Görüşmesinin altından 'Öcalan' çıktı
Haber
15 Ocak 2024 - Pazartesi 18:36 Bu haber 880 kez okundu
 
Görüşmesinin altından 'Öcalan' çıktı
DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, CHP ile yapılan görüşmenin perde arkasını gözler önüne serdi. Temel, görüşmenin ana gündem maddesinin Abdullah Öcalan olduğunu açıkladı.
Siyaset Haberi
Görüşmesinin altından 'Öcalan' çıktı

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, CHP ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede asıl konunun 31 Mart 2024 yerel seçimleri olmadığını itiraf etti. Görüşmenin ana gündem maddesinin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 'tecritte tutulması' olduğunu şu sözlerle ifade etti:

 

"CHP ile görüşme aslında bir iade-i ziyaretti. Biliyorsunuz Genel Başkanları Özgür Özel, partimizi ziyaret etmişti. Biz de bu çerçevede bir ziyaret gerçekleştirdik. Bugün şüphesiz, Kürt sorunu, Kürt sorununa yönelik CHP'nin ve genel olarak muhalefetin yaklaşımı, tecrite ve tecritin aslında çözüm önündeki engelleyici rolüne dair tartışmalar yürütüldü. Bizim gündemimizde bu vardı. Kayyum siyaseti buna bağlı olarak hukuk dışı uygulamalar, Can Atalay durumu ve içeride olan yüzlerce arkadaşımızın durumunu esas olarak siyasi gündem çerçevesinde yürütüldü. Seçim başlığı ise bu konulardan sadece biriydi"

CHP ve DEM Parti görüşmesinin altından 'Öcalan' çıktı - Resim : 1

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tulay Hatımoğulları, 11 Ocak'ta beraberindeki parti yöneticileri ile CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti. Heyetler arasındaki görüşme basına kapalı yapılmıştı. Özel görüşmenin iadeiziyaret olduğunu söylemişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Görüşmesinin, altından, 'Öcalan', çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı