H.Çetin: CHP- AK Parti iktidar ortağı olmalı.MHP,engel.!
Haber
18 Mayıs 2024 - Cumartesi 00:11 Bu haber 909 kez okundu
 
H.Çetin: CHP- AK Parti iktidar ortağı olmalı.MHP,engel.!
Siyasette ‘yumuşama-normalleşme’ gündemi tartışılırken eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin’den çarpıcı değerlendirmeler geldi. ‘Türkiye’yi CHP ve AK Parti iktidarı yönetmeli.’ diyen Çetin, MHP’nin işbirliği için engel olduğunu söyledi.
Siyaset Haberi
H.Çetin: CHP- AK Parti iktidar ortağı olmalı.MHP,engel.!

Başkentte Küresel Gazeteciler Konseyi’nin düzenlediği Ankara Buluşmaları etkinliğine konuk olan eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlerin ardından CHP ve Ak Parti arasında başlayan diyalog sürecini değerlendiren Çetin, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

‘MHP İŞBİRLİĞİNE ENGEL’

 

“İki büyük parti Türkiye’yi birlikte yönetmeli.” diyen eski CHP Genel Başkanı, AK Parti ile CHP arasındaki diyaloğun gelişmesinin Türk siyaseti için oldukça faydalı olduğunu söyleyerek, "Bu iki partinin bir gün mutlaka hükümet olması gerekir." diye konuştu. MHP’yi işbirliğinin önündeki engel olarak tanımlayan Çetin, “AK Parti milletten kopmamalı.” dedi.

 

‘HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLMALI’

 

Parlamenter sisteme dönüşün Türkiye’nin yararına olacağı belirten Çetin, parlamenter sisteme geçişin Ak Parti’nin de yararına olduğunu kaydetti. “Erdoğan hepimizin Cumhurbaşkanı olmalı.” diyen Hikmet Çetin, 31 Mart seçimlerinin yerel seçimin ötesinde sonuçlar doğurduğunu söyleyerek, “Tek adam rejimi devam ettiği sürece hiçbir adım atılmaz, parlamenter sisteme geçilmesi gerekliliği var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: H.Çetin:, CHP-, AK, Parti, iktidar, ortağı, olmalı.MHP,engel.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı