İMKB'den 'Geri Dönüşüm Sanat sokağı'
Haber
05 Haziran 2023 - Pazartesi 22:46 Bu haber 1273 kez okundu
 
İMKB'den 'Geri Dönüşüm Sanat sokağı'
Bandırma İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 1 yıldır üzerinde çalıştığı, “Geri Dönüşüm Sanat Sokağı” projesinin açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleşti.
Çevre Haberi
İMKB'den 'Geri Dönüşüm Sanat sokağı'

Bandırma İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 1 yıldır üzerinde çalıştığı, “Geri Dönüşüm Sanat Sokağı” projesinin açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleşti.

Bandırma İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 1 yıldır hazırlandıkları “Geri Dönüştürüyoruz, Sanatla Buluşturuyoruz” projesi kapsamında yaptığı Geri Dönüşüm Sanat Sokağı’nın açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdi. Açılışta Bandırma Belediyesi’nin “Atık Pil Toplama” projesi kapsamında okul olarak toplanan atık piller Görsel Sanatlar Öğretmeni Münevver Bülbül tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur’a teslim edildi. Karşılığında okula Başkan Yardımcısı Onur, 3 top hediye etti. Öğrencilerin, atıkları yeniden doğaya kazandırmak için özellikle metal ve plastikleri toplayarak çalışma yaptıklarına dikkat çeken Görsel Sanatlar Öğretmeni Münevver Bülbül, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz 1 yıldır emek veriyor. Geri dönüşüme kazandırmak için kullandığımız materyaller plastik ve metallerden oluşuyor. Grup çalışması halinde istediğimiz çalışmaları elde edene kadar çalıştık. Okul olarak ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışmaların başında sahil bandından atıkları topladık daha sonra şubat ayının sonunda Barış Manço Kültür Merkezi’nde sergi açılışı yaptık. Asıl amacımız Dünya Çevre Günü’nde bu sergiyi yapmaktı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Toplanan materyalleri sanat eseri haline getirdiklerine dikkat çeken Okul Müdürü Şefik Acar, “Okulumuz ile çevre bilinci geliştirme anlamında güzel çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda hem okulumuzun bahçesinde hem de sahil bandında çeşitli atıkları topladık. Bunları bir araya getirerek sanat eserine dönüştürdük. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmaların başında bulunan Münevver Hanım başta olmak üzere katkı veren tüm mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi. Sıfır atık konusunun son yıllarda Türkiye’nin gündemine gelmiş bir konu olduğunu söyleyen Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, “Biz de Bandırma Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu projemizin başında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz var. Üniversitemiz ve okullarla birlikte bu dönüşümü sağlayacak her türlü çaba ve farkındalığın içinde olmaya çalışıyoruz. Çok başarılı olduğumuzu söyleyemem ama okullarda bu işin eğitimi verildiğinde neleri birlikte başarabileceğimizi çok iyi görüyoruz.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İMKB'den, 'Geri, Dönüşüm, Sanat, sokağı',
Yorumlar
Haber Yazılımı