İsrail'e büyük tepki
Haber
06 Ekim 2024 - Pazar 22:14 Bu haber 333 kez okundu
 
İsrail'e büyük tepki
Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde Türkiye, Filistin için tek yürek oldu. Yurdun dört bir yanında protestolar düzenlendi. İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki hain saldırılarına karşı meydanlarda "Soykırımcı İsrail hesap verecek" sloganları yankılandı. NATO Kürecik Üssü'ne kanlı cenaze maketleri bırakıldı.
Türkiye Haberi
İsrail'e büyük tepki

İsrail'in hain saldırılarına karşı Gazze'deki savaşın birinci yılında tüm Türkiye'den "Özgür Filistin" sloganları yükseldi. Yurdun dört bir yanında meydanlarda toplanan yurttaşlar, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto etti. Kürecik Radar Üssü'ne kanlı bebek maketleri bırakılarak NATO'ya ve İsrail'e önemli bir mesaj verildi.

KANLI BEBEK MAKETLERİYLE NATO'YA MESAJ

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen eylem, Malatya Orduzu Fuar Alanı'nda yüzlerce aracın konvoyu ile başladı. Konvoydaki araçlar Kürecik NATO Radar Üssü'ne yakın bir nokta olan Gürkaynak Mahallesi'ne gidildi.

Yüzlerce kişinin katılımı ile düzenlenen protestoda İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Kudüs Kardeşlik Platformu adına konuşan Ömer Derin, dünyada eşine az rastlanır bir ittifakla toprakları gasp, halkı yok edilen Filistinlilere destek olmak, yaşanan soykırıma isyan etmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Gazze'de yaşamını yitiren bebekleri temsil eden kefenlenmiş kanlı bebek maketleri Kürecik NATO Radar Üssü kavşağına bırakıldı.

İSTANBUL SOKAKLARI 'FİLİSTİN DİRENİŞİ KAZANACAK' SLOGANLARI İLE ÇINLADI

 

İstanbul'da Filistin Eylem Komitesinin çağrısıyla AKM önünde toplanan binlerce kişi, "Filistin direnişi kazanacak, soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek" yazılı pankart açarak, "Her yer Filistin, her yer direniş", "Soykırımcı İsrail hesap verecek" ve "Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot" sloganları attı.

Kalabalık, ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail askerlerinin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğraflarının bulunduğu flamalarla İnönü Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Cadde üzerindeki Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde duran grup, bu ülkeyi de protesto etti.

Dolmabahçe'de yürüyüşü tamamlayan grup adına açıklama yapan Gülyeter Aktepe, Filistin halkının meşru direnişini selamladıklarını söyledi.

Aktepe, emperyalist güçlerin Filistin toprağına yerleştirdiği ırkçı, siyonist rejimin Filistinlileri on yıllardır topraklarından sürdüğünü, öldürdüğünü ve kaynaklarını yağmaladığını belirtti.

Öte yandan başkent Ankara'da da binlerce yurttaş, Filistin için bir araya geldi. Pek çok sivil toplum kuruluşunun ve siyasi partinin katılımıyla düzenlen Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) önderliğindeki yürüyüşte İsrail'in soykırım suçu işlediği bir kez daha tüm dünyaya haykırıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail'e, büyük, tepki,
Yorumlar
Haber Yazılımı