Karamollaoğlu’ndan 2 partiye ‘seçim ittifakı’ daveti
Haber
12 Mart 2023 - Pazar 03:02 Bu haber 1434 kez okundu
 
Karamollaoğlu’ndan 2 partiye ‘seçim ittifakı’ daveti
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa içerisindeki 3 partinin seçim ittifakı kurması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, "İttifakın içinde bulunan partilerden özellikle yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi’yle Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum. Bunu parti liderlerine de aktardım." dedi.
Siyaset Haberi
Karamollaoğlu’ndan 2 partiye ‘seçim ittifakı’ daveti

 
 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KaramollaoğluDEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ne seçim ittifakı teklif etti.

Konuyu partilerin liderlerine de aktardığını söyleyen Karamollaoğlu, “Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman alacağımız oy mertebeleri anketlerde şöyle veya böyle görünüyor. En fazla 3-4 milletvekili çıkartılabiliyor. Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkânımız var.” dedi.

 

TV5’te gazeteci Mustafa Yılmaz’ın sunduğu “Gündem Türkiye” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, şu sözleri kullandı:

İttifakın içinde bulunan partilerden özellikle yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi’yle Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum. Bunu parti liderlerine de aktardım. Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman alacağımız oy mertebeleri anketlerde şöyle veya böyle görünüyor. En fazla 3-4 milletvekili çıkartılabiliyor.

‘130-140’LARA ÇIKABİLİRİZ’

“Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkânımız var. AK Parti bir sene öncesinden beridir yüzde 15’ten fazla seçmeni kaybetti. Onlar gidecek yer aradılar, kısmen belli bir yerlere niyetlendiler ama hâlâ bu seçmenin yüzde 5 ile 7’si adres arıyor. Az önce ifade ettim bir ittifak içerisinde bir araya gelirsek 30-40 milletvekili çıkarabiliriz ama doğuracağı sinerjiyle birlikte 130-140’lara çıkarabiliriz.”

 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Karamollaoğlu’ndan, 2, partiye, ‘seçim, ittifakı’, daveti,
Yorumlar
Haber Yazılımı