KENT KONSEYİ ADAYI DR.MURAT ERGÖZ:
Haber
15 Ağustos 2024 - Perşembe 22:11 Bu haber 753 kez okundu
 
KENT KONSEYİ ADAYI DR.MURAT ERGÖZ:
Dr.Murat Ergöz Otel Panderma Port’da düzenlediği bir basın toplantısıyla Bandırma Kent Konseyi Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı. 2019-2021 dönemlerinde Kent Konseyi Başkanlığını yapmış olan Ergöz geçmiş dönemdeki tecrübelerine dayanarak, Kent Konseyi nedir, ne olmalıdır ve ne olmamalıdır konularına hakim olduğunun altını çizdi. Ergöz yaptığı açıklamada, “Kent Konseyleri birer yönetim ve iletişim mekanizmalarıdır, Yerel yönetimlerin şehrin kılcal damarlarındaki gözleri ve kulaklarıdır. Kent konseyinin meclisleri ve çalışma gruplarında veya bizzat genel kurulda oluşturulmuş talepler, uzlaşı kültürü ve ortak akıl süzgecinden geçirildikten sonra ilk meclis toplantısında gündeme alınmak üzere Belediyelere gönderilir. Kent Konseylerinin temel görevlerinden en önemlisi budur. İşte bizler bu demokratik mekanizmayı işler hale getirmek üzere aday olduk.” İfadelerine yer verdi.
Manşet Haberi
KENT KONSEYİ ADAYI DR.MURAT ERGÖZ:

ORTAK AKIL, ORTAK GELECEK

 

Dr.Murat Ergöz Otel Panderma Port’da düzenlediği bir basın toplantısıyla Bandırma Kent Konseyi Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı. 2019-2021 dönemlerinde  Kent Konseyi Başkanlığını yapmış olan Ergöz geçmiş dönemdeki tecrübelerine dayanarak, Kent Konseyi nedir, ne olmalıdır ve ne olmamalıdır konularına hakim olduğunun altını çizdi. Ergöz yaptığı açıklamada, “Kent Konseyleri birer yönetim ve iletişim mekanizmalarıdır, Yerel yönetimlerin şehrin kılcal damarlarındaki gözleri ve kulaklarıdır. Kent konseyinin meclisleri ve çalışma gruplarında veya bizzat genel kurulda oluşturulmuş talepler, uzlaşı kültürü ve ortak akıl süzgecinden geçirildikten sonra ilk meclis toplantısında gündeme alınmak üzere Belediyelere gönderilir. Kent Konseylerinin temel görevlerinden en önemlisi budur. İşte bizler bu demokratik mekanizmayı işler hale getirmek üzere aday olduk.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Bandırma  Kent Konseyi Başkan Adayı Dr.Murat Ergöz  açıklamasına şöyle  devam etti: “Kent Konseyleri birer yönetim ve iletişim mekanizmalarıdır. Yerel yönetimlerin şehrin kılcal damarlarındaki gözleri ve kulaklarıdır. Kent konseylerinin icra görevi yoktur. Kültür ve sanat etkinlikleri yapabilir. Ancak asli görevi değildir. Kent konseyinin meclisleri ve çalışma gruplarında veya bizzat genel kurulda oluşturulmuş talepler, uzlaşı kültürü ve ortak akıl süzgecinden geçirildikten sonra ilk meclis toplantısında gündeme alınmak üzere Belediyelere gönderilir. Kent Konseylerinin temel görevlerinden en önemlisi budur. İşte bizler bu demokratik mekanizmayı işler hale getirmek üzere aday olduk.

 

Bandırma kamuoyu ve Bandırma Kent Konseyi paydaşlarına bir kez daha kendimi tanıtmak istiyorum. Bandırma’da doğdum. Sırasıyla Vecihibey İlkokulu, Bandırma Ortaokulu ve Şehit Mehmet Günenç Lisesini bitirdim. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinde eğitim gördüm. Bandırma aşkım, üniversite eğitimimden sonra tekrar Bandırma’ya dönmeme sebep oldu. Bandırma’da ve Gönen’de çeşitli kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görev yaptım. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi Yüksek lisans eğitimi aldım. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık, meslek örgütümüzde denetleme ve temsilcilik görevlerinde bulundum, sendika temsilciliği görevim var, Bandırma Kent Konseyinde 2019-2021 döneminde Başkanlık yaptım.

 

Kent Konseyi nedir, ne olmalıdır ve ne olmamalıdır konularına hakimim. Bandırma Kent Konseyi’nin ilk başkanlık dönemimde Konsey ortada yoktu. Öncelikle bilinirliğini arttırıcı çalışmalar yapmak gerekiyordu. Bilinirliği arttıktan sonra ise kurumsal yapısını güçlendirici çalışmalar yapılmasına ihtiyaç vardı. Ortada olmayan bir konseyden, günümüzde seçimlerinin şehrin gündemini belirleyen bir konuma gelmesi bana ayrı bir mutluluk veriyor. Bandırma Kent Konseyi’nin kurumsal yapısını oluşturmak ve güçlendirmek için yönetmeliğin verdiği yetki ile yönergeler hazırlanması ve bu yönergelerin genel kurulda kabul edilmesi gerekiyordu. Bu sebeple, hem uygulama hem de meclis ve çalışma gruplarının yönergelerini, hukukçu ve akademisyen arkadaşlarımdan ve bazı diğer kent konseyleri yönergelerinden destek alarak kaleme aldım. Bu yönergeler Bandırma Kent Konseyi Genel kurulundan geçti ancak pandemi sebebi ile hayata geçirilemedi. Geçtiğimiz dönem bu meclis ve çalışma gruplarının bir kısmı hayata geçirildi. Emekleri için mevcut konsey başkanına teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde ise oluşturulmuş bu yapı korunmakla birlikte yeni meclis ve çalışma gruplarımız artarak hayata geçirilecektir. Konsey bünyesindeki her türlü aktivite yani korolar, atölye çalışmaları gibi etkinlikler aynen korunacak ve hatta artarak devam edecektir.

 

Kent Konseyleri birer yönetim ve iletişim mekanizmalarıdır. Yerel yönetimlerin şehrin kılcal damarlarındaki gözleri ve kulaklarıdır. Kent konseylerinin icra görevi yoktur. Kültür ve sanat etkinlikleri yapabilir. Ancak asli görevi değildir. Kent konseyinin meclisleri ve çalışma gruplarında veya bizzat genel kurulda oluşturulmuş talepler, uzlaşı kültürü ve ortak akıl süzgecinden geçirildikten sonra ilk meclis toplantısında gündeme alınmak üzere Belediyelere gönderilir. Kent Konseylerinin temel görevlerinden en önemlisi budur. İşte bizler bu demokratik mekanizmayı işler hale getirmek üzere aday olduk. Bizler dar bir grubun değil Bandırma’nın adaylarıyız. İrademizi ipotek altına aldırmadık. Seçildikten sonra Bandırma Belediyemizle, Balıkesir Büyükşehir Belediyemizle, kamu kurumlarımızla, sivil toplumumuzla, üniversitemizle, sendikalarımızla, meslek örgütlerimizle ve Kent Konseyimizin tüm paydaşları ile hiçbir kişi ve kurumu ötekileştirmeden uyum içerisinde beraber çalışacağız. Özellikle kırsal mahalleler olmak üzere bütün mahallelerimizin yerel yönetimler ve devlet daireleri nezninde mahallelerine dair işlerinin, hak ve hukuklarının takipçisi olacağız. Bütün muhtarlarımız ile beraber olacağız. Bandırma sivil toplumunu güçlendireceğiz. Özellikle kadınlar, çocuklar, özel bireyler, yaşlılar, şehit yakınları, gazilerimiz ve bütün dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapılması ve sorunlarının çözülmesi için çalışacağız. Engelli erişimi olmayan şehrimizin engelli erişimine uygun hale getirilmesi için talepkar olacağız. Sokak canlarımız-hayvanlarımızın hayatta kalmalarına dair insani projeler üretip yerel yönetimimizden talep edeceğiz, takip edeceğiz. Bandırma’nın şehir hafızası üzerinde çalışacağız ve ortak-bilimsel bir şehir hafızası oluşturacağız.

 

İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde, Bandırma Kent Konseyi seçimlerine dair yapılmış olan hukuka açıkça aykırı ve etik bulmadığımız faaliyet, söylem ve uygulamaları üzülerek izlemekteyiz. Gönül isterdi ki adil bir yarış olsun. Bandırma Kent Konseyi ele geçirilmesi gereken bir yer değildir. Başkanı ise bir otorite değildir. Zaten yönetim kurulu değil, yürütme kurulu vardır. Başkan bir orkestra şefidir. Uyumdan ve işleyişten sorumludur.

 

Seçildikten sonra Bandırma paydasında dileyen ve gönüllü olan herkes ve her kesime kapımız ardına kadar açık olacaktır.

 

Deprem ve doğal afetlerle ilgili kamu-sivil toplum ve üniversitemizle beraber çalışacağız, mahalle kurtarma ekipleri kuracak ve bu ekiplerin eğitimlerini sağlayacağız. Çevremizin sağlığı ile ilgili üniversitemizle birlikte bilimsel çalışmalar yapacak ve bu konuda bir çevre bilinci ve ortak akıl oluşturacağız. Çiftçimizin sorunlarını şehrimizin ve yerel yönetimimizin gündemine taşıyacağız, çözüm yöntemleri üzerinde çalışacağız.

 

Kurtuluş savaşı destanımızın son kurşununun atıldığı 17 eylül tarihinin ülke genelinde bilinirliğinin artması için çalışmalar yapacağız. 17 eylülün ülke genelinde son kurşun günü olarak kutlanması için çalışacağız. Büyük tesadüfler sonucu mucize eseri temin ettiğim ve bir daha kaybolmasın diye pek çok kişi ve kurum ile paylaştığım son kurşun anıtı projesinin tamamlanması konusunun hayata geçirilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayyıldız tepenin bir şehitlik olarak resmi kabul görmesi için çalışacağız. Bu alanda şehit vermiş olan İstanbul, Ankara, Bolu, Sakarya ve Kocaeli’nin de dahil olduğu 19 il ile Son Kurşun Kent Konseyleri Birliği’ni oluşturmak için çalışacağız. Son kurşun anıtının tamamlanması ve çevre düzenlemesi yapılmasının Bandırmamıza sağlayacağı yüksek katma değerin farkındayız.

 

Gençlerimizi spora ve kültür sanat etkinliklerine yönlendirmek üzere çalışacağız.

 

Bizler şov yapma, sahnede kalma, toplumsal bir statü kazanma peşinde ve her devrin insanı olan kişiler değiliz. Bizler almadan vermek üzere, hiçbir karşılık beklemeden çalışmak üzere gönüllü olarak bu göreve talip olduk. Birşeye gönüllü olmak aynı zamanda da taahhüt etmek demektir. 

 

Birkaç yıl önce boşaltılmış ve içerisinde tarihi yapı olarak tescil edilmiş binalar bulunan askeri çamlık alanının Bandırma ve Ülkemiz halkına tarihi kamusal yeşil alan olarak kazandırılması için çalışacağız. Bandırma nın ihtiyacı olan mesire yerleri ve yeşil alanlar oluşturulması yönünde yerel yönetimlerimizden taleplerimiz olacak. Edincikaltı bölgesinin nitelikli ve erişilebilir bir Bandırma halk plajı haline getirilmesini talep edeceğiz. Üniversitemizle ve Bandırma’nın duayenleri ve Bandırma gönüllüleri ile birlikte bir gelecek vizyonu oluşturacak ve Bandırma tarihi ile ilgili çalışmalar yapacağız. Üniversitemiz gençliği ile ortak çalışmalar ve etkinlikler yapacağız.

 

Uzunca bir süredir arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bandırma kamuoyu ve sivil toplumundan geniş tabanlı, çok güçlü ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu süreçte büyük bir emek harcadık. Yüreğimizi Bandırmamız için ortaya koyduk. Uyumlu ve sinerji oluşturan bir ekip olduk. Ne birilerinin adayıyız, ne de birilerine rağmen adayız. Bizler Bandırma için Bandırma’nın adaylarıyız.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KENT, KONSEYİ, ADAYI, DR.MURAT, ERGÖZ:, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı