"MAHALLEDE MAÇ VAR"
Haber
27 Şubat 2022 - Pazar 19:52 Bu haber 3836 kez okundu
 
"MAHALLEDE MAÇ VAR"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen 'Mahallede Maç Var' TBMM 23 Nisan Futbol Turnuvası İl Müsabakaları Altıeylül 50. Yıl Halı Sahada başladı.
Spor Haberi

Spor sevgisi olan her çocuğun rahatlıkla erişebildiği mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla başlatılan 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' müsabakaları, bugün Balıkesir ile birlikte tüm Türkiye'de başladı. 23 Nisan turnuvasına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Tüm Türkiye'den 15 bin 895 çocuğun başvurduğu müsabakalar, 156 kız, bin 289 erkek takımının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Proje dahilinde 11-13 yaş grubu çocukların katılım sağladığı futbol turnuvasında maçlar, 81 ilde aynı anda yapılıyor. Maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcudan oluşan takımların 20'şer dakika ve 2 devreli halı sahada karşılaşması şeklinde gerçekleştiriliyor. Final karşılaşmasının da TBMM'de yapılması planlanıyor. TBMM tarafından 1'inci olan takım oyuncularına tablet, 2'nci olan takım oyuncularına elektrikli scooter, 3'üncü takım oyuncularına drone hediye edilecek.

Altıeylül 50. Yıl Halı Sahada başlayan etkinlikte ilk müsabaka, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Takımı ile Balıkesir Gençlikspor Takımı arasında oynandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Akan, Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp, sporcuları yalnız bırakmadı. İl Müdürü Arıcıoğlu, Maç öncesi sporcularla muhabbet ederek, turnuvada başarılar diledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: "MAHALLEDE, MAÇ, VAR", ,
Yorumlar
Haber Yazılımı