Öğretmenler şartsız atama istedi
Haber
18 Nisan 2023 - Salı 01:44 Bu haber 1297 kez okundu
 
Öğretmenler şartsız atama istedi
Özel sektörde çalışan öğretmenler, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla Ankara'da MEB önünde buluştu. "Öğretmenlik enkaz altında" diyerek harekete geçen özel sektör öğretmenleri, sorunlarını Bakanlık yetkililerine iletti.
Türkiye Haberi
Öğretmenler şartsız atama istedi

Öğretmenler, 6 Şubat merkezli ve 11 ilimizi büyük yıkıma uğratan 2 büyük depremin ardından afet bölgesindeki meslektaşlarının sorunlarını ve özlük haklarında iyileştirme taleplerini dile getirdi.

Sendika, taban maaş, meslek yasası, özlük hakları ve depremzede öğretmenlerin talepleri için MEB ile görüşme talep etti. Görüşme talebi haftalarca karşılanmayınca öğretmenler eyleme geçti. Öğretmenler MEB önünde buluşunca Bakanlık görüşme talebini kabul etti.

 

AFETZEDE ÖĞRETMENLER

Depremin yol açtığı ağır psikolojik yıkımın üstüne bir de işsizlikle karşılaşan binlerce öğretmen depremden etkilenmeyen illerde iş arayışına başlamıştı. Depremzede öğretmenler kamu güvencesiyle devlet okullarında sözleşmeli olarak işe alınma talebini daha önce de sık sık dile getirdi.

Sendika yaptığı açıklamada depremden etkilenen illerde şartsız atama istediklerini bildirdiler. Açıklamada "Bütün bu derinleşmiş sorunlar içinde, özel öğretim kurumlarında çalışan ve artık çalışacak bir yeri kalmayan, MEB ataması ile MEB'e bağlı olan depremzede eğitim emekçileri devlet okullarında koşulsuz atama istiyor." denildi.

TABAN MAAŞ HAKKI

Özel okul öğretmenlerinin ana talepleri arasında taban maaş haklarının geri verilmesi de bulunuyor. Daha önce eşit işe eşit ücret ilkesi gereği de uygulanan taban maaş uygulamasında, özel sektörde istihdam edilen bir öğretmene, kamuda ödenen maaştan daha az ücret ödenemiyordu. Böylece, öğretmenler yasayla korunabiliyordu. Şimdiyse, özel okul öğretmenleri mevsimlik işçilere döndü. Aydınlık'a konuşan özel sektör öğretmeni Y.S. Şunları kaydetti: "Şu anda asgari ücret düzeyinde hatta daha da az ücret alan meslektaşlarımız var. Okula 'patron' girince olacağı buydu. Sistem baştan aşağı aksak. Eğitimde bir patronun olması zaten baş sorun. Patronun hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda, sözleşmenizin feshedilmesi işten bile değil."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Öğretmenler, şartsız, atama, istedi,
Yorumlar
Haber Yazılımı