OKUL SPORLARI İL BİRİNCİLİĞİNDE ÖDÜL HEYECANI
Haber
16 Şubat 2022 - Çarşamba 17:00 Bu haber 2584 kez okundu
 
OKUL SPORLARI İL BİRİNCİLİĞİNDE ÖDÜL HEYECANI
2021-2022 yılı Okul Sporları İl Birinciliği Ödül Töreni bugün Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlendi. Dereceye giren okul takımlarına ve sporcularına madalya ve kupaları verildi.
Spor Haberi
OKUL SPORLARI İL BİRİNCİLİĞİNDE ÖDÜL HEYECANI

Balıkesir Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda okul sporları il tertip komitesince gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda dereceye giren okul takımlarına ve sporculara ödülleri verildi. 2021-2022 yılı Okul Sporları faaliyetleri kapsamında 640 müsabaka gerçekleştirildi. Futbol, futsal, hetbol, basketbol ve voleybol branşlarında, 14 kategoride yapılan turnuvalarda finalist okul takımının katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun konuşmalarıyla devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir’deki 100 Amatör Spor Kulübüne gönderilen 610.000 TL değerinde nakdi yardım çekini Balıkesir Valisi Hasan Şıldak; Balıkesir Amatör Spor Kulübü Başkanı Metin Mengüç’e takdim etti. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından okul takımlarına ve sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Spora gönül veren, spor için zaman ayıran, emek veren tüm sporcuları tebrik eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak; “Sporun olduğu yerde, sağlık, hoşgörü, centilmenlik, disiplin, mutluluk, vardır. Özellikle tüm branşlarda ilk üçe giren takımlarımızı alkışlıyor ve kutluyoruz. Turnuvayı en iyi şekilde idare eden, katılımı yüksek tutmak için gayret gösteren, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Hedefimiz Balıkesir’de spor alanlarını ve gençlerimizin başarılarını daha da artırmak ve standardı daha da yükseltmek. Bunun yolu da okullarımızdan geçiyor. Özellikle Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile yetenekli gençlerimiz keşfediliyor. Herkes spor yapar ama spora yatkınlık ayrıdır.  Yetenekli sporcularımızın keşfedilmesi, kazanılması, sporla buluşması en büyük arzumuz. Okullarda çocuklarımızın yanında yer alan, destek veren, yönlendiren beden eğitimi öğretmenlerine ve antrenörlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu 2021-2022 yılı Okul Sporları İl Birinciliği müsabakalarında takımların göstermiş oldukları performans ve başarılarından dolayı tebriklerini ileterek şunları kaydetti: “Bugüne kadar çeşitli branşlarda spor faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Hedeflerimizi büyütüyor, çalışmalarımızın niteliğini de geliştiriyoruz. Yatırımlarımızla tesislerimizi sizlere yakışır hale getiriyoruz. Bakanlığımızla, Müdürlüğümüzle, Federasyonlarımızla, antrenörlerimizle her zaman sizlerin yanınızdayız. Okul sporları faaliyetlerinin yanında Yetenek Taraması, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi, GSB Spor Okulları projeleri de tüm coşkusuyla tesislerimizde devam ediyor. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesiyle 10 binin üzerinde çocuk, genç ve yetişkinlere yüzme öğrettik. Hedefimiz 2022 yılında 15 binin üzerine çıkarmak. Bugün Sayın Valimiz tarafından 610 bin TL’lik çek ASKF Başkanımıza takdim edildi. Amatör Spor Kulüplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Okul Sporlarında başarı elde eden takımlarımız Türkiye şampiyonalarında ilimizi temsil edecekler. Okul Sporları müsabakalarında mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, okul idarecilerimize ve sporcularımızdan desteklerini esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: OKUL, SPORLARI, İL, BİRİNCİLİĞİNDE, ÖDÜL, HEYECANI,
Yorumlar
Haber Yazılımı