Okullarda karne heyecanı
Haber
20 Ocak 2023 - Cuma 23:59 Bu haber 1404 kez okundu
 
Okullarda karne heyecanı
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.
Türkiye Haberi
Okullarda karne heyecanı

2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül 2022'de başlayan birinci dönemi bugün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerini aldı.

Ankara Çankaya Süheyla-Sıtkı Alp İlkokulunda düzenlenen törenle karnesini alan 4'üncü sınıf öğrencisi Ferhat Ege Döver, yarıyıl tatili öncesi ilk dönemin çok güzel geçtiğini söyledi. Öğretmenini ve arkadaşlarını çok sevdiğini vurgulayan Döver, "Çok güzel bir dönem geçtiğini düşünüyorum. En çok sevdiğim ders matematik, en zorlandığım ders ise Türkçe. Tatil döneminde arkadaşlarım, babam ve annemle oynayacağım. Kardeşimle vakit geçireceğim." dedi.


Fotoğraf: Esra Hacioğlu Karakaya/AA

Karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren 4'üncü sınıf öğrencisi İpek Yiğit ise "Takdir belgesi aldım. Benim için çok heyecanlı bir gün. Çok güzel bir gün oldu. Tatilde arkadaşlarımla sinemaya gitmeyi planlıyoruz. Arkadaşlarımla görüşeceğim, hep mutlu olacağım. Bir kaç soru da çözeceğim onları da ihmal etmeyeceğim. Arkadaşlarımın hepsine iyi tatiller diliyorum." ifadelerini kullandı.


Fotoğraf: Cihan Demirci/AA

İstanbul

Sabah erken saatte okula gelen Mimar Sinan İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri karnelerini aldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, okul bahçesinde yapılan törende karnelerini alan öğrencileri tebrik etti.

Törende şiir okuyup dans gösterisi yapan öğrenciler, gökyüzüne balon bıraktı.


Fotoğraf: Metin Tokgöz/AA

Törenin ardından sınıflara giren öğrencilere, öğretmeleri tarafından karneleri verildi.

Karnesini alan öğrencilere okul bahçesinde patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtıldı.

4. sınıf öğrencisi Aden İdiş, karne aldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Takdir aldım. Ders notlarım çok iyi. Tatilde teyzemlere gideceğim." dedi.

Öğrencilerden Miraç İşleyen de dönem içinde çok çalıştığını, beklediği notların geldiğini ve takdir aldığı için heyecanlı olduğunu dile getirerek, tatilde ödevlerini yapacağını söyledi.

Toplum Destekli Polislerden karne alan öğrencilere "Cesur" sürprizi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayrampaşa'daki Vatan İlkokulu'nda birinci sınıf öğrencilerinin karne alma törenine katıldı.

Polis maskotu "Cesur"u karşılarında gören öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı.

Yarıyıl karnesini alanlardan Mehmet Efe Demirel, "Çok heyecanlıyım çünkü karnemi aldım, 15 tatil olacak. Karnem güzel, daha önce böyle polis görmemiştim, çok sevimli." dedi.

Öğrencilerin heyecanına ortak olan ekipler, karne hediyesi olarak macera ve boyama kitabı hediye etti.

İzmir

İzmir'de 2 bin 692 okuldaki 30 bin 151 derslikte eğitim öğretim gören okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 774 bin 577 öğrenci, birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür de katıldı.

Öğrencilerle sohbet ederek karnelerini veren Kızıltoprak ve beraberindekiler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda, öğrenciler halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi sundu.

Karnesini alan 1'inci sınıf öğrencisi Azad Çınaralper ilk kez bu heyecanı yaşadığını, mutlu olduğunu belirterek tatilde sinemaya gitmek istediğini söyledi.

Şiirini unutan öğrenciye alkışla destek

Manisa'da da bin 163 okuldaki 266 bin 306 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Yunusemre ilçesinde Kemal Pınar İlkokulundaki törene katılan Vali Yaşar Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve protokol üyeleri ile töreni takip eden gazeteciler, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Karadeniz, karnelerini alan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Öte yandan okulun konferans salonunda düzenlenen törende ezberlediği şiiri unutan 1'inci sınıf öğrencisine öğretmenleri yardımcı oldu, salondakiler de alkışlarla destek verdi.

Trabzon'da karne alan öğrencilere bordo-mavili takımın formaları hediye edildi

Ortahisar ilçesine bağlı Bulak Mahallesi'nde bulunan Şehit Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep İlk/Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

Karne törenine, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş ile veliler ve öğrenciler katıldı.


Fotoğraf: Hakan Burak Altunöz/AA

Törende, öğrencilere karnelerini dağıtıp okumaları için kitap ve trabzonspor forması hediye eden Fettahoğlu, kentte 145 bin öğrencinin karne heyecanına ortak olduklarını belirtti.

Çok verimli bir yarıyılı geride bıraktıklarına değinerek, emeği geçen öğretmenlere ve velilere teşekkür eden Fettahoğlu, "Karne sevincine ortak olan Trabzonspor'umuza çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize bugün yalnızca karne vermedik. Trabzonspor'umuzun formalarını da takdim ettik. Trabzonspor'umuzun ilimizdeki öğrencilerine böyle bir sürprizi oldu." ifadelerini kullandı.

Karne sevinci yaşayan öğrencilerden Adem Yavuz Özçelep de çok mutlu olduğunu belirterek, "Karnelerimizi aldık, formalarımızı da verdiler. Çok mutluyuz, tatilde bol bol eğleneceğiz." dedi.

Altıncı sınıf öğrencisi Zehra Mina Bekar da "İlk dönem bitti. İkinci döneme çok iyi girmeyi düşünüyorum. Karnemle birlikte kitap ve forma da verdiler. Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ederiz. Bizi de düşünüyorlar, hediye veriyorlar. Çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Törende ayrıca, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından başlatılan hediye kampanyası kapsamında Trabzonspor forması hediye edildi.

Kampanyayı duyuran bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine karne hediyesi olarak 10 bin formayla hediye forma kampanyasını başlattı. Tüm Bordo-Mavi sevdalılarını bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.


Fotoğraf: Seyit Ahmet Eksik/AA

Aydın

Aydın'da da 876 okulda 189 bin 827 öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi.

Efeler ilçesindeki Işıklı İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini verdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Gödekmerdan, öğrencilerin mutlu bir yarıyıl tatili geçirmeleri dileğinde bulunarak, "Bu yıl bakanlığımız kampanyasıyla bütün öğrencilerimize kitap hediye ettik. Çocuklarımız tatilde kitapları okuyarak tatillerini güzel değerlendirmiş olurlar." ifadelerini kullandı.


Fotoğraf: Ferdi Uzun/AA

Denizli

Denizli'de de 793 okulda yarıyıl tatili öncesi 188 bin 5 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Pamukkale ilçesindeki Saadet Erikoğlu İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Uğur Bulut,
eğitim-öğretim yılının ilk yarısını güzel bir şekilde tamamladıklarını, öğrencilerin tatillerini iyi şekilde değerlendirmesini temenni ettiklerini belirtti.

Törende Bulut, İlçe Belediye Başkanı Avni Örki ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen öğrencilere karnelerini verdi.


Fotoğraf: Sebahatdin Zeyrek/AA

Uşak

Uşak'ta 364 okulda 61 bin 176 öğrenci karnelerine kavuştu.

Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Uşak TOKİ İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Balcı, burada öğrencilere karnelerini verip onlarla sohbet etti.

Balcı'ya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de eşlik etti.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde kentte karne alan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

Edirne

Edirne'de 57 bin 330 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Okullarda yapılan törenlerde öğrencilere karneleri verildi.

75. Yıl İlkokulunda düzenlenen törende öğrenciler karne heyecanı yaşadı. 1/E sınıfı öğretmeni Ali Küçük, sınıfta düzenlenen karne töreninde, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ve öğrencilerin tatili iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Öğrencilerden Deniz Utku, karne aldıktan sonra AA muhabirine, notlarının çok iyi olduğunu söyledi.

Tatilde arkadaşlarıyla sinemaya gideceğini belirten Utku, yeni dönem başlamadan önce ödevlerini de tamamlayacağını ifade etti.


Fotoğraf: Özgün Tiran/AA

Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli'nde 53 bin 372 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Atatürk İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Okula smokin kıyafetiyle gelen 3'üncü sınıf öğrencisi Yusuf Çevik, bugün karne alacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirten Çevik, "En güzel, en şık kıyafetlerimi giydim. Bugün çok heyecanlıyım karnemi alacağım için. Eve gidince herkese göstereceğim karnemi. Çok mutluyum bugün." dedi.

Tekirdağ'da da Cumhuriyet İlkokulunda karnelerini alan öğrencilerin sevinçli olduğu gözlendi.

Adana

Adana'da, 1556 okuldaki 516 bin 775 öğrenci karne aldı.

Vali Süleyman Elban, Yüreğir ilçesindeki Tahsilli Şehit Hulisi Emre Dilci İlkokulu'nda düzenlenen törene katılarak, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilere iyi tatiller dileyen Elban, onlarla sohbet etti.

Mersin

Mersin'de 1386 okulda eğitim gören 427 bin 495 öğrenci karne aldı.

İlkokul 1. sınıfa giden 38 bin 540 öğrenci ise ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz ilçesi Cengiz Topel Ortaokulu'nda düzenlenen törende, öğretmen, öğrenci ve ailelere iyi tatiller diledi.

Öğrencilerin tatili iyi değerlendireceğini belirten Pehlivan, "Devletimizin, hükümetimizin, başta Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar her geçen gün artıyor. Öğrencilerimizin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri hususunda birlikte çalışmaya, yol yürümeye ve öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Vali Pehlivan ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, sohbet ettikleri öğrencilere karnelerini ve hediyelerini verdi.


Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Hatay

Hatay'da, 1561 okulda 449 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Cemil Şükrü Çolakoğlu İlkokulu'nda düzenlenen törenle öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Harun Kaya, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Törene, Defne Kaymakamı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ve veliler katıldı.

Osmaniye

Osmaniye'de 508 okulda 9 bin 564 öğretmen ve 137 bin 823 öğrenci, yarıyıl tatiline başladı.

Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Sınıfları gezen Yılmaz, öğrencilere karneleriyle çeşitli hediyeler verdi.


Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner/AA

Yozgat

Yozgat'ta 12 Eylül 2022'de başlayan eğitimin birinci dönemi sona erdi. İl genelinde 69 bin 610 öğrenci tatile girdi.

Sakarya İlkokulunda birinci sınıf öğrencilerine karnenin yanında hikaye kitap da dağıtıldı.

Öğrencilerden Hamza Altın, karne aldığı için çok mutlu olduğunu, tatilde arkadaşlarıyla oyun oynayacağını ve kitap okuyacağını söyledi.

Kayseri

Kayseri'de yarıyıl tatiline girecek okullarda karne dağıtım töreni düzenlendi.

İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulundaki törene katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile sınıfları gezerek öğrencilere karne verdi.

Vali Çiçek, karne dağıtım töreninin ardından gazetecilere, 334 bin öğrencinin bugün karne aldığını ve 22 bin öğretmenin de öğrencilerin başarısında önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Servis araçlarının kontrolü noktasında hassas davrandıklarını anlatan Çiçek, kontrollere önem verdiklerini ve gerekli denetimlerin yapıldığını ifade etti.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Hasan Ali Yücel İlkokulunda düzenlenen törene, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilere karne ve çeşitli hediyeler veren Tekbıyıkoğlu ile beraberindekiler, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Tekbıyıkoğlu, törenin ardından yaptığı açıklamada, il genelinde 240 okulda yaklaşık 47 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını ve tatile girdiğini aktardı.

Kırşehir

Kırşehir'de 2019 okulda 44 bin 420 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Hüdayar Mete Buhara, merkeze bağlı Toklumen köyündeki ilkokulda düzenlenen törende öğrencilere karne dağıttı.

Merkez Yunus Emre İlk ve Ortaokulunda da öğrenciler karnelerini aldı. Öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Sivas

Sivas'ta 722 okulda 117 bin öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Yavuz Selim İlk ve Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Şimşek ve Bilgin, öğrencilere yarı yıl tatilinde okumaları için kitap ile çeşitli hediyeler verdi.

Niğde

Niğde'de 73 bin 55 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Mustafa Koç ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Zahide Sefer İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere karne verdi, kitap hediye etti.

Koç, öğrencilere iyi tatiller dileyerek, "Öğrencilerimiz, kısa bir molayı hak ettik. İlimiz genelinde 73 bin 55 öğrencimiz bugün itibarıyla yarı yıl tatiline girdi." dedi.

Nevşehir

Nevşehir'de yarı yıl tatiline giren 59 bin 988 öğrenci karne aldı.

Vali İnci Sezer Becel, kent merkezindeki Gökkuşağı Anaokulu ve İstiklal Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilerin karne heyecanını paylaştı.

Sınıflarda öğrencilere karne ve başarı belgelerini dağıtan Becel, tatil sürecinin faydalı değerlendirilmesi konusunda tavsiyede bulundu.

Diyarbakır

Diyarbakır genelindeki 1775 resmi ve özel okulda 478 bin 315 öğrenci karnelerini aldı.

Merkez Bağlar ilçesindeki 32 derslikli Raif Türk İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Vali Ali İhsan Su, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik ile sınıfları gezerek öğrencilerin karne ve hediyelerini verdi.

Su, eğitim ve öğretimin bir bütün olduğunu anlatarak, tatilde çocuklara kitap okuyarak ve farklı aktiviteler yaparak zamanlarını geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bingöl

Bingöl genelinde de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 60 bin 276 öğrenci karne aldı.

Merkeze bağlı Çukurca Yeni Yerleşim İlkokulunda öğrenciler, karne sevinci yaşadı.

Öğretmenlerin öğrencilere tatili nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlattıktan sonra okul bahçesinde İstiklal Marşı okundu ve öğrenciler yarıyıl tatiline ayrıldı.

Mardin

Mardin'de merkez Artuklu ilçesinde Abdulkadir Tutaşı İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törende, Vali Mahmut Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilere yarıyıl tatilini dinlenerek ve bol bol kitap okuyarak geçirmeleri tavsiyesinde bulunan Demirtaş, iyi bir tatil dönemi geçirmelerini temenni etti.

Kentte anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 246 bin 174 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Şırnak

Şırnak'ta Orgeneral Edip Başer İlkokulunda yapılan karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Bilgin, öğrencilere karnelerini verdi.

Bilgin, kentte 709 okulda 210 bin öğrenciye karne dağıtıldığını söyledi.

Kentte öğretimin geliştirilmesi ve kalitenin artırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bilgin, öğretmen sayısında herhangi bir sorunlarının olmadığını belirtti.

Görev yapan öğretmenlerin yüzde 85'inin kadrolu olduğunu aktaran Bilgin, öğretmenlerin azim ve istekle görevlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Programda, İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik de yer aldı.

Siirt

Siirt'te Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, sınıfları gezerek öğretmenlere teşekkür etti.

Çocuklarla da sohbet eden Hacıbektaşoğlu, öğrencilere karne hediyesi olarak kitap ve çikolata verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, il genelinde 522 okulda eğitim gören 89 bin öğrencinin karnelerini aldığını söyledi.

Van

Van'da 324 bin 566 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

İpekyolu ilçesindeki Atatürk Anaokulunda düzenlenen törende öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Programa katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, veli ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Aydın, öğrencileri tebrik ederek karnelerini teslim etti.

Hakkari

Kent genelindeki 370 okulda 92 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve şube müdürleri, Gazi İlk ve Ortaokulu'ndaki törende öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Okulun bando takımıyla karşılanan Akbıyık, sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini verdi, tatilde bol bol kitap okumalarını istedi.

Akbıyık, ardından kütüphaneye geçerek 2. sınıf öğrencisinin piyano çalmasını ve seslendirilen şarkıları dinledi.

Muş

Muş'ta 692 okulda 114 bin 209 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki Selim Yavuz İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Vali İlker Gündüzöz, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilerle bir araya gelerek, çocukların hafızasında yer edinecek önemli bir günü yaşadıklarını ifade eden Gündüzöz, şöyle konuştu:

"İlkokulumuzda okumaya yeni geçmiş pırıl pırıl çocuklarımızla bir arada bulunduk. Hepsi birbirinden güzel bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız. Onların gözündeki ışık Türkiye'nin geleceğinin garanti altında olduğunu gösteriyor. Tabi eğitim öğretim yılının birinci dönemi dolu dolu geçti. Muş olarak oldukça genç bir nüfusa sahibiz. Eğitim alanında da gittikçe üst sıralara tırmanıyoruz. Dönem boyunca çocuklarımız yoruldu ve dinlenme zamanı geldi. Tatilde kitap okusunlar. Milli Eğitim Bakanımız çok güzel hediye kitaplar göndermiş."

Bitlis

Bitlis'te 780 okulda eğitimini sürdüren 94 bin 320 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Bitlis Milli Eğitim Müdür Vekili Nedim Yoldaş, Şube Müdürleri Mehmet Kara ve Metin Aygün ile Muştakbaba İlkokulunda öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilerden bol kitap okumalarını isteyen Yoldaş, "Öğrencilere karnelerini dağıtırken beraberinde birer kitap da hediye ediyoruz. Öğrencilerimiz bu kitapları okuyacaklar, dinlenecekler ve eğlenecekler. Emek sarf eden bütün öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize de teşekkür ediyoruz. Onların da dinlenmeye haklarının olduğunu düşünüyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz dinlenerek ve eğlenerek daha motive olmuş şekilde ikinci döneme başlayacaklar." diye konuştu.

Okula akülü arabasıyla gelen 6. sınıf öğrencisi bedensel engelli Arda Özkan da karne sevinci yaşadı.

Yoldaş, sohbet ettiği Özkan'a karnesini verdi, başarı diledi.

Sakarya

Sakarya'da 788 okulda 220 bin 186 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Kaynarca Kulaklı İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Sakarya Vali Yardımcısı Murat Karasu, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Protokol üyeleri, öğrencilere karne ve hediyelerini verdi.

Kocaeli

Kocaeli'de Vali Seddar Yavuz, İzmit ilçesindeki Solaklar İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Halk oyunu gösterisinin ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Yavuz, öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler verdi.

Vali Yavuz, gazetecilere, 1579 okulda 426 bin 636 öğrenci ve 29 bin 616 öğretmenle ilk yarı yılı tamamladıklarını söyledi.

Anne ve babaların her türlü fedakarlığı yaparak çocuklarını en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduğunu vurgulayan Yavuz, "Son 20 yılda Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özellikle stratejik bir alan olan eğitime önemli yatırımlar yapmıştır. Fiziki altyapısını bugün çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmıştır. Yetişmiş insan gücümüzle çocuklarımızı 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlamak üzere yoğun bir gayret sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz, öğrencilere iyi tatiller dileyerek, zamanlarını güzel aktivitelerle geçirmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Karne dağıtım törenine, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen de katıldı.

Düzce

Düzce'de merkeze bağlı Çerkez Taşköprü İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrenciler karnelerini aldı.

Karne dağıtımı sonrası okul bahçesinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin yarı yıl tatili başladı.

Kent genelinde okul öncesi, ana sınıfı, ilk ve ortaokul ile liselerde 73 bin 305 öğrenciye karneleri verildi.

Karabük

Karabük ve ilçelerinde 204 okulda 36 bin 706 öğrenci karne aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi.

Törene, Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş katıldı.

Sınıfları dolaşan Gürel ve beraberindekiler, öğrencilere karnelerini ve kitaplarını dağıttı.

Zonguldak

Zonguldak'ta öğrenciler karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Karaelmas İlkokulu'nda düzenlenen törende karnelerini Vali Mustafa Tutulmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'dan alan öğrenciler, sevinç yaşadı. Kent genelinde karne alan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

Tutulmaz, törende, "Öğrencilerimizin mutluluğu, sevinci gözlerindeydi. Karne ile beraber her öğrencimize kitap veriyoruz. Kitap okumayı öğrencilerimize özümsetmeye çalışıyoruz." dedi.

Vali Tutulmaz, karnelerin dağıtılmasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gaziantep

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Vedat Özkeçeci İlkokulu'nda düzenlenen törenin ardından, kent genelindeki 687 bin 871 öğrenci karnelerine kavuşarak yarıyıl tatiline girdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, gazetecilere, yarıyıl tatilinde öğrenciler için birçok etkinlik yapılacağını söyledi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Abdullah Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Abdulkadir Duran, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, veli ve öğrenciler katıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki TOKİ Şehit Mehmet Uyar İlkokulu'nda düzenlenen törende Vali Salih Ayhan, öğrencilere karne dağıttı, tatilde okumaları için kitap hediye etti.

Vali Ayhan, gazetecilere, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip şehri olduğunu hatırlattı.

İstanbul'dan sonra en çok öğrencisi bulunan kent olduklarını anlatan Ayhan, şöyle konuştu:

"Böyle genç ve çok öğrencisi bulunan şehrinde normal eğitim ve öğretimin faaliyetlerini devam ettirmenin başarı olduğunu söyleyebilirim. Sadece eğitim ve öğretim faaliyetleri değil ilave olarak kendi yerel gücümüzle güzel bir süreç yürütüyoruz. 750 bin öğrencisi, 30 bin üzerinde öğretmeni ve 3 bin dersliğiyle Türkiye'de İstanbul'dan sonra en büyük potansiyele sahip şehiriz. Böyle güzel bir şehirde karne vermek ve karne heyecanı yaşamak da hayli mutluluk verici."

Malatya

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Şehit Ahmet Fırat İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ile İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir katıldı.

Kentteki 867 okulda, 176 bin 616 öğrencinin karne alacağı bildirildi.

Kilis

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Afife Keçik İlkokulu'nda düzenlenen törende, kentte 54 bin öğrencinin ve 2 bin 800 öğretmenin yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.

209 okulda birinci dönemi kazasız bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akkurt, güzel işler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Törende öğrencilere, karneleri verildikten sonra kitap ve topaç hediye edildi.

Adıyaman

Adıyaman'daki Şehit Mehmet Kılınç İlkokulu'nda düzenlenen törende Vali Mahmut Çuhadar, öğrencilere karnesini vererek kitap hediye etti.

Çuhadar, gazetecilere, kentte 169 bin 131 öğrenci ile 10 bin 999 öğretmenin yarıyıl tatiline girdiğini belirtti.

Kahramanmaraş

Vali Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat ilçesindeki Üngüt İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğretmenlere teşekkür etti.

Coşkun, bugün 1127 okulda yaklaşık 327 bin öğrencinin karne aldığını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de karne alan öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin yarıyıl tatilini en güzel şekilde geçirmelerini istedi.

Giresun

Giresun'da 72 bin 840 öğrenci düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Vali Enver Ünlü, Abacıbükü İlkokulu'nda organize edilen törende öğrencilere karne dağıttı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile sınıfları ziyaret eden Vali Ünlü, öğrencilere tatili verimli geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Rize

Rize'de 58 bin 326 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Cumhuriyet İlkokulu ve Okulu'ndaki karne törenine katıldı.

Çeber ve beraberindekiler, öğrenci ve velilerle bir süre sohbet ettikten sonra karne dağıttı.

Sorunsuz bir dönem geçirdiklerini belirten Çeber, "Eğitim öğretim alanında hizmet veren herkes, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hepsi mutlu bir dönem geçirdi. İnşallah ikinci dönemi de güzel geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Çeber, Milli Eğitim Bakanlığının uygulaması kapsamında öğrencilere tatilde okumaları için kitap hediye ettiklerini de aktardı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de 18 bin 765 öğrenci karneleriyle buluştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Tekke İlkokulu'ndaki törene katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Yalçın, geleceğin teminatı çocukların okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı, milletine ve devletine sahip çıkan gençler olmasını temenni ettiklerini vurgulayarak, "Bütün imkanlarımızı, çabalarımızı bu amaç doğrultusunda seferber etmiş durumdayız." diye konuştu.

Bayburt

Bayburt'ta 14 bin 100 öğrenci karne aldı.

Şehit Hamit Şahin İlkokulu'nda organize edilen törene katılan Vali Cüneyt Epcim, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilere tatillerini dinlenerek ve kitap okuyarak geçirmelerini tavsiye eden Epcim, "İnşallah eğitim hayatınızın diğer safhalarında başarılarınız artarak devam eder. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Ailelerinizden de size anlayış göstermelerini ve destek vermelerini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ise karnelerle birlikte öğrencilere kitap hediye edildiğini belirtti.

Bursa

Bursa'nın Kestel ilçesindeki Barakfakih İlkokulunda öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve ilçe protokolü, okuldaki karne törenine katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden ve karnelerini veren Aktaş, velilere karnedeki notlar ne olursa olsun çocuklarının yanlarında olmaları tavsiyesinde bulundu.

Okuldaki öğrencilere ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan mangala oyun seti ve çeşitli hediyeler verildi.

Eskişehir

Eskişehir'de, il genelindeki 576 okulda 164 bin 742 öğrenci karnelerini aldı.

Vali Erol Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Türkiye Futbol Federasyonu Özel Eğitim Anaokulundaki törene katıldı.

Ayyıldız, Vali Yardımcısı Salih Altun, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu ile diğer ilgililerin de hazır bulunduğu katıldığı etkinlikte, yarıyıl tatiline giren özel gereksinimli öğrencilere belgelerinin yanı sıra hediye verdi.

Ayyıldız, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Balıkesir

Balıkesir'de 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son gününde 1022 okulda 209 bini aşkın öğrenci karnelerine alarak tatile girdi.

Ece Amca İlkokulunda Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı öğrencilere karnelerini dağıttı.

Çocuklara hediyelerini de veren Şıldak, "Taşıma merkezlerimiz var. 263 taşıma merkezimizde 16 binin üzerinde öğrencimizi taşıyoruz. İkinci dönem başı itibarıyla 16 bini okul öncesinde olmak üzere toplam 49 bin çocuğumuza Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla öğle yemeği verilecek. Bunların yaklaşık 33 bini taşıma merkezinde bulunan öğrencilerimiz." dedi.

Şıldak, il genelinde 65 okulun yapımının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kütahya

Kütahya'daki 590 okulda 102 bin 646 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Akkent Mahallesi’ndeki Turgut Özal İlkokulu öğrencileri düzenlenen törenle karnelerini protokol üyelerinden aldı.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, gazetecilere, öğrencilerin karne heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Başyiğit, "Öğrencilerimizin tatilde dinlenmelerini ama mutlaka kitap okumaya vakit ayırmalarını istirham ediyorum. Velilerimiz de çocuklarımızla birlikte kaliteli zaman geçirecek etkinlikler yapabilirler. Onlarla kültürel geziler, kütüphane ziyaretleri yapmalarını önerebilirim." dedi.

Çanakkale

Çanakkale'de, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Özlem Kayalı İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

Törene, Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Havanın yağışlı olması nedeniyle sınıflarda gerçekleştirilen program, Vali Aktaş ve beraberindekilerin öğrencilere karnelerini dağıtmasıyla sona erdi.

Aktaş, öğrencilerin eğitiminde emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek, "Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. İnşallah bu tatili dinlenerek, kendilerini ikinci döneme hazırlayarak geçirirler. Hepsine başarılar diliyorum. Öğrencilerimize karnelerin yanında hem dinlensinler hem de bu arada okuma alışkanlıklarını geliştirsinler diye Milli Eğitim Müdürlüğümüzün temin ettiği kitapları çocuklarımızla buluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de 8 bin 400'ü okul öncesi, 24 bin 700'ü ilkokul, 23 bin 376'sı ortaokul, 27 bin 213'si ortaöğretim olmak üzere toplam 83 bin 689 öğrenci yarıyıl tatiline girdi.

Bilecik

Bilecik'te 37 bin 49 öğrenci karnelerini aldı.

Hürriyet Mahallesi’ndeki 700. Yıl İlkokulunda öğrencilere karnelerini Vali Kemal Kızılkaya ve protokol üyeleri verdi.

Kızılkaya, "En büyük hedefimiz Bilecik’in sahip olduğu kaliteli eğitim imkanları ile tercih sebebi olacak bir il olmasıdır. Tüm öğrencilerine karneleri hayırlı olsun." diye konuştu.

Antalya

Vali Ersin Yazıcı ve Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Konyaaltı ilçesindeki Konyaaltı Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulunda karne dağıttı.

Yazıcı, öğrenci ve öğretmenlere eğitim yılındaki gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Çocuklara tatillerini güzel geçirmeleri tavsiyesinde bulunan Yazıcı, karnelerle çocuklara kitap hediye edildiğini kaydetti.

Muğla

Muğla ve ilçelerinde öğrenciler karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Kentte 169 bin 878 öğrenci ve 14 bin 944 yönetici ve öğretmen ikinci ara tatillerine başladı.

Muğla Menteşe Emirbeyazıt İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrencilere karne ve hediyelerini, Vali Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz verdi.

Öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Vali Tavlı, öğrencilere tatilde dinlenmelerini ancak vakit buldukça da eğlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Tavlı ve beraberindekiler okulu gezerek öğrencilerle de sohbet etti.

Isparta

Isparta'da öğrenciler karne heyecanı yaşadı. 476 okulda 79 bin 751 öğrenci karnesini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, kent merkezindeki Yılmaz Şener İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnesini verdi.

Burdur

Burdur'da USO İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

Okul bahçesindeki öğrencilerin gösterisinin ardından 1 A ve 1 B sınıflarını ziyaret eden Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman öğrencilere karnelerini verdi.

Arslantaş, karneleri dağıttıktan sonra öğrencilerin yaklaşık 4 aylık bir maratondan sonra hak ettikleri tatile ulaştıklarını söyledi.

Birinci sınıfların okuma yazmayı öğrendiğini belirten Arslantaş, "Öğrencilerin başarısındaki asıl pay sahipleri buradaki anneler, onları tebrik ediyorum, öğretmenlere teşekkür ediyorum, çocuklara iyi tatiller diliyorum." dedi.

Burdur genelinde 259 okulda öğrenim gören 43 bin 41 öğrenci karnelerini alıp 3 bin 643 öğretmenle sömestir tatiline çıktı.

Kış okulları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl düzenlediği yaz okulu kapsamını genişleterek, bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurs açacak. Bu kapsamda, ilk kez "kış" döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak cumartesi başlayacak ve 5 Şubat pazar günü sona erecek.

Yarıyıl tatilinde eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar, "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda açılacak.

Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabilecek.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarıyıl tatiline özel 5 ayrı dijital materyal de ilk kez öğrencilerin kullanıma sunulacak. MEB, yeni dijital eğitim materyallerini, karne alan öğrenciler için resmi internet sitesinden kullanıma sunacak.

BİLSEM'lerdeki bilim ve sanat kursları, 2 ve 12'nci sınıf aralığındaki tüm öğrencilere açık olacak. Robotik, yapay zeka, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda 55 farklı atölye, Türkiye'nin farklı bölgelerinde öğrencilerle buluşturulacak.

Yaklaşık 19 milyon öğrencinin karne aldığı iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak.

Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Okullarda, karne, heyecanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı