VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA, EZBERLERİ BOZDU,
Haber
09 Mayıs 2023 - Salı 23:23 Bu haber 1756 kez okundu
 
VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA, EZBERLERİ BOZDU,
BANSİAD’ın başkanlığında Yükselen Şehir Bandırma Platformu’nun organize ettiği programda konuşan MHP Balıkesir 2.Sıra Milletvekili Adayı Harun Algül, Bandırma ve Bölgenin sorunlarına vakıf oluşu, çözümü konusundaki öngörüleri ve vizyonuyla dikkatleri üzerine çekti. Algül, Bandırma’nın Sosyo-Ekonomik yapısının farkılığı yanı sıra, Rüzgar enerjisi avantajıyla Seracılık faaliyetlerinde bir Yıldız Kent olabileceğinin, Limanın ve Sanayicinin Lojistik Hatlar içerisine dahil edilerek üretimin Avrupa’ya ulaştırılabileceğinin, OSB alanlarının genişlemesi gerektiğinin altını çizdi. Algül 24bin m2 alana yapılacak Tıp Fakültesinin projesinin tamamlandığını söyledi. Bölgeye hizmet için birlik mesajı veren Algül, bölgede “istemiyoruz” demekle gidebileceğimiz bir yer yok dedi. Algül birikimiyle, kararlılığıyla, Bandırma’yı sahiplenmesiyle seçim öncesi güven verdi.
Siyaset Haberi
VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA, EZBERLERİ BOZDU,

VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA EZBER BOZDU, İŞ DÜNYASINA VE SEÇMENE GÜVEN VERDİ

 

BANSİAD’ın başkanlığında Yükselen Şehir Bandırma Platformu’nun organize ettiği programda konuşan MHP Balıkesir 2.Sıra Milletvekili Adayı Harun Algül, Bandırma ve Bölgenin sorunlarına vakıf oluşu, çözümü konusundaki öngörüleri ve vizyonuyla dikkatleri üzerine çekti. Algül, Bandırma’nın Sosyo-Ekonomik yapısının farkılığı yanı sıra,  Rüzgar enerjisi avantajıyla Seracılık faaliyetlerinde bir Yıldız Kent olabileceğinin, Limanın ve Sanayicinin Lojistik Hatlar içerisine dahil edilerek üretimin Avrupa’ya ulaştırılabileceğinin, OSB alanlarının genişlemesi gerektiğinin altını çizdi. Algül 24bin m2 alana yapılacak Tıp Fakültesinin projesinin tamamlandığını söyledi. Bölgeye hizmet için birlik mesajı veren Algül, bölgede “istemiyoruz” demekle gidebileceğimiz bir yer yok dedi. Algül birikimiyle, kararlılığıyla, Bandırma’yı sahiplenmesiyle seçim öncesi güven verdi.  Harun Algül konuşmasında şunları kaydetti;

 

BALIKESİR BÜYÜK BİR ŞEHİR ANCAK

BANDIRMA İL OLMAK İSTİYORSA TABİ ki DESTEKLERİZ

 

Bandırma’nın İl olması konusuna baktığımızda, bazı şehirlerin il olması konusu  biliyorsunuz genel başkanımız Dr.Devlet Bahçeli’nin teklifiyle gündeme gelmiş bir konu. Türkiye’de 100 şehir, seçimden sonra bununla ilgili çalışmalar devam edecek diye düşünüyorum. Çünkü artık ülkemizin büyüklüğü, büyümesi belli sayıda il ile değil, gerek nüfus, gerek yönetim, gerekse sosyo-ekonomik yapısı itibari ile daha fazla kentin oluşması ve merkezden yönetim ile alakalı bir yeni yapılanmayı da gerektiriyor. Bu konuda Bandırma’nın il olmasını da destekliyoruz ama Balıkesir’li hemşehrilerim hemen kızıyorlar, “Balıkesir’i ikiye böldün” diye. Balıkesir büyük bir şehir, Edremit’ten Bandırma’ya, Körfezden Kuzey Balıkesir’e kadar. Ülkemizde yenilikler gerçekleşiyor ve Balıkesir’de bu yeniliklerin içinde rol alacaksa Bandırma’nın il olmasına tabi ki evet diyeceğiz. Tabi ki bu yönde destekleyeceğiz. Bugün burada toplanmamızın ana sebebi Bandırma öznesi. Bugün burada Bandırma’yı konuşacağız. Genel Siyasetle alakalı bir çok şey söylenebilir. Uzun dakikalar konuşabiliriz ama ülkemizin içinde bulunduğu genel ekonomik ve sosyal yapıda her ne kadar bazı eleştiriler de olsa bizim ülkemizin büyüklüğü, iriliği, diriliği bizi bu dönem de etrafımızdaki yaşanan olaylara baktığımızda Libya’dan Suriye’ye, biliyorsunuz Kuzeyimizde yaşanan savaşa, Batımızdaki askeri kamplaşmaya kadar çok ciddi kozmopolitik bazı stratejiler gerektiriyor. Bunu mevcut hükümetimizin en iyi şekilde tasarladığını, yönettiğini ve buna karşılık ülkemizde doğru hamleler yaparak bu süreci rahatlıkla atlatmamızı sağladığını düşünüyorum. Özellikle yaşanan Pandemi dönemi sürecinde verdiği desteklerle Sanayicimizi ve Ticaret erbaplarımızın hemen hepsini destekledi. Bu süreci en az hasarla atlattığımızı düşünüyorum.

 

BÖLGEYE HİZMETTE BİRLİK MESAJI

 

Tabi öznemiz Bandırma olduğu için Bandırma’yı konuşalım. Kitapçığımızla ilgili baktığımızda bizim konularımız bunlar, konuştuğumuz konular, çalıştığımız konular.

Özellikle Bandırma’nın bir tanımını yapmak lazım. Bandırma çok yönlü bir kent. Bandırma’nın tarımı, hayvancılığı ve Balıkesir’in içinde bulunduğu durum ve pozisyonu, limanıyla ulaşımın içinde olduğu pozisyonu, Çanakkale hattında Sonkurşun Anıtı ve tarihi yapısı, kendi kültürel yapısı, farklı insanların bir arada bulunduğu çok özel bir sosyolojik yapısı olan bir kent. Ama Bandırma aynı zamanda sıkışmış bir kent. Bandırma’nın en önemli problemi Sosyal, fiziksel ya da ekonomik değil. Bandırma’nın en büyük problemi sahipsizlik. Bandırma’mız, bizim bölgemiz ne kadar çok milletvekili çıkarmış olsa da Balıkesir genelinde, bize özel,bizim milletvekillerimizin az oluşuyla maalesef Ankara’daki hizmetleri alma konusunda elle tutulur bir hamle gerçekleştirmekte şimdiye kadar zorlandı. Biz Belediye Meclis Üyeliği döneminde de aynı şekilde bölgemize gelecek hizmetleri alabilme noktasında Ankara’dan daha çok hizmet almamız gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bölgemizdeki vekil adaylarının sadece şahsında değil, bölgemizin insanlarının daha çok Bandırma’yı temsil etmesinin en önemli konu olduğunu düşünüyorum.

Bandırma’nın genel sorunlarında, Yükselen Şehir Bandırma Platformu’nun hazırladığı kitapçıktaki ana başlıklar Trafik sorunu, beşbinlik planlar , daha çok benim konum olduğu için daha çok üzerinde sohbet etmem bekleniyor ama, bizim öncelikle bölgede birliği elde etmemiz gerekiyor. Bu sahipsizliği ortadan kaldırma noktasında, Bandırma’ya yapılacak her türlü hizmette bir araya gelmemiz gerekiyor. Eğer Bandırma’ya bir Vekil geliyorsa, Bandırma’ya bir Bakan geliyorsa, Bandırma’ya Cumhurbaşkanımız geliyorsa, burada hep birlikte bunları ağırlamalı, birlikte bölgemize hizmet edecek doğru hamleleri yapmamız gerekiyor.

 

“BÖLGE EKONOMİSİNİN GELİŞMESİ İÇİN KENT SANAYİSİ

VE TİCARİ FAALETLERDE BİRLEŞTİRİCİ OLMALIYIZ”

 

Bandırma’nın genel yapısına baktığınızda kentleşmesinin yüzde 85 oranında olması, kırsal mahallelerdeki nüfussal oranın yüzde 15’lerde olması, Bandırma’nın diğer kentlerdeki sosyo-ekonomik yapı ile alakalı biraz farklılaşmasına neden oluyor. Özellikle merkez ticari faaliyetleri, kırsaldan gelip akşam giden kesimler ile alakalı faaliyetleri Bandırma’da biraz daha az. Bandırma’nın ekonomik yapısı daha büyük işletmelerle ön plana çıkıyor. Bu işletmelerin kendi içerisindeki yapılanmaları ve büyümelerinin, Bandırma’ya etkisi teknik olarak biraz daha az oluyor aslında. Bunu bizim merkezde daha çok yaymamız gereken bir durum var. Örnek veriyorum; Bagfaş’ımız var, Limanımız var, Etibank’ımız var, bölgeden insanlar çalışıyor, ama bölgede bu sanayi tesisleri ile ilgili bizim daha birleştirici, daha yaygın bir politika izleyerek, bölge ekonomisine daha çok katkı sağlamasını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.

 

BANDIRMA, RÜZGAR ENERJİSİ İLE SERACILIK

FAALİYETLERİNDE BİR YILDIZ OLABİLİR

 

1/5 bin ölçekli planlar ve bölgemizin genişlemesi ile alakalı konulara gelecek olursak, biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemiz, iki dönemdir bu süreci ………….gerçekleştirmeye çalışıyor ama bizim 1/100 bin ölçekli bir planımız var. bu 100 bin ölçekli planımızda da nerelerin ne şekilde olacağı, hangi alanı ne şekilde kullanacağı belirli durumda. 1/5 binliklerle de bu planın alt ölçekte biraz daha detayına inilecek gibi duruyor. Ama bizim bir 5 bin planımız var, bu 5 bin planımız olduğu için bu yapılanmanın aşılabilir bir süreç olduğunu düşünüyorum. Özellikle Tarım Bakanlığının Bandırma’nın genişlemesi ile alakalı yapılan süreçte Tarım Bakanlığıyla, Tarım alanlarının korunması noktasında bazı anlaşmazlıklar var. Bu anlaşmazlıkların çözülerek, Bandırma’nın hem fiziksel gelişmesinin sağlanması, hem de Tarım alanlarının korunması gerekiyor. Bu korunmayı gerçekleştirmek için belli bir süreç şu anda geçiyor ve Bandırma’nın 1/5 binlik planlarının en kısa sürede çizileceğini düşünüyorum. Yalnız bizde şöyle bir süreç oluştu, bu 5 binlik planlar ile alakalı beklenti yükseltildi. Gönen’in 5 binliklerinin çizildiğini, Susurluk’un 5 binliklerinin çizildiğini ama bu şehirlerde burada üstlenilen misyon kadar bir hareket olmadığını görüyorum. Bu noktada Bandırma’da da Sanayici arkadaşlarımız 1/5 binlikler ile alakalı beklentilerinin çok olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim bölgemizde gelen Sanayi yatırımlarının münferit olarak planlar yaptığını, bölgede hizmetlerini yapmaya devam ettiğini düşünüyorum. Sanayi yatırımları noktasında, Organize Sanayi Bölgesinde, bizim bölgede bazı avantajlarımız var. Bu avantajlardan bir tanesi sıcaklık ile alakalı bir avantaj. Yaz, Kış dönemindeki sıcaklık farkının az olması, bizim bölgemizin Sera hizmetlerine çok elverişli olmasını öngörüyor. Enerji noktasında da, bölgemizde rüzgar enerjisi faaliyetleri var ve bu rüzgar enerjisi faaliyetleri ile eğer biz Sera hizmetlerini gerçekleştirebilirsek, ki bu konuda biliyorsunuz Tarım İl Müdürlüğünün Gönen Bölgesinde kurduğu Sera Organize Sanayi Bölgemiz var. Bununla birlikte Hollanda’daki Seracılık faaliyetlerinin enerji sıkıntısı nedeniyle azalmasından dolayı Bandırma’nın Sera konusunda bir yıldız olabileceğini düşünüyorum. Bu konuyu desteklemeye hazırız.

 

OSB ALANLARI GENİŞLEMELİ

 

Organize Sanayi Bölgelerinin genişlemeye yönelik hamleleri var. Marmara Organize, Marmara Ana Metal OSB (Yüksek Teknoloji olarak ismi değişti bildiğim kadarıyla) yüzde 90 oranında doluluk oranından bahsediliyor. Biz bu bölgede bu yatırımların hızlı bir şekilde gelmesini arzediyoruz. Ve bölgemizle alakalı temellerin hemen atılmasını istiyoruz. Bu Sanayi tesislerinin bölgemize kurulmasını arzediyoruz. Diğer taraftan Gönen OSB ve Bandırma OSB’nin genişleme alanları maalesef  çok fazla yok. Arka tarafta da Sera OSB söz konusu olduğundan dolayı, OSB’lerle  alakalı genişleme politikalarımızı biraz daha değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

 

DİŞLİ BİR VEKİL ON BAKANA BEDELDİR

 

Ulaşım ile alakalı sorunlara gelmeden önce, şunu söylemek istiyorum öncelikle, bir Bakanımız olsun isteriz ama dişli bir Vekilin on tane Bakana bedel olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bir bakanımız elbette olsun, bölgeye faydası olur ancak dişli bir Milletvekili, bölgesini iyi tanıyan bir Milletvekili, bölgesinin sorunlarını bilen bir Milletvekili, Bakanlıklarda, Ankara ile olan temaslarında bölgemize daha iyi hizmet getirme noktasında daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu çok önemli bir husustur. Bölgemizden seçilecek tüm vekillerden de bu yönde hizmet etmelerini bekliyorum. Bu çerçevede bakarsak, Vekil olduğunuz zaman ‘Bandırma’ya ne yaparsınız, ne edersiniz?’ sorusu soruluyor. Bandırma Çerçevesinde değerlendirelim diyoruz, Ulaştırma Bakanlığı bazında biliyorsunuz, Bandırma’nın trafik sorunları dahilinde biz Belediyemizde onayladığımız Hastanemizin önündeki kavşakla alakalı ya da  diğer taraflardaki Küçük Sanayi kavşaklarıyla alakalı projelerin desteklenmesi gerek diye düşünüyorum. Biz bu konuda Üniversite ile yaptığımız çalışmalarda şu anda detay olacak belki ama, 15 dakikada 850 aracın Hastaneye, sabahları 8-8,15 hattında girmeye çalıştığını görüyoruz. Bu, normal rakamın üç-dört katı bir rakam. Yani bir dakikada geçecek araç sayısı 10-12’dir. Dakikada 50 araca tekabül eden bir rakam ifade ediyor. Bu noktada Bandırma’nın bu kavşaklara acilen ihtiyacı olduğunu ve bunu desteklememiz gerektiğini biliyorum.

 

LOJİSTİK HATLAR İÇERİSİNE LİMANIMIZI VE SANAYİCİMİZİ KATARAK

ÜRETİMİN AVRUPA’YA ULAŞMASINI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR

 

Çevre yolu projesi1/100 bin ölçekli Çevre Planımızda zaten var. geçmiş durumda. Orada işlenmiş durumda. Ama bunların da programa alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bunları da destekleyeceğiz ve arkasından koşacağız. Ama Ulaştırmada, şöyle bir şey ifade etmek istiyorum, bizim stratejilerimiz aslında çoktan yapılmış ve işletilmekte. Eksik olarak ifade edilse de en basitinden bir örneği, İzmir Bölgesi Demiryollarını ziyaretimizde şöyle bir stratejiyi görmüştüm bundan beş sene önce. Biliyorsunuz Çin’den Avrupa’ya açılan bir trafik var. Bu gemi trafiğimiz Çin’den çıktıktan sonra Süveyş’ten Akdeniz’e giriyor, Akdeniz’den komple İspanya’ya geçtikten sonra Kuzey’e doğru yönleniyor Roterdam Limanı gibi büyük liman kentlerine girerek Kuzey’den Güney’e doğru lojistik olarak dağılıyor. Bizim ülke stratejilerimiz, eleştirdiğimiz stratejilerimizden bir tanesi İzmir’e bir liman yaparak, İzmir’den çıkan Demiryolu hattını Balıkesir’in merkezinden ve Bandırma’dan geçirerek, şu anda proje aşamasında olan Yalova köprüsünden Kuzey’e, havalimanı önünden Edirne hattından Avrapa’ya açılan yeni bir tren hattından  bahsediyoruz. Böylelikle biz Dünya ticaretinden Çin-Avrupa hattının tam göbeğinde, Balıkesir’in ortasından bütün Akdeniz’i katetmeden gemileri İzmir’e alıp, İzmir’den bütün Avrupa’ya ürün taşımaktan bahsediyoruz. İşte bu noktada Vekiller devreye girmeli, bu noktada o trafiğin içerisinde Balıkesir’in bir dağıtım noktası olduğunu bilerek, Bandırma’dan geçecek bir hattın varolduğunu bilerek biz de bu trafiğin içerisine, bu  Lojistik hatlar içerisine, gerek Bandırma Limanı’nı katarak, gerek bölge Sanayicimizi katarak üretimlerin Avrupa’ya ulaşmasını sağlamamız gerekiyor. Biliyorsunuz Liman yapacağız dendiğinde eller havaya kalkmıştı, istemiyoruz denmişti. Biliyorsunuz Sanayi gelecek dendiğinde eller havaya kalkmıştı, istemiyoruz denmişti. Burada istemiyoruz diyerek bir yere gidemeyiz. Biz akılcı bir şekilde, dengeli bir şekilde analiz edip bölgemize sanayi olacak yerleri, örnek veriyorum. Biz sanayi tesislerine karşıyız deniyor, biz sanayi tesislerine karşı değiliz. Ben çevre derneği başkanlığı zamanımda da bunları söyledim,  ben sanayiye karşı değilim,  ben denetimsiz sanayiye karşıyım, ben bahçesine çöpünü atan sanayiye karşıyım, duvarını dikip ağaç ekmeyen sanayiye karşıyım. Ama bunları biz yaparsak, sanayi de bizim, ticaret de bizim, hepsi bizim gelir kaynaklarımız. Bu konuda biz bunları kesinlikle destekliyoruz.

 

BÖLGEMİZDE “İSTEMİYORUZ” DEMEKLE

GİDEBİLECEĞİMİZ BİR YER YOK

 

Limanımızla ilgili problemlere gelirsek, yakın zamanda Limanın iç yollarını tasarımla ilgili bir proje yaptım ben. Limanımızı biliyorsunuz birkaç farklı unsur kullanıyor. 15-16 rıhtımımız var, 1,2,3,4’ü normal yük indirme, bindirme için kullanıyoruz. Bölgemizin büyük şirketlerinden bazı kurumlarımız orada indirme bindirme yapıyor. Devamında yine farklı birimler yapıyor, RoRo Limanımız var. Bakın, bölgemizde iki tane Liman projesi oldu, bu Liman projelerini ben çizmiştim. Bir tanesi hemen Etibank’ın solundaki Mamun bahçelerinin önündeydi kabul edilmemişti, bir diğeri ise Erdek Limanındaki o mermer trafiğini bu tarafa alacak Edincik Limanıydı. Bölgemizde biz, “istemiyoruz” demekle gidebileceğimiz bir yer yok. “istemiyoruz” kelimesini kullanmadan evvel iyi analiz etmeliyiz. İyi değerlendirmeliyiz. Ondan sonra bunun çevresel faktörleri ile alakalı kaygılarımız var ise dilimizi bu yönde kullanmalıyız. Biz Belediye Meclisinde biz Tolga Başkanla beraber, bundan önce Dursun beyle beraber, biz hiç sert bir dil kullanmadık. Biz dedik ki, bunu böyle yapsak daha güzel olur dedik her zaman. Bugün de burada beraberiz. Ben diyorum ki, eğer ben seçilirsem, Tolga Başkanımın hizmetindeyim. Tolga Başkanıma hizmet etmek Bandırma’ya hizmet etmek demek çünkü. Bu bilinçle çalışıyoruz.

 

24 BİN M2’LİKTIP FAKÜLTESİ PROJESİ BİTMİŞ DURUMDA

 

Üniversitemizde Tıp Fakültesi konusu gündeme geldi.  Özellik Hastanemizin Fakülteye devrinden sonra bizim Üniversite Mastır Planı çalışmalarımız dahilinde ikinci bir Tıp Fakültesi konusu vardı. Şu anda yaklaşık 24 bin metrekarelik Tıp Fakültesi projesini Üniversitemiz bitirmiş durumda. Projemiz bitmiş durumda. Bu projeler kolay projeler değil. Özellikle fonksiyonu, içi, dışı, tasarım noktasında bu projeyi bitirmiş durumdayız. İnşallah vekillik noktasında bize görev düşerse, bunların finansı, kaynağı noktasında elimizden geleni yapmak durumundayız.

İkinci bir Devlet Hastanesi konusuna geldiğimiz zaman da yer problemi yaşıyoruz. Maalesef Bandırma’ya yapılacak yatırımlarla ilgili yer sorunu yaşıyoruz. Belediyemizin arsa ve arazileri merkezle sınırlı durumda, Hazinenin parselleri sınırlı durumda. Özellikle Küçük Sanayi Sitesi yapmak üzere hamle yaptık. Bununla ilgili bütün Bandırma çalıştı, hepimiz birlikte gittik, hemfikir olduk, bir Kayacık meramız vardı. Bunu alma çabamız içerisinde  devam ediyoruz hala projemize. Ama bir taraftan da hükümet meraları korumakla mükellef, bir taraftan hükümet ormanları korumakla mükellef. 1970’lerde 80’lerde başlayan Sanayide, ki sanayi dükkanları içinde 1999 sonrası yapılan yoktur, hepsi 99 öncesi, üç etaptır bitmişi. Bizim gerçekten yeni bir Küçük Sanayi Sitesi ihtiyacımız olduğunu Ankara’da bizler ifade edebilirsek, Bandırma’ya çok faydalı işler yapabileceğimizi düşünüyorum.

 

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNU VE

ZİRAAT MESLEK LİSESİ

 

Aynı zamanda Ticaret Odasında meclis üyeliği görevimiz olmasından dolayı ben bu komitelerden sorumlu meclis üyesiyim. Komitelerimize gelen konularımıza baktığımızda belli başlı konular üzerinde odaklandığını görüyoruz. Bunlardan bir tanesi Nitelikli İş Gücü konusu. Nitelikli İş Gücü dediğimiz zaman beyaz yakalılardan bahsetmiyorum. Kaynakçı problemimiz var bölgemizde, Kasiyer problemimiz var bölgemizde. Sigortacılarda sigorta poliçesini kesecek etkili, yetkili eleman sorunu var. bu sorun bizim genel itibariyle çözmemiz gereken bir nokta. Bizim Meslek Lisesi noktasında da Bandırma’mızda geniş yelpazemiz yok. Bu konuyu Ziraat Meslek Lisesi olarak, diğer hususlarda da bizim değerlendirip çözmemiz gerektiğini düşünüyorum. Fakat sadece Meslek Lisesi de değil, devamında da Yüksek Öğretim noktasında da bunu destekleyebilirsek, daha profesyonel elemanlarla bölgemize hizmet edebileceğimizi düşünüyorum.

 

BÖLGEMİZE HİZMET ALMIYORUZ DEMEK

BAZI NOKTALARDA HAKSIZLIKTIR

 

Stadyum mevzusu var. Balıkesirspor da bizim kulübümüz ama Bandırmaspor bizim kulübümüz ve gözbebeğimiz. Malûmunuz stadyumumuz bizim hava uçuş konisi içinde olması nedeniyle iniş konisi dahilindeki yükseklik sınırına takılıyor. Biliyorsunuz 96 metreydi bu. Son dönemde 86 metreye güncellendi. Orada yapılacak dört tane ışıklandırmanın 2 tanesi bu koniden dolayı yaklaşık 19-20 metrelerde kalıyor. Ve bunu yapamıyoruz. Yeni bir stad talebi var. Yer bulursak yapılabilir. Biz de  bunu destekleriz diyoruz. Ama şunu da unutmayalım Üniversitemiz 3 bin beşyüz kişilik yeni bir kapalı spor salonu yaptı. Yani bölgemize “hizmet almıyoruz” demek bazı noktalarda haksızlıktır. Bölgemize hizmet aldığımız yerler var. Bunları da görmezden gelmemeliyiz diye düşünüyorum.

 

Kültür Merkezi projemiz ise farklı bir konu. Kültür Merkezi projemiz hükümet tarafından devam eden ama pandemi sonrasında bazı sektelere uğramasından dolayı bitirilmeyen proje. Bu noktada Kültür Merkezi projemizi tamamladığımızda muhtemelen Bandırma’nın geleceği ile alakalı güzel yatırımlar olacaktır diye düşünüyorum.

 

SEKİZYÜZ DÖNÜMLÜK ALAN

LOJİSTİK MERKEZİ OLABİLİR

 

Gümrüklü Saha ihtiyacı ile ilgili biz bir çalışma başlattık zaten Belediyemizle birlikte. Az önceki ifadelerimin tescilidir bu. Bandırma Belediyemizin özellikle Sanayinin arkasındaki bir bölgesinde sekizyüz dönüme yakın bir alanda, -arka sahası heyelan bölgesi, heyelan bölgesi olmasından dolayı orada yapılacak depolarla ilgili bir iyileştirme yapılsa da maalesef sıkıntımız var-orada biz park projemiz devam ediyor. Büyükşehirimizin bir park projesi olacak. O sahadan bizim malzemeyi alıp daha yukarıda bir yerde lojistik olarak depoladıktan sonra yaymamız çok önemli. Bu dönem istifa etmeden önce başlattığımız 800 dönümlük alanda Lojistik alan projemiz var Bandırma Belediye ile birlikte. Tolga Başkanım inşallah o süreci bitirir. Kurum görüşlerimizin çoğu gelmişti. Hızlı davranırsak bu döneme de yetişebilir. Bu noktada da Bandırma’nın bu 800 dönümlük alanı belki Serbest bölge olarak,belki Lojistik Merkezi olarak kullanarak Sanayicilerimize ve İşadamlarına sunacağını, bölgemizin de bu alanlarla birlikte Türkiye’ye ve Dünya’ya açılacağını tahmin ediyorum.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: VEKİL, ADAYI, HARUN, ALGÜL,, BİRİKİMİYLE,, VİZYONUYLA,, EZBERLERİ, BOZDU,,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA, EZBERLERİ BOZDU,
VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA, EZBERLERİ BOZDU,
VEKİL ADAYI HARUN ALGÜL, BİRİKİMİYLE, VİZYONUYLA, EZBERLERİ BOZDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı