Venezuella da faşizm kaybetti..!
Haber
29 Temmuz 2024 - Pazartesi 15:25 Bu haber 494 kez okundu
 
Venezuella da faşizm kaybetti..!
Venezuela’da Devlet Başkanlığı yarışını önemli bir farkla Maduro kazandı. Rakibi Gonzales ise Ulusal Seçim Konseyinin açıkladığı rakamın yanlış olduğunu savunarak kendisinin kazandığını öne sürdü.
Dünya Haberi
Venezuella da faşizm kaybetti..!

Latin Amerika’nın antiemperyalist ülkesi Venezuella’da seçimler tamamlandı. Venezuela halkı üçüncü kez Maduro dedi. Siyasi rakibi ise kendisinin seçimi kazandığını öne sürdü. Sosyal medyada da seçimlerin şeffaf olmadığı söylentileri yayıldı. Ancak burada gözlemci olarak bulunan Türk heyeti seçimlerin son derece şeffaf yürütüldüğü açıklaması yaptı.

 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro , yüzde 50’nin üzerinde oy olarak üçüncü kez seçildi. Kendisine destek için Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in önünde toplanan binlerce seçmenine seslenen Maduro, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) açıkladığı 28 Temmuz seçim sonuçlarına herkesin saygı duymasını istedi.

‘KİMSE ŞİDDETE BAŞVURMAYA KALKIŞMASIN’

Maduro, demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak "Sizler bana yetki verdiniz. Vatanımız için, halkımız için ülkemizde her daim barış olacak. Kimse şiddete başvurmaya kalkışmasın, faşizm yapmaya çalışmasın. Ayrışma ve kutuplaşma Venezuela'ya zarar verir. Sokaklarda şiddet olması, kime fayda sağlar?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Venezuella, da, faşizm, kaybetti..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı