Yolunuz ve bahtınız açık olsun.!
Haber
14 Nisan 2023 - Cuma 13:09 Bu haber 2629 kez okundu
 
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Siyaset Haberi
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.!

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerine  bir ay, yani 30 gün kaldı. Ülke genelinde yaşanan seçim yarışını vatandaşlar ilgi ve ibretle izliyor. Seçimlerin en büyük aksesuarı sosyal medya, internet.! Yayınlanan anketler ve vatandaşın hangi adaya destek verdiği yönündeki meraklı ve tarafgir sorular havada uçuşuyor.Bu  hengame içinde bir sonuç ve kendince yön bulmaya çalışanlar yandı.Çünkü,ülkemizde siyaset gündemine  yabancı olmayanlar,siyasi hokkabazlıklara yabancı bulunmayanlar biliyorlar ki,sosyal medyadan hiçbir şey çıkmaz.!

 

Ben kararsız seçmen konusu üzerine de  yazıp, kafa mı bile yormayacağım. Çünkü, ülkemizde kararsız seçmen oranının öngörülerin tersine büyük ölçüde bittiğine ve seçmenin büyük oranda  tercinin  netleşmiş olduğuna inananlardanım.  Seçmen, bu anlamda film izler gibi yaşananları ilgi ve ibretle  izlemekle yetiniyor. Bunda özellikle TV’lerin büyük rolü ve emeği var.

 

Şunu söyleyebilmek mümkün: Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin kaderini   ve sonucunu büyük oranda bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG ile siyasi uzantısı HDP  ve içinde kümelendikleri Yeşil Sol Parti belirleyip, tayin edecek. Cumhur ve Millet İttifakı ile paydaşı partiler arasında yaşanan söz düellosu ve çekişmesinin merkezinde de   PKK ile siyasi uzantısı HDP var. O nedenle kimse kimseyi kandırmamalı, nefesini boş yere tüketmemeli.

 

İşti bu nedenledir ki, seçmenin işi hem zor hem de çok kolay. Vatan, ulusal bağımsızlık ve egemenlik, toprak bütünlüğü, bayrak, şehitler ve gazilerimiz ekseninde odaklaşmış, sıkışmış seçimlerin kaderini ve sonucunu milliyetçilik ve gerçek Atatürkçülük ekseninde  yaşanan bu sorun ve tercih  çözecek.Buna bir de FETÖ iblisini de eklemlediğimizde tablo daha da  netleşiyor. Türkiye,14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde  millet olarak seçmen nezdinde şu veya bu parti, lider ile değil,  başta ABD ve NATO olmak  üzere Batılı emperyalistlerle,  siyonistlerle hesaplaşacak. Bunun içerideki uzantıları ise mandacı ve muhipler olacak.

 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin turnusol kâğıdı ABD ve NATO ile emperyal ülkelere sergilenecek duruş da gizlidir. Durursanız, ülke ve millet olarak ayakta  kalırsınız. Duramazsak, sonumuz ülke ve millet olarak felakettir.100 yıllık Cumhuriyet Devleti. bölünüp, parçalanıp, iç savaşa sürüklenip, yok olup, gider.! Bunu başarabilirler mi, hayır, başaramazlar. Ancak, bunun da bedeli millet için ağır mı ağır olur. Bu aynı zamanda SEVR  ile LOZAN arasındaki yüz yıllık hesaplaşmanın 2.yüzyıldaki  adıdır. Zaten bunu gizlemiyorlar ve alenen söylüyorlar.’Apo’ya Özgürlük’ çığlık ve davetlerinin, cüretkar çabalarının başka  bir anlamı olabilir mi?

 

14  Mayıs seçimleri öncesi Balıkesir’de partilerin, İttifakların milletvekili aday listeleri belli oldu.90’lı yıllardan başlayarak  siyaseten Balıkesir’de öne çıkan geleneksel bir aday tasnifi vardı.  Balıkesir Merkez. Dağlık, Güney Marmara ve Körfez.. İktidar partisi AK Parti dahil ana muhalefet partisi CHP, bu şablona uymadı. Bir tek farkla..!

 

BANDIRMA MHP,2.sıraya Bandırma’dan eski Belediye Meclis üyesi Harun Algül’ü oturtarak, hem Bandırma’ya karşı yıllardır sürdürdüğü anlamsız tutumu sonlandırdı  hem de  Güney Marmara’da Bandırma’nın yüzünü güldürdü. Bu niteliğiyle MHP yönetimini kutluyorum. Harun Algül, kişiliği ile  bilgi ve birikimi ile  siyaseten herkesin kucak açabileceği, sevgiyle kucaklayabileceği bir isim.  Seçimlere 30 gün var ve şuana kadar çalışkanlığı ile öne çıkmış bir aday. Vekilliği anasının ak sütü gibi hak eden bir kişi. Keza AK Parti’den de 4.sıra adayı Ali Taylan Öztaylan, gençliği yanı sıra Bandırma ile hiç ilişiğini kesmemiş, benim Enderun  olarak gördüğüm Beştepe’de  donanım sahibi kılınmış, siyaseten pişirilmiş bir isim. Bu bölgeye ve Bandırma’ya çok şey katacak, kazandıracak bir kişi. Bitmedi, iki isim daha  var. CHP’den  liste altına kaydırılmış olsalar da değerli iki isim daha var.5.ve 6.sırada yer alan Selim Panç ve Fatma S. Karabacakoğlu.! İyi Parti’den de 1.sıra adayı Turan Çömez var.

 

Hepsi bu kentin insanı ve çocukları. Hepsi içimizden biri. Enseyi karartmıyorum. Yeteri kadar içimizde Gargamel ve Gamlı Baykuş  kılıklı  insan var. Hepsi kişi olarak azimli, yetenekli  ve enerjikler. Hepsinin yolu ve bahtı açık olsun diliyorum.

 

Şimdilik bu kadar. Esen kalın..

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yolunuz, ve, bahtınız, açık, olsun.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı