Kılıçdaroğlu Özel'e 'sistem aparatı' dedi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ın 42 yıl aldığı ve HDP'lilere de cezaların yağdığı Kobani Davasının karar duruşmasına ilişkin açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter (X) üzerinden eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu “Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı” ifadelerini kullandı.

 

“Yasama, yürütme ve yargının tek bir adama teslim edildiği her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de maalesef hak arama kapısı haklıya ve mazluma kapalı, diktatörlerin çıkarlarına ve yakınlarına hizmet eder hale geldi” diye Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır. Vicdanlarda ve milletimiz nezdinde bu kararların hiç bir hükmü yoktur” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında koltuğunu devrettiği CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “Bunun içindir ki dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz!” sözleriyle eleştirdi.

'MÜCADELE ETMEK TEK SEÇENEK'

Kılıçdaroğlu “Bütün bu olanlar normal değildir, vicdani de ahlaki de değildir. Otoriter yönetimle mücadele etmek bu yoldaki tek seçeneğimizdir. Bütün demokratların bu gerçeği görmesi gerekir. Biz pes edersek, milletimizin ensesindeki tokat daha katmerli olur. Unutmayalım: Başka Türkiye yok!” dedi.