57. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU HAZIRLIK VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haber
23 Mart 2022 - Çarşamba 17:15 Bu haber 2974 kez okundu
 
57. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU HAZIRLIK VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İki etabına da Balıkesir’in ev sahipliği yapacağı 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Hazırlık ve Eşgüdüm Toplantısı Vali Yardımcısı İrfan Demiröz başkanlığında Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 14-15 Nisan tarihleri arasında Balıkesir il sınırlarından geçecek olan tur, 17 Nisan Pazar günü İstanbul’da sona erecek.
Spor Haberi
57. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU HAZIRLIK VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 57.si, 10-17 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) Pro Series kategorisinde yer alan etaplı yol bisikleti yarışı, profesyonel takım ve sporcuların katılımıyla 10 Nisan Pazar günü Bodrum’da başlayacak. 14-15 Nisan tarihleri arasında Balıkesir il sınırlarından geçecek olan tur, 17 Nisan Pazar günü İstanbul’da sona erecek.

Balıkesir Vali Yarıcımcısı İrfan Demiröz Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye bisiklet Federasyonu Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı, Edremit Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Ayvalık Belediyesi, Edremit Belediye Başkanlığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 141. Şube Şefliği, Karayolları 29. Şube Şefliği ve Bisiklet İl temsilciği katıldı.

Ülkemizin ve kentimizin tanıtımı açısından 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun önemine vurgu yapan Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz açılış konuşmasında şunları kaydetti:  “Uluslararası müsabakalarda ülkenin tanıtımı çok önemli. Birçok kanalda geniş kitlelerin tv başından canlı yayınlarla izleyebileceği turda güzergâhları da göstermesi açısından ülkenin ve kentin tanıtımı açısından, güzergâhtaki görseller açısından ayrı bir anlam ifade ediyor. 14-15 Nisan 2022 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek turda herhangi bir aksaklık yaşanmaması açısından şimdiden gerekli tedbirlerin alınması için bir aradayız. Her türlü yol güvenliği, refakat, can, mal emniyet güvenliği açısından ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde başarıyla yürüteceğimize inanıyoruz.” dedi.

Etaplar hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu güzergâhında Balıkesir ilinin de yer alması ilimiz açısından büyük fırsat. İlimizi de kapsayan Tur, 191,3 km ile Manisa’dan başlayarak Ayvalık’ta biten 5. Etabın ardından Edremit Akçay Sarıkız Meydanı’ndan başlayarak Eceabat ve 57. Alay Şehitliğinde 6. Etap son bulacak. Bu etabın önemli noktası, “Mega Proje” 1915 Çanakkale Köprüsünden geçecek olması. 20’yi aşkın kanalda, 160’a yakın ülkede canlı yayın yapılacak bir yarış için hazırlıklarımızı ve koordinasyonu sağlamak için çalışıyoruz. Üst düzey bir yarış olması dolayısıyla hem ülkemizin tanıtımı ve şehrimizin tanıtımı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. 2019 yılında 55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turuna da ev sahipliği yapmış bir il olarak tecrübelerimizle de bu yıl inşallah en iyi şekilde 57. Bisiklet turuna da işbirliği içeresinde ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2022 Parkuru Sportif Rekabeti Artırarak, Ülke Tanıtımı ve Bisikletin Yaygınlaşmasına Katkı Sağlayacak. “Mega Proje” 1915 Çanakkale Köprüsünden geçerek Ege’den Trakya’ya ilerleyecek olan kıtalararası dev organizasyonun final etabına İstanbul ve tarihi yarımada ev sahipliği yapacak. 8 gün, 8 etap boyunca bisikletlilerin rekabetine ülkemizin doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri eşlik edecek. 57.yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 1289 kilometrelik parkuru boyunca yenilenen 8 etabı ise şu şekilde olacak:

- 10 Nisan : Bodrum - Kuşadası (207 km)

- 11 Nisan: Selçuk (Efes) - Alaçatı (158,1km)

- 12 Nisan: Çeşme – İzmir (Karşıyaka) (122,5 km)

- 13 Nisan : İzmir (Konak) - Manisa (Spil) (127,4 km)

- 14 Nisan : Manisa - Ayvalık (191,3 km)

- 15 Nisan : Edremit (Akçay) – Eceabat (57.Alay Şehitliği) (204,2 km)

- 16 Nisan : Gelibolu - Tekirdağ (135,8 km)

- 17 Nisan : İstanbul - İstanbul (143 km)

Kaynak: Editör:
Etiketler: 57., CUMHURBAŞKANLIĞI, TÜRKİYE, BİSİKLET, TURU, HAZIRLIK, VE, EŞGÜDÜM, TOPLANTISI, GERÇEKLEŞTİRİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı