AB endişeliymiş : Gölge etmeyin,yeter,!
Haber
11 Aralık 2022 - Pazar 16:16 Bu haber 1795 kez okundu
 
AB endişeliymiş : Gölge etmeyin,yeter,!
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki işbirliğinin çok endişe verici olduğunu savundu.
Dünya Haberi
AB endişeliymiş : Gölge etmeyin,yeter,!

Sputnik’in Alman Funke Media Group ve T-Online’dan aktardığı habere göre, Borrell, Avrupa Parlamentosu’na Putin ile Erdoğan arasındaki ilişkilerden duyduğu endişeye de yer verdiği bir mektup gönderdi.

Mektubunda Türkiye ve Rusya arasında derinleşen ekonomik bağların Moskova’nın yaptırımları atlatmasına katkı sunabileceğinden dolayı ‘büyük bir endişe kaynağı’ olduğunu kaydeden Borrell, Türkiye’nin Ukrayna’daki harekata ve Batı’nın Moskova’ya yönelik sert yaptırımlarına rağmen Rusya’yla çok yakın ortaklık sürdürmesinin rahatsız edici olduğunu belirtti.

 

Borrell, Türkiye’nin yaptırımlara dahil olmamasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

AB ve Türkiye arasında hem sivil hem de askeri amaçlarla kullanılabilen ‘çift amaçlı’ malları da kapsayan ürünlerin serbest dolaşımını garanti eden Gümrük Birliği kurulduğuna dikkat çeken Borrell, Türkiye’nin Rusya’ya bu ürünlerle ilgili herhangi bir ‘geçici çözüm’ önermemesinin önemli olduğunun altını çizdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: AB, endişeliymiş, :, Gölge, etmeyin,yeter,!,
Yorumlar
Haber Yazılımı