ABD ve Batı'dan demokrasi ve özgürlük şöleni ve maşlı uşaklar
Haber
16 Kasım 2022 - Çarşamba 02:08 Bu haber 1605 kez okundu
 
ABD ve Batı'dan demokrasi ve özgürlük şöleni ve maşlı uşaklar
ABD istihbaratı, İranlı, Rus ve Venezuelalı muhalifleri Dünya Özgürlük Kongresi altında topladı. FETÖ'cülerin de yer aldığı Litvanya'daki toplantıya Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter katıldı. Toplantıda Türkiye, Rusya ve İran liderlerini devirme planları konuşuldu.
Dünya Haberi
ABD ve Batı'dan demokrasi ve özgürlük şöleni ve maşlı uşaklar

ABD istihbaratı CIA, mensubu oldukları ülkelerin siyasi yönetimine karşı faaliyet yürüten muhalifleri Dünya Özgürlük Kongresi altında topladı. Dünyada turuncu devrim finansörü olarak bilinen Ulusal Demokrasi Vakfı’nın (NED) desteğiyle kurulan örgütte İranlı, Rus ve Venezuelalı muhaliflerle birlikte FETÖ de yer aldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran İslam Devrimi Lideri Ali Hamaney’i “diktatör” olarak tanımlayan Dünya Özgürlük Kongresi’nin “diktatörlere karşı baskıyı artırmak ve sokak hareketlerini desteklemek” amacıyla kurulduğu ileri sürüldü.

 
 
poster
 
   
 
 
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
 
 
 
 
 
 
style="border-width:0px; height:20px; margin:0px !important; width:600px" type="range" />
 
 
 

Türkiye'yi "temsilen" FETÖ'cü Enes Kanter'i sahneye çıkardılar.

İRANLI MUHALİFLER İLE FETÖ’CÜLER KOL KOLA

Mensubu oldukları ülkelerde siyasi yönetimleri devirmek için faaliyet yürüten muhalifler, “Özgürlük İttifakı İnşa Etmek: Bugün Otokrasilerle Nasıl Yüzleşilir” temasıyla 10 Kasım’da Litvanya’da bir araya geldi. Türkiye, Çin, Rusya, İran, Venezuela, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Küba, Sudan ve Irak’ın da aralarında olduğu 40 ülkeyi temsilen 130 kişinin katıldığı toplantıda Dünya Özgürlük Kongresi’nin (World Liberty Congress) kurulduğu ilan edildi. Kongrenin kuruluşuna İran’a karşı kampanyalar yürütmek için ABD’den 628 bin dolar fon aldığı ortaya çıkan İranlı muhalif Mesih Alinejad, Venezuelalı “aktivist” Lopoldo Lopez ve eski Rus satranç şampiyonu Garry Kasparov liderlik etti. FETÖ’yü temsilen Fethullah Gülen’in manevi oğlu olarak gördüğü Enes Kanter yer aldı. Kongre için yapılan hazırlık toplantılarında katkı sunan Enes Kanter’in, kongrenin kuruluşunun ilan edildiği gün de kürsüde bir konuşma yaptığı öğrenildi.

 

Sitelerinde yayınladıkları "otokrat-diktatör ülkeler" haritası.

KONGREYİ CIA’NIN MAAŞLI ELEMANI DUYURDU

Kongrenin kuruluşunu ilan eden Mesih Alinejad, İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hameney, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef koydu. “Kongre fikri, Hamaney, Putin veya Erdoğan gibi dünya diktatörleri masum insanları öldürmek için birbirine nasıl destek verdiğini gördüğümüz zaman doğdu.” diyen Alinejad, “Ancak dünyanın özgürlük savaşları ortak hayalleri olmasına rağmen yalnız ve birbirinden uzak hareket ediyor.” şeklinde konuştu.

İlk toplantıda katılımcıların, vatandaşı oldukları ülkelerdeki iktidarları nasıl devireceklerine dair deneyimlerini paylaştığını iddia eden Alinejad, “Dünyanın farklı ülkelerinin muhalefetini birleştirerek diktatörler üzerindeki baskıyı artırmayı, sadece umut yaratmayı ve halka güç vermeyi değil, aynı zamanda sokaktaki savaşçılara yardım etmek için pratik adımlar atmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Kongre'nin tanıtım videosunda Erdoğan, Maduro, Putin ve Ruhani hedef alınıyor.

 

YÜKSELEN ASYA’NIN ÖNCÜ ÜLKELERİ HEDEFTE

Dünya Özgürlük Kongresi’nin internet sitesinde amaçları ve çalışma alanları yer aldı. Diktatörlükle yönetildiğini iddia ettikleri ülkeleri dünya haritası üzerinde kırmızı renge boyanarak bu ülkelere karşı faaliyet yürütüleceği belirtildi. Kırmızı renge boyanan ülkeler arasında, Türkiye, Rusya, Çin, İran, Suriye, Irak, Azerbaycan, Küba, Venezuela ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri yer aldı. Söz konusu ülkelerde zaman zaman siyasi yönetimi değiştirmek için gösteriler düzenlendiği ifade edilen internet sitesinde, ancak başarı elde edilemediği kaydedildi. Bu ayaklanmaları yapanların, diğer ülkelerdeki eylemcilerle irtibatının olmamasının başarısızlığı getiren bir faktör olduğu savunuldu. Bu nedenle de eylemleri örgütleyenlerin uluslararası bir ittifaka ihtiyacı olduğu ileri sürüldü.

Dünya Özgürlük Kongresi'nin temel amacının, sözde ‘demokrasi yanlısı hareketleri’ bir araya getirmek, belirli eylem odaklı alanlarda birbirlerini desteklemek olduğu ifade edildi. Kongrenin, “Ücretsiz ve adil seçimler, hukuk kuralı, insan haklarına saygı, özgürlük ve demokrasinin restorasyonu” gibi 4 evrensel ilke altında eylemlerin liderleri için siyasi, stratejik, finansal ve yasal düzeyde desteğe odaklanacağı belirtildi.

ABD KURULUŞLARI BAŞ ROLDE

Dünya Özgürlük Kongresi’ni destekleyen kuruluşların başında CIA’nın Ulusal Demokrasi Vakfı (NED) geliyor. Başka ülkelerde yaptığı darbelerle bilinen NED, ABD Kongresi tarafından fonlanıyor. Bir diğer destekçi kuruluş ise yine CIA’nın denetiminde bulunan Özgürlük Evi (Freedom House)… Kendisini “Dünya çapında demokrasi ve özgürlük için açık bir ses” olarak tanımlayan Özgürlük Evi ise Türkiye aleyhinde hazırladığı sözde demokrasi raporlarıyla hatırlanacaktır. Eski ABD Başkanı Barack Obama’dan “Başkanın gönüllü hizmet ödülü” alan Iraklı Faisal Saeed Al Mutar’ın kurucusu olduğu Sınırların Ötesinde Fikirler, İnsan Hakları Vakfı, Renew Democracy Initiative, Uluslararası Şiddetsiz Çatışma Merkezi gibi yapılar da Dünya Özgürlük Kongresi’nin ortakları arasında bulunuyor.

 

 

MESİH ALİNEJAD KİMDİR?

Mesih Alinejad, İran’da yürüttüğü radikal siyasi faaliyetler sonrası 2009-2010 yılında İran’dan kaçarak Amerika Birleşik Devletlerine yerleşti. ABD Kongresi tarafından fonlanan Amerika’nın Sesi’nde gazetecilik yapmaya başlayan Alinejad, İran’daki siyasi yönetimi devirmek için yaptığı faaliyetlerle ön planı çıktı. Dönem dönem İran’da başlayan eylemlerin liderliğini yaptığını söyleyen Alinejad’ın İran karşıtı kampanyalar için ABD’den 2016-2019 yılları arası 628 bin dolar para aldığı ortaya çıktı. Ülkesine uygulanan ekonomik ve askeri ambargoların sürekli artması gerektiğini her platformda dile getiren Alinejad’ın, CIA ve yan kuruluşları aracılığıyla İran’ın yanı sıra Çin ve Rusya’ya karşı da kampanyalar yaptığı biliniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD, ve, Batı'dan, demokrasi, ve, özgürlük, şöleni, ve, maşlı, uşaklar,
Yorumlar
Haber Yazılımı