Abdullah Çolak: Başkan Adayı değilim.!
Haber
16 Ağustos 2022 - Salı 16:31 Bu haber 2891 kez okundu
 
Abdullah Çolak: Başkan Adayı değilim.!
Bandırma’nın başarılı iş insanlarından ve sanayicilerinden Abdullah Çolak, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde AK Parti’den Bandırma Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki kimi beyan ve söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ve aday olmayı düşünmediğini açıkladı.
Siyaset Haberi
Abdullah Çolak: Başkan Adayı  değilim.!

Abdullah Çolak, kimdir?

Abdullah Çolak,1971 Eskişehir’de doğdu. Bursa Özel Nilüfer Lisesi’ni iyi derece ile bitirdi. Rahmetli AK Parti Bandırma İlçe kurucu başkanı İsmail Çolak’ın oğlu olan Çolak, ailesine ait şirketlerin tüm kademelerinde görev aldıktan sonra,2005 yılından itibaren Yemtar A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü. Bandırma sanayisinin dışa açılımında büyük emeği olan Çolak, üretimi ve ihracattaki  öncü rolü ve başarısıyla göz doldurdu. Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD) eski Başkanı olan Abdullah Çolak, 7 Haziran 2015 tarihinde Balıkesir  Ak Parti Milletvekili aday adayı oldu.

Kentimizde bir çok sivil toplum kuruluşlarında görev alan Çolak, bu güne kadar yapmış olduğu ticari çalışmalarıyla kent ve ülke ekonomisine katkıda bulundu. Müsiad, Günmaksifed,Tuhod ve BANSİAD  Üyesi olan Abdullah Çolak, Bansiad Yönetim Kurulu Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği boyunca Bandırma Denizcilik Fakültesi ‘nin kurulmasına öncülük etti. 2005 yılında kendi öz kaynaklarıyla Bandırma SSK Hastanesi ek inşaatını tamamlayarak hizmete açtı. Abdullah Çolak, 17 Eylül Üniversitesi Danışma Kurulu üyeliği yanı sıra kentimizde bulunan eğitim kurumlarına yapmış olduğu maddi ve manevi destekleriyle biliniyor.

Abdullah Çolak’ın kardeşi ve Yemtar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrika Müdürü  olan Bahadır Çolak  ise Bandırma Ticare Odası’nda Başkan Mehmet Kılkışlı’nın yönetiminde değişik sorumluluklar üslenerek, Oda başkanlığına aday olarak  diğer başkan adayı Edem Yılmaz ile uzlaşarak, dönüşümlü oda başkanlığı konusunda anlaşıp, Oda Meclisi listesini birlikte şekillendirdi.

Çolak, ‘ adaylığı düşünmüyorum’.!

Başarılı iş insanı ve sanayici Abdullah Çolak’ın  2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde Ak Parti’den Bandırma Belediye Başkanlığına aday olacağı siyasi kulislerde konuşuluyor. Çolıak’ın belediye başkan adaylığını kamuoyuna açıklamak için 2023 Haziran’ın da  gerçekleşecek  C.başkanlığı ve  milletvekilliği genel seçimlerini beklediği sonrasında siyasi gelişmelere göre adaylık konusunda kararını netleştirmesi bekleniyor.

Başkan adaylığı ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Abdullah Çolak,  adaylık konusunda pozitif bir düşünceye sahip olmadığını ve adaylığı kesinlikle düşünmediğini belirterek,  “ Artık hem yaş hem de  işlerimizin yoğunluğu nedeniyle aileme ve çocuklarıma daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Kardeşim Bahadır da Ticaret Odası bünyesinde yeni sorumluluklar üstleniyor, başkanlığa aday ve ağbisi olarak  ben de sonuna kadar kardeşimin arkasında ve destekçisi olacağım. Bana düşen  sorumluluk bu. Beni bu ve benzeri görevlere layık görenlere de sonsuz  teşekkür ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Abdullah, Çolak:, Başkan, Adayı, , değilim.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı