AK Parti - HÜDA-PAR ittifakı netleşti
Haber
14 Mart 2023 - Salı 00:19 Bu haber 1567 kez okundu
 
AK Parti - HÜDA-PAR ittifakı netleşti
AK Parti ve HÜDA-PAR arasındaki görüşme sona erdi. Görüşme sonrasında yapılan basın açıklamasında Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve HÜDA-PAR genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ittifaka dair açıklamalarda bulundu.
- Haberi
AK Parti - HÜDA-PAR ittifakı netleşti

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları:

Yeniden güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek ideali etrafında buluşmak. Erdoğan'ı yeniden seçmek ve onunla birlikte olan partileri Parlamento'ya taşıyabilmektir. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz netleşecek. Sizlerle paylaşılacaktır.

 

Cumhurbaşkanımıza açıkladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Şimdiye kadar birinci gündemimiz yaraların sarılmasıydı, bundan sonra da birinci gündemimiz yaraların sarılması. Hem Cumhurbaşkanımız ve bizler depremin ilk anından itibaren siyaset konuşmamaya önem gösterdik, yaraların sarılması için çalıştık.

ZORLU İTTTİFAK

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmasından satır başları:

 

Ben de huzurlarınıza bizi ziyaret eden AK Parti heyetine teşekkür ediyorum. 2 gün önce basın toplantısında seçimde sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a destek vereceğimizi ilan etmiştik.

"2018'DE DE DESTEKLEMİŞTİK"

2018 seçimlerinde de benzer bir tablo vardı, o zaman da destek vermiştik. 6 Şubat'ta ciddi bir afet yaşadık. 50 bine yakın insanımız can verdi, ciddi yıkımlar var. Zor günlerden geçiyoruz. Bunun dışında çevremizde devam eden çatışmalar var. Suriye'deki çatışma 13. yılına girdi. Bu süreçte önümüzdeki seçimlerin çok ciddi sonuçları olacağı, atılacak adımların çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz ve kamuoyu da bunu takdir ediyor. Ama maalesef geldiğimiz aşamada son birkaç gündür olayın çok farklı mecralarda tartışıldığını görüyoruz. Bir yerde milletin menfaati varsa yeri geldi biz geri adım atarız" demiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızla ocak ayında yaptığımız görüşmede ittifaka katılma konusunda teklif almıştık. Araya deprem felaketi girdi. Şimdi görüşmeler yeniden devam etti. Birlikte hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Asıllığı ile ilgili bir netleşme yok. Gizli saklı bir durum yok. Bizim önceliğimiz milletimizin selametidir.

AKP ve Hizbullah’ın siyasi uzantısı Hüda Par arasındaki ittifak görüşmeleri sürerken, partinin lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan gündeme yönelik açıklamalar geldi.

Meclis’te AKP ile birlikte hareket etme konusunda bir ‘problem’ yaşamadıklarını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Hüda Par lideri, HaberTürk’e konuk oldu.

 

‘MHP’YE SORUN’

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un Hüda Par programındaki ifadeleri okuyarak ‘MHP ile nasıl bir arada olabilecekleri’ sorusu üzerine Yapıcıoğlu, “MHP’nin bu hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun” dedi.

 

‘MECLİS’TE TEMSİL EDELİM’

Yapıcıoğlu, AKP ile milletvekilliği pazarlığı yaptıkları iddiaları üzerine de şu sözleri söyledi:

 

“Eğer ittifak içinde yer alacaksak, bu ittifakın bileşenlerinin totalde, toplamda, maksimum sayıda en iyi verimi nasıl alması mümkünse biz onu önceliyoruz. Biz sayı pazarlığı yapmıyoruz. İlla şu kadar olacak, şunun altı ya da üstü olacak diye bir görüşme bir konuşma değil. Biz Hüda Par olarak Meclis’te temsil edilmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bir dönem daha devam etmesini istiyoruz. Bunun devam etmesi tek başına yeterli değil. Biz hem Meclis’te temsil edilelim, Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu neyse onu da sağlayalım istiyoruz.”

Öte yandan Yapıcıoğlu, Hizbullah’ın terör örgütü olup olmadığını sorusuna ise cevap vermedi.

 
Hüda Par liderinden ‘MHP’ mesajı
 

 

 
 
 
 Subscribe 
enctype="multipart/form-data" method="post">
guest
1400

 

 
 
0 YORUM
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti, -, HÜDA-PAR, ittifakı, netleşti,
Yorumlar
Haber Yazılımı