Ekşi Sözlük yeni kurallarını ilan etti
Haber
14 Mart 2023 - Salı 00:33 Bu haber 1841 kez okundu
 
Ekşi Sözlük yeni kurallarını ilan etti
Ekşi Sözlük, erişim engelinin ardından yeni kurallar getirdi. Sözlükte paylaşılan yeni kurallara göre hukuka aykırılık sebebiyle içeriği silinen kullanıcılar 1 ay boyunca başlık açamayacak.
Türkiye Haberi
Ekşi Sözlük yeni kurallarını ilan etti

Ekşi Sözlük yönetimi, erişime engellenmesinin ardından kullanıcılarına yönelik olarak ilan ettiği yeni kurallarını yayımladı.

Sözlük yönetiminin hesabından yapılan paylaşımda, “Başlık açma ve gündem algoritmasına yönelik birtakım güncellemeri yayına aldık” ifadeleri kullanıldı.

Ekşi Sözlük tarafından duyurulan yeni kurallar şöyle:

Bir kullanıcının başlık açması, yazar olduktan sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry’i tamamlamadıkça mümkün olmayacak. Bu kriter sebebiyle çaylaklar da başlık açamayacak.

Her ne sebep olursa olsun çaylak edilen yazar, çaylaklık süresi bittikten sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry’i tamamlamadıkça başlık açamayacak.

 

Hukuka aykırılık sebebiyle entry’si silinen yazar 1 ay boyunca başlık açamayacak. Mahkeme kararıyla silinen entry’ler ise başlık açma kuralını etkilmeyecek.

Başlık açma kuralını sağlayamayan yazarların entry’leri gündem algoritmasına etki etmeyecek.

Belirlenen kriterler sebebiyle başlık açmayan ve gündem algoritmasını etkilemeyen yazarların hukuka aykırılık sebebiyle entry’lerinin silinmesi halinde, 6 aylık süreye silinen entry başına 1 ay eklenecek.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ekşi, Sözlük, yeni, kurallarını, ilan, etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı