AkınYÜZÜMÜ GÜNEŞE DÖNÜYOR, ARKAMIZA RÜZGARI ALIYORUZ
Haber
22 Aralık 2022 - Perşembe 16:51 Bu haber 2002 kez okundu
 
AkınYÜZÜMÜ GÜNEŞE DÖNÜYOR, ARKAMIZA RÜZGARI ALIYORUZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidara geldiklerinde enerji alanında yenilenebilir enerjiyi Türkiye’nin yıldız sektörü yapacaklarını söyledi.
Siyaset Haberi
AkınYÜZÜMÜ GÜNEŞE DÖNÜYOR, ARKAMIZA RÜZGARI ALIYORUZ

Akın, “Millet sandıkta kendisini karanlıkta bırakan ampülü söndürecek! Yüzümüzü güneşe dönüyor, arkamıza rüzgarı alıyoruz. 2023-2030 yılları arasında 35 bin megavatı güneş, 18 bin megavatı rüzgâr başta olmak üzere toplamda 56 bin megavat kurulu güç ilave edeceğiz. AK Parti iktidarının 20 yılda yapamadığını 7 yılda yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Gönen’de ziyaretlerdi bulundu. CHP Gönen İlçe Başkanımız Ünsal Acar ve Belediye Başkanı İbrahim Palaz ile birlikte esnafımız ve vatandaşlarla bir araya gelen Ahmet Akın, Gönen Ticaret Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Daha sonra Gönen Belediyesi’nin iştirakleriyle Çalıoba Mahallesi’nde 25 bin 200 metrekare alanda yapımına devam edilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini yerinde inceleyen Ahmet Akın, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz’dan proje hakkında bilgiler aldı. Başkan Palaz, Gönen Belediyesi’nin iştiraki olan 1173,40 kWp gücündeki GES’in arazi düzleme ve kazık çakma çalışmaları tamamlanıp panel kurulumuna geçildiği ve santralin yıllık 1.5 milyon kWh'ten fazla elektrik üretebileceğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Gönen Belediyesi’nin GES projesini önemsediklerini ve yapımında emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti. Akın, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın güvencesi, göstergesidir. Bunun başarıl bir örneğini de Gönen Belediyemizi hayata geçiriyor. İktidara geldiğimizde 2023-2030 yılları arasında 18 bin megavatsaat rüzgâr, 35 bin megavat saat güneşi kuracağız; toplamda 56 bin megavat saati ilave edeceğiz. Enerji bir tasarım işidir ve biz enerji politikalarını tasarladık. Cumhuriyetin 2'nci yüzyılına girerken ülkemizi önce 2030, ardından 2050'lere taşıyacak olan enerji politikalarımızı 6 ilke, 6 tema, 6 sektör, 16 proje ve güçlü yönetişim vizyonuyla tasarladık. Güneş ve rüzgâr ve bu konuda büyük potansiyelimiz var. AK Parti iktidarının yirmi yılda yapamadığını biz sadece yedi yılda yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AkınYÜZÜMÜ, GÜNEŞE, DÖNÜYOR,, ARKAMIZA, RÜZGARI, ALIYORUZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı