Akşener. adresi yine karıştırdı
Haber
24 Ocak 2023 - Salı 09:41 Bu haber 1370 kez okundu
 
Akşener. adresi yine karıştırdı
Diyarbakır'da 'Mesele silahlara veda, kan dökmeye tövbe etmekse biz varız.' diyen Akşener, terör örgütü ile Mehmetçiği bir tuttu. Yanıt Soylu'dan geldi: Kan döken Türk askeri midir? Amerika’ya, Batı'ya tapınacak başka cümleler seçin!'
Siyaset Haberi
Akşener. adresi  yine karıştırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’da Terörle Mücadele Şube Müdürleri Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu. Soylu konuşmasında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Diyarbakır’da kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Akşener’in, “Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse biz varız.” ifadelerine karşı İçişleri Bakanı Soylu, “Terörle mücadele meselesini cari siyaset meselesi olarak görüyor maalesef, orada kan dökmeye tövbe etme çağrısı yapıyorlar. Yazıklar olsun. 6 ay stajyer de olsa İçişleri Bakanlığı yaptın. Bu ülkenin nasıl bir mücadele ettiğini hiç olmazsa bir milim olarak da gördün. Kan mı döküyor Türk askeri, Türk polisi, jandarması? Yazıklar olsun.” şeklinde konuştu.

‘ŞEHİTLERİMİZDEN UTANMIYOR MUSUNUZ?’

“Bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak bu sözdeki muhatabın kim olduğunu sormak zorundayım.” diyen Soylu, “Kim kan döküyor? Kan döken ve tövbe etmesi gereken kimdir? Türk askeri midir, Türk polisi midir? Başbağlar katliamını biz mi yaptık? Karageçit Köyü katliamını biz mi yaptık? 2 ay önceki İstiklal Caddesi katliamını biz mi yaptık? Kan döken kim? Amerika ve Avrupa’ya, Batı'ya tapınacak başka cümleler seçin. Patronların sarı torbalardan mı rahatsız oldu? Ne zamandan beri terör örgütü PKK ve bütün uzantıları Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli, devletinin güvenlik güçleriyle aynı kefeye konmaya başlandı? Bu diyet ödeme siyasete anlayışı artık kabak tadı vermiştir. Kiminin Türk bayrağını kendi binasında görmek istemediği, kiminin Türkiye’nin savunma sanayisine hakaretler yapmaya çalıştığı, kiminin terör örgütlerini övmek için bin bir takla attığı siyaset kabak tadı vermiştir. Üç kuruşluk oy uğruna giymeyecekleri herhangi bir kılık ve kıyafet söz konusu değildir. Seçimi kazansan ne olur? Gazimiz Turgut Aslan’dan, mücadele eden arkadaşlarımızdan, şehitlerimizden utanmıyor musunuz? Kürt kardeşlerimizi PKK’dan mütevellit sanan hastalıklı kafa kendisini Batı'ya teslim etmiş bu hastalıklı kafa, iktidar vaadiyle Batı tarafından esir alınmış bir hale bürünmüştür.” ifadelerini kullandı.

 

 

‘ABD VE AB ATEŞ ÇEMBERİNE ODUN TAŞIYOR’

Soylu konuşmasında ayrıca terörle mücadeleye ilişkin de önemli ifadeler kullandı. Soylu’nun konuşması şu şekilde:

“Etrafımızdaki coğrafya bir ateş çemberidir. Amerika ve Avrupa bu ateş çemberine sürekli odun taşımaktadır. Ve bu ateş çemberinin ortasında bizi bırakarak hareket kabiliyetimizi daraltmaya çalışmaktadır. Amerika’yı da izliyoruz. Yıllarca Avrupa’nın kendini medeniyet baş şehri gibi gösterip yaptıkları iğrenç saldırıların sonuçlarını da ülkeleri hangi noktaya getirdiğini görüyoruz. Terörü temizledik. Hem PKK’yı, PYD’yi, hem DEAŞ’ı, hem diğer terör örgütlerini temizledik. Hastaneler, okullar, yollar, tarımın gelişmesini sağladık. Türkiye büyük devrimlerin altına imza atmıştır. Ama başka bir devrimin daha altına imza atmıştır. Dünyaya terörle mücadelenin nasıl olabileceğini ortaya koymuştur.”

‘DÜNYAYA SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR’

“Batı'nın sömürgeci aklı özellikle Soğuk Savaş dönemi sonrasında istikrarsızlık üretme stratejisini her yerde uyguladı. Bunu kah darbelerle, kah ekonomik saldırılarla, ambargolarla yaptılar, kah terör örgütleri eliyle yaptılar, kah vekalet savaşlarıyla yaptılar. Aynısını bize de yapıyorlar. Ancak bugün öngöremedikleri bir şey yapıyorlar. Ürettikleri sorunlar düşündükleri yerlerle sınırlı kalmadı. Ortadoğu ve Afrika ülkelerine gelişigüzel yapılan müdahaleler, desteklenen terör ve iç savaşlar doğu ve batı arasında ekonomik ve güvenlik açısından büyük uçurumlar oluşturdu. Böyle bir dünyada huzur olmaz. Dünyada dengeyi haddinden fazla bozdular ve yeniden dengeye gelmeye çalışıyorlar. Dünya zenginlerin liderliğini kaybetmiştir, bu sona ermiştir.”

 

 

‘UYUŞTURUCUDA BATI TESLİM OLDU’

“Uyuşturucuda Amerika ve Avrupa, yani Batı teslim oldu. Terör ve göç meselesinde ise ne yapacaklarını henüz biliyor değiller. Çaresizlik içindeler. Bugün inşallah 29 Ekim 2023 itibariyle bitirmeyi hedeflediğimiz kırsaldaki terörist ve terörle Türkiye’nin tam 40 yılını çaldılar.”

‘BİZE TERÖR BELASINI SARAN AMERİKA VE AVRUPA’DIR’

“1984-2019 arası cari fiyatlarla terörün hesaplanabilir toplam maliyeti yaklaşık 3 trilyon 722 milyar lira olarak hesaplanmıştır. PKK’dan kaynaklı terörün hesaplanabilir yaklaşık maliyeti ise 3 trilyon 423 milyar liradır. Niye hesaplanabilir diye ifade ediyoruz? Çünkü silahın, zırhlı aracın, karakolların hesabını yapabiliyoruz. Ama şehit düşen bir evladımıza elbette bir hesap yapabilmemiz mümkün değildir. Şayet terör olmasaydı Bugün bambaşka bir ülkeydik. Bugün uzay üssü olan bir ülkeydik. Dünyaya insanlığı anlatabilen bir ülkeydik. Bize bu belayı saran Amerika ve Avrupa’dır. Biz onlara terör belası sarmayacağız. Biz onlara insanlığı anlatacağız.”

‘BİRİLERİ TERÖR MESELESİNE WASHINGTON’DAN BAKMAKTADIR’

“Dünyanın en kadim şehirlerinin, Diyarbakır’ın, Mardin’in, Şırnak’ın birer dünya şehirleri olmamasının sebebi, birilerinin bugün 2023 seçimlerine vekaleten dahil etmek istedikleri ve seçimin bir bileşeni olarak gördükleri PKK terör örgütüdür. Eğer 2023’te Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hakkıyla adım atacaksak bu neticeyi tartışmak ve bundan ders çıkarmak ve bu terör örgütleriyle irtibatı, iltisakı olan kim varsa, bu örgütün getir götürünü kim yapıyorsa tıpkı Avrupa’nın Batasuna’ya ve diğerlerine yaptığı gibi ona karşı tavır oluşturmak zorundayız. Ancak biz meseleye evlat nöbeti tutan annelerin yanından bakarken ne yazık ki birileri terör meselesine Paris’ten, Londra’dan ve Washington’dan bakmaktadır.”

‘TALİMATIN NEREDEN VERİLDİĞİNİ BİLİYORUZ’

“Şimdi DHKP/C can çekişmektedir. Aynısını FETÖ’ye yapacağız. FETÖ’nün avukatlığını yapanlara yapacağız. Avukatlık cübbesi giyip PKK’nın, DHKP/C’nin savunuculuğunu ve organizatörlüğünü yapanlara bu topraklarda adım atma fırsatı vermeyeceğiz. PKK’ya katılım 2022’de tüm zamanların en düşük katılımı olmuştur. 2022’de 125 kişi ikna yoluyla dağdan getirilip adalete teslim edilmiştir. Terör eylemleri son 7 yılda yüzde 96 oranında düşürüldü ve 2022’de 185 önemli terör olayı engellendi. İçerideki eylemlerin talimatının, çukur, barikat eylemlerinin talimatının nereden verildiğini de biliyoruz. Kandil’de, Münbiç’te, Kobani’de, Haseke’de hepsi çökertilecektir.”

 

 

‘FETÖ’NÜN KAFASINI GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE EZECEKSİNİZ’

“FETÖ bir kanser hücresi gibidir. Zafiyeti bulduğu an yayılacaktır. Buna fırsat vermeyeceksiniz. FETÖ’nün kafasını gördüğünüz yerde ezeceksiniz. Bunlar bizi Amerika’nın bir vilayeti yapacaklardı. Onlara müsamahakar davranamayız. Bedelini ödetmeliyiz. Terör 2023’ten sonra Türkiye’ye ayak bağı olamayacaktır. Tehditlerin neresi olduğunu biliyoruz. Lavrion tehdidimiz, Suriye, Münbiç, Kobani, Kamışlı tehdidimiz. Adım adım her yeri takip edeceğiz. Terörü kökünden kazıyacağız. Kim aklından terör geçiyorsa felç edeceğiz.”

AKŞENER: HDP'YE BENDEN BAŞKA KİMSE SÖZ VERMEZDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen gün Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İyi Parti Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi’ne katıldı ve buradaki konuşmasında açılım iması içeren cümleler kullandı. Akşener, “Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse, mesele her türlü musibetin karşısında çelikten sarsılmaz bir biz olmak, sırtını da, kalbini de o sapasağlam ‘bize’ yaslamaksa biz varız. Çünkü biz konuşan Türkiye’den yanayız.” dedi. Akşener, önceki gün de Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek’e konuştu ve Diyarbakır’daki ifadelerine ilişkin, “Hatalarımdan ders alan biriyim. Oy verirler vermezler bakmayız. Buradaki mevzu hukuk ve rıza meselesidir. Kayyum meselesi de öyledir. MHP'deyken ve Meclis Başkanvekiliyken HDP'ye benden başka kimse söz vermezdi. Selahattin Demirtaş, ‘Niçin siz' diye sordu. ‘İçtüzük size bu hakkı vermiş. Yaptığım lütuf değil. Bu benim görevim. Siz de iç tüzüğe aykırı şekilde hareket edemezsiniz.' karşılığını verdim.” açıklamasında bulundu.

 

İYİ PARTİ LİDERİ’NİN 'AÇILIM' MESAJLARI

Akşener, daha önce de açılım mesajları vermişti.

2018’de HDP için “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” diyen İyi Parti Lideri, Başdanışmanı Turhan Çömez’in Demirtaş bırakılsın sözlerine de sessiz kalmıştı. Turhan Çömez, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu “hukuksuzluk” olarak nitelendirmiş ve hapiste olmaması gerektiğini savunmuştu.

ABD’nin Türkiye’ye dayattığı açılım süreciyle ilgili olarak da “Erdoğan’ın o süreci değerlendiremediğini” söyleyen Akşener, 9 Aralık günü Medyascope kanalında da şunları söylemişti: “Kürtlerin eziyetleri var, problemleri var, talepleri var. Yarın ayrı bir devlet isteniyor mu istenmiyor mu? Federasyon isteniyor mu istenmiyor mu? Bunlar bu ülkede konuşuluyor mu? Konuşulmuyor.”

Akşener bugüne kadar Altılı Masa'nın bölücü vaatler sunan liderlerine karşı da hiç tepki göstermedi. Halbuki aynı masada oturduğu Babacan ve Davutoğlu, çok sayıda skandal açıklamaya imza attı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Akşener., adresi, , yine, karıştırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı