Arıcan: CHP yi yedi,bitirdiler.!
Haber
11 Mayıs 2023 - Perşembe 10:57 Bu haber 1376 kez okundu
 
Arıcan: CHP yi yedi,bitirdiler.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Manşet Haberi
Arıcan: CHP yi yedi,bitirdiler.!

Cumhur başkanlığı ve millet vekilliği genel seçimlerine 3 gün ve bir anlamda artık saatler kaldı. ’Millet’ ile ‘Cumhur İttifakı’ arasındaki siyasi rekabet ve çekişme katlanarak büyüyor.Lüksel Seçim Kurulu’ra göre yurt içinde oy kullanacak seçmen sayısı 60.697.843 ve  bunun 30 milyona yakınını kadın seçmenler oluşturuyor.

 

Bu önemli. Çünkü, herkes yaklaşık 5 milyonluk ‘ Z ‘ kuşağı olarak tabir edilen 18 yaş ve üzeri gençliğe vurgu yaparken, 30 milyona yakın kadın seçmeni unutuyor. Bizce seçimlerin kilidi kadınların elinde. Türk aile yapısı  öngörüldüğünde toplumun ataerkil yapısına karşın geleneksel aile yapımızda anaerkil bir yapı söz konusudur ve kadın söz sahibidir. Bu seçimlerde iktidar ve muhalefetin düzenlediği mitingler dikkate alındığında, ev ve iş kadınları yanı sıra genç kızların  başat rolünün ağırlığı görülür. Özellikle Tayyip  Erdoğan’ın mitinglerinde kadınlar ön plandadır.

 

Seçimlerde dikkat çekici bir diğer husus. Özellikle AK Parti mitinglerinde kullanılan   şarkılar ve seçim müzikleridir. Siyasal iletişim açısından maharetle belirlenmiş ve seslendirilen popüler şarkıların ortak özelliği  ve  hedefi kadınlar ve gençliktir. Siyasi liderlerin klişe  söylem ve konuşmalarının ötesinde meydanları dolduran insanlarla  popüler şarkılar üzerinden yakalanan duygusal ortaklıkla siyasal iletişimde adeta  çığır açılmış, birbirinden güzel başarılı örnekler sunulmuştur.

 

Seçimlerde dikkat çeken bir diğer önemli konu ise,CHP ve ‘Millet İttifakı’nın izlediği seçik staratejisidir.C.başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifak paydaşları ilk günden başlayarak HDPKK ile Fetöcüler yanı sıra Batı  konusunda somut ve net bir duruş  sergileyememiş, açık ve şeffaf  bir tutum belirleyememiş, dile getirilen öngörüler ile talepler konusunda yaşanan  karmaşa ve kafa karışıklığı başta İttifakın amiral gemisi CHP’yi vurmuş, adeta CHP’yi  yemiştir.

 

Tabloya bir bakın:

 

PKK ELEBAŞI MURAT KARAYILAN:"ÖZERK YÖNETİM GETİRECEK, APO'YU ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir. Türkiye'ye özerklik getirmek istiyoruz. Önder Apo'nun fiziki olarak özgür olma vakti gelmiştir. Önder Apo'nun özgürlüğü için de mücadele yürütmeliyiz ve başlatacağımız hamleler bu temelde gelişmek durumundadır.

 

TERÖRİSTBAŞI BESE HOZAT:"HDP'NİN CHP'YE DESTEĞİ ÖNEMLİ VE DOĞRU"

HDP'nin aday çıkarmama tutumu HDP'nin ilkesel yaklaşımına uygun bir tutumdur. Bu anlamda biz bu tutumu değerli ve önemli, anlamlı buluyoruz. Bu tutumu da seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir. Sonrasında da çeşitli değerlendirmeler oldu. İleride kime destek vereceklerini de belirttiler. Kürt toplumunun da beklentisi budur.

 

TERÖRİSTBAŞI MUSTAFA KARASU: "ERDOĞAN TERÖRİSTLERİ BİTİRECEĞİM DİYOR. BUNU DURDURUN!"

Erdoğan 'Son terörist kalıncaya kadar devam edeceğiz' diyor. Bunun durması ancak değişimle olur. Bu konuda Emek ve Özgürlük İttifakı (HDP) üzerine düşeni yapacak. Böyle bir hükümetin hemen yıkılması gerekirken, bir daha halkın karşısına çıkmaması gerekirken şimdi halkın karşısına çıkıyor. Nasıl oluyor yani? Türkiye insanı bu kadar anlamaz mı? Bunları görmeyecek kadar gözü kör mü?

 

TERÖRİSTBAŞI SABRİ OK: "ULUSLARARASI GÜÇLER SELAM GÖNDERDİ; TABİİ Kİ KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYORUZ"

A Haber'i izledik, Heval Abbas'tan bahsediyorlardı. Vay efendim Heval Abbas, şunu destekliyoruz, bunu desteklemiyoruz demiş. PKK'yı ne sanıyorlar? PKK zaten ideolojik ve siyasi bir harekettir. Amacımız siyaset yapmak. Amacımız siyaset. Tabi ki destek vereceğiz. Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler"

 

TERÖRİST HELİN ÜMİT "AK PARTİ VE MHP'NİN YENİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Eğer PKK savaşır durumda olmasaydı kimse Erdoğan'a, AK Parti-MHP'ye karşı sesini çıkaramazdı. Bu bu Zap'taki, Avaşin'deki, Metina'daki savaşın sonucudur. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım.Türkiye tarihinin en kritik, en önemli seçim süreçlerinden bir tanesi yaşanıyor. Bir iktidar değişimi değil, iktidarın el değiştirdiği bir seçim olarak görmemek lazım. Daha stratejik, aslında Türkiye'deki sistemin karakterinin belirleneceği bir seçim süreci oluyor. AK Parti-MHP ittifakı bölge açısından çok ciddi bir tehlikedir, tehdittir. AK Parti-MHP faşizminin bu seçimlerde yenilgiye uğratılması çok önemli. Burada küçük hesap yapmamak lazım

 

PKK'LI KONGRA GEL EŞ BAŞKANI REMZİ KARTAL:"İMRALI'NIN KAPISININ KIRILMASI İÇİN KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEK TARİHİDİR"

Bu süreç faşizmin çökertilmesi, demokratikleşme, İmralı kapılarının kırılması ve açılması sürecidir. Onun için aşkla, heyecanla herkes seferber olmalıdır. Emek ve Özgürlük İttifakı'nı temsil eden güçlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri tarihsel bir fırsattır. Erdoğan'ın çöküşünü sağlayacak tercihimizi bu temelde yapmalıyız. Kılıçdaroğlu'na destek vermeliyiz. Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'nin çökertilmesi açısından doğru bir tercihtir.

 

PKK ELEBAŞI DURAN KALKAN:"BU DÖNÜŞÜME HERKES KATILMALI"

Türkiye, on yıllar da değil, belki yüz yıllara yöne verecek bir değişim dönüşüm süreci yaşayacak. Buna herkes katılmalı, seferber olmalı. Bu seçim çalışmalarını kesinlikle böyle bir mücadele olarak ele almak lazım. Bu siyasi, askeri durumla kesinlikle birleştirmek gerekli. Bunlardan kopuk, bunların dışında bir seçim kesinlikle yoktur, olamaz. Tam tersi bu ayrılık, parçalılıklar önlenmeli. Küçük şeyler mesele yapılmamalı.

 

TERÖRİST RONİ SERDEM:"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANMASINI İSTİYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını isterim. Kılıçdaroğlu'na bir şans vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Erdoğan yüzünden durmak bilmeyen bir savaş karşısında direniyoruz.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ:"YÜRÜ BAY KEMAL, BAŞARACAĞIZ"

Benim oyum sizedir, Sayın Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu. Yürü Bay Kemal. Başka çaremiz yok başaracağız

 

Kılavuzu karga olanın burnu  b.oktan kurtulmaz.PKKK bir bölücü terör örgütüdür. HDP ise, bu terör örgütünün siyasi uzantısıdır. ABD ve Batı’nın desteğini arkalamış lejyonist  bir niteliğe bürünmüş bu örgütün C.başkanı adayı Kılıçdaroğlu’na  açık desteğini red eden  en küçük bir açıklamasını duydunuz mu?

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP ve CHP Genel Başkanı,C.başkanı adayı Kemal kılıçdaroğlu’ndan söz ediyoruz.

 

Mevcut tablo korkunç ve dehşet verici: Başarılı gazeteci Nedim Şener’in vurguladığı gibi,” PKK 1984 ve 2020 arasında polis, asker, korucu gibi güvenlik görevlisi 8 bin 128 insanımızı şehit etti. 36 yıl içinde toplam 24 bin 837 kamu güvenlik görevlisi yaralandı. 1984 yılından bu yana 5 bin 700 sivilin ölümüne, 11 bin 347 sivilin de yaralanmasına sebep oldu..”

 

Hiçbir CHP’li ,Atatürkçü, ulusalcı, yurtsever bu kanayan     yarayı, binlerce şehit ve gaziyi  görmezden gelemiyor, içine sindiremiyor. Bu kan içici vampirleri ve vatan hainlerini affetmiyor, edemez de..Erdoğan karşıtlığı veya düşmanlığı da bunu sağlayamaz.

 

Fetöcüler de aynı.15 Temmuz’u unutmadık.251 şehit, binlerce yaralı, gazi.İngiliz’in,Fransız’ın.Yunan’ın bombalayamadığı Büyük Millet Meclisini bombalamış, yüzlerce insanımızın kanını dökmüş vatan hainleri, it sürüleri…

 

Oysa ki biliyoruz,Lozan’ın,15 Temmuz’un rövanşını almak için ‘ kana kan intikam’ çığlıklarıyla bir umut tükenişlerine son  vermek için  dört elle CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’nun eteğine yapışıyorlar.Bunlar için CHP ve Kılıçdaroğlu umut oldu! Umutları batasıcalar..

 

Esen kalın..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:, CHP, yi, yedi,bitirdiler.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı