Arıcan: İnadına mutluluk ve mutlu yıllar.!
Haber
29 Aralık 2022 - Perşembe 16:17 Bu haber 1705 kez okundu
 
Arıcan: İnadına mutluluk ve mutlu yıllar.!
Gazeteci-Yazar Arıcan, 2023 yıl kutlamalarını ve mutluluğu değerlendirdi.
Manşet Haberi
Arıcan: İnadına mutluluk ve mutlu yıllar.!

‘Mutluluk’,psikolojide kişinin ‘iyi oluş hali’ olarak tanımlanmakta. Yani kişinin ruh sağlığı yerinde ise  mutlusunuzdur. Kişinin ruh sağlığının yerinde olması ise, Bireyin yeteneklerinin farkındalığını, mevcut yetenekleri doğrultusunda içinde yaşadığı topluma katkı sunmasını, yaşamındaki stresli anların üzerinden gelebilmesini, çevresi ile doyurucu ilişkiler kurabilmesini, kişinin kendisi ve çevresiyle barışık almasını ve kendini başarılı hissetmesini, yaşamında anlık zevklerden ve keyif alıcı şeylerden olumlu deneyimler ve hobilerle kalıcı ve sürekli şeylerle uğraştıkları yani kişinin iyi oluş halini besleyen ve destekleyen yaşamında ne varsa, yaşama pozitif insan, mutlu insan olur.

 

Keza, kişi anlık mutlulukların değl, kalıcı ve sürekli mutluluğu arar  ve bu elindedir. Mutluluk aynı zamanda eğitilebilir bir beceridir. Bireyin yaşamında umut, iyimserlik, affedicilik ve şükran gibi davranış ve duygular hem mutluluğumuzu destekler hem de özsaygımızın, özgüvenimizin, pozitif kişiliğimizin gelişmesine hizmet eder.

 

Mutluluk aynı zamanda yaşam felsefesinin  de temel sorunudur yani mutluluk aynı zamanda insan yaşamını bütün yönleriyle dizgeli bir şekilde ele alan felsefi bir sorundur. İnsan yaşamı hakkındaki yakıcı sorulara ve sorunlara yanıt bulmaya çalışır; yaşamın anlamını, değerini, amacını felsefe soruşturur. "Öyle ki. Sokrates’in ifadesiyle sorgulanmamış yaşam yaşamaya değmez.

 

Şu soruyu kendi kendimize sormalı ve yanıtını vermeliyiz:2023 yılına girerken yeni yılı mutlu bir ruh haliyle karşılıyor muyuz yoksa kaygılı ve endişeli miyiz?

 

Hiç birimizin gündelik ve anlık sorun ve sıkıntılar altında ezilme ve büzülme  hakkı bulunmuyor. Türk insanı ve toplumu iyi ve doğru analiz edilmeli. Anadolu insanı inançlıdır ve ‘şükür’ kavramını bilir.Kadercidir. Mutluluk kavramının insani ve manevi anlamı Anadolu insanı nezdinde derindir. Anadolu insanı ‘gargamen’ değildir. Yaşama ve geleceğe umutsuz bakmak Anadolu insanına bir anlamda haramdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2023 yılının tüm insanlığa ve milletimize, ülkemize mutluluk getirmesini, başta sağlık olmak üzere bereketli geçmesini  diliyorum. Herşey gönlümüzce olsun..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:, İnadına, mutluluk, ve, mutlu, yıllar.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı