Arıcan: ‘Müjde’ rahatsızlığı
Haber
28 Aralık 2022 - Çarşamba 15:53 Bu haber 1614 kez okundu
 
Arıcan: ‘Müjde’ rahatsızlığı
Gazeteci-Yazar Arıcan, Karadeniz'de yeni doğal gaz keşfiyle 1 trilyon dolar değerindeki keşif ve keşfin itibarsızlaştırılması çabalarını değerlendirdi.
Manşet Haberi
Arıcan: ‘Müjde’ rahatsızlığı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kabine toplantısı sonrası C.başkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği basın toplantısında verdiği doğalgaz müjdesi siyasi kamuoyu ve sosyal medya da yapılan paylaşımlarla adeta kinik bir vaka haline dönüştü. Muhalefet parti temsilcileri beyan ve paylaşımlarında trajikomik bir ‘gaz’ ve ‘müjde ‘rahatsızlıklarını dışa vurdu.

 

Örneğin, CHP Grup Başkanvekili  Engin Özkoç, “Bu doğal gazı bulup bulup da ne yapıyorlar, gerçekten merak ediyoruz. 18 yıldır her seçim dönemi doğal gaz müjdesi veriliyor…28 Haziran 2020 Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akçakoca’da bir doğal gaz keşfi olduğunu duyurdu; sonuç, sonuç yok. 20 yıldan beri bir türlü bulup bulup hizmete sunamadıklarını Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Bu yalana gerçekten inanan var mı?” açıklamasında bulundu.

 

Şaka  falan değil,!

 

Karadenizde kendi imkanlarınızla, kendi sondaj gemilerinizle, kendi mühendis ve işçilerinizle 710milyar m3 doğal gaz keşfediyorsunuz. Bulduğunuz gazı yine kendi imkanlarınız ve insanlarınızla Filyos’a taşıyorsunuz, Filyos’ta kısa sürede kurulan arındırma, işleme ve dağıtım merkezine taşıyorsunuz ve keşfettiğiniz doğal gazın maddi değeri 1 trilyon  dolar ve  yapılmış ve başarılı bir işi itibarsızlaştırarak, aşağılama, karalama yarışına girip, milletle dalga geçer gibi, hemen ertesi günü doğal gazın ulusal dağıtım ağına verilerek, doğal gaz faturalarının düşürülmesinden söz ederek, C.başkanı ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’i, TPAO’nı, mühendis ve çalışanlarını ‘YALANCI’ olmakla ve halkı kandırmakla itham ediyorsunuz.

 

Bu ve benzeri paylaşımlar için söylenecek tek şey var: Kafayı yemiş olmalısınız!

Uluslararası enerji şirketlerinin üzülmesini, başta ABD olmak üzere AB ülkelerinin kahrolmasını, Yunanistan’ın dövünmesini anlayabilirsiniz ama içimizden birilerinin hayıflanmasını, hazımsızlığını, ve aşağılamalarını, yapılan keşfi itibarsızlaştırma çabalarını anlayamazsınız. Bu başka bir şey ama  vatandaş, bunun nedenini çok iyi biliyor. Çünkü, aynı hazımsızlığı, itibarsızlaştırma çabalarını  hemen her konuda bugüne kadar gördü  ve yaşadık.!

 

Türkiye, kendi yerli ve milli imkanlarıyla, kendi mühendis ve işçisiyle TOGG’u üretti ne tesislerin açılışında yer aldılar ne de aracı sahiplenebildiler.

 

Türkiye, savunmada yerlilik ve millilik oranını 20’den 80’lere taşıdı, kendi helikopterini, tankını, topunu, silahını üretmesinin yanında  İHA’sından SİHA’sına  varıncaya kadar ilk insansız jet uçağı Kızıl elma’yı üretti, uçurdu yine hazımsızlıklarını aşağılık ifadelerle kustular, alay ettiler.

 

Türkiye, MİLNE kapsamında kendi savaş gemileri yanında ANADOLU çok maksatlı  amfibi uçak gemisini  üretti, ilk balistik füzesi Tayfun’u üretti yine  söylenmedik laf kalmadı. Küfür edip, aşağıladılar..

 

Hangisini yazalım, sıralayalım.?

 

Aslında yerli ve milli imkanlarla ve kendi insanlarımızın, mühendislerimizin becerisiyle keşfedilip, üretilmiş hiçbir şeye özünde karşı değiller. Karşı durup, aşağılayıp, küfrettikleri tek şey ve tek kişi var: C.başkanı Tayyip Erdoğan ve her ne yöntemle olursa olsun devirmeyi ve iktidardan uzaklaştırmayı  amaç edindikleri Cumhur İttifakı.!

 

CHP grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay zamanında ne demişti: “Bu hükümet, dünyanın en iyi işini de yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok...!”

 

Yaşanan siyasi olmaktan çoktan çıkmış, kriminal ve psikolojik vakanın özeti işte bu anlayış.

 

Bu siyaset anlayışı ve davranışın ne olduğunu da son günlerde en anlamlı ifadelerle ortaya koyan ise CHP eski lideri Baykal’ın kızı Aslı Baykal ve şöyle diyor : "TSK kimyasal silah kullanıyor" sözüne destek olan, "YPG terör örgütü değildir, vatanını koruyor" diyen, Irak ve Suriye tezkerelerine hayır oyu veren, uzun zamandır PKK'yı hiç eleştirmeyen bir partiden bahsediyoruz. Daha fazla söze gerek var mı?.” Kuşkusuz, bu muhalefet anlayışını eleştiren ve karşı duran Aslı Baykal gibi, yüzbinlerce CHP’linin varlığını ve hakkını da yemememiz gerekiyor.

 

Gerçekten de fazla söze gerek yok; vatandaş ülkede nelerin yaşandığını ve neler olduğunu, zaten görüyor, yaşanan komediyi izliyor, Seçmen, SONSÖZ için sıranın kendisine gelmesini sabırla bekliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:, ‘Müjde’, rahatsızlığı,
Yorumlar
Haber Yazılımı