Bahçeli Alevilerle buluştu
Haber
21 Aralık 2022 - Çarşamba 05:19 Bu haber 1782 kez okundu
 
Bahçeli Alevilerle buluştu
Davete icabet eden Alevi önderlerinin 'Bağımsızlık yoksa altından cemevi olsa neye yarar' sözleri dikkat çekti.
Siyaset Haberi
Bahçeli Alevilerle buluştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Mersin’de Alevi kanaat önderleriyle bir araya gelmesi gündem oldu. Bahçeli, buluşmayı Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki 6 dönümlük arsasını Horasan Erenleri Federasyonu’na (HEF) bilabedel bağışladığını bildirerek duyurdu. Bahçeli duyurusunun ardından sosyal medya hesabından bir de açıklama yaparak “Alevi de biziz, Sünni de biziz” dedi.

Mersin Mitingi öncesinde Bahçeli’nin davetiyle gerçekleşen ve önceden planlanan toplantı Hilton Otel’de 40 dakika sürdü. Farklı kesimlerden 11 kanaat önderi katıldı. Aydınlık, MHP Genel Başkanı’nın davetine icabet eden Alevi dedelerinden ayrıntıları öğrendi. HEF Başkanı Mehmet Şahin, Çankaya Cemevi Başkanı Hüseyin Öz ve Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli görüşmeyi anlattı.

 

‘EVİM DAHİL TÜM KAPILAR SİZE AÇIK’

Alevi dedeleri, Bahçeli’nin çok yoğun bir program içinde kendilerine zaman ayırdığını, yanına büyük bir kalabalığın içinden geçerek ulaştıklarını söylediler. Bahçeli’nin kendilerine büyük bir nezaketle yaklaştığını, çay ve cezerye ikram ettiğini kaydettiler. Şahin, Öz ve Değerli, Bahçeli’nin şu ifadeleri kullandığını aktardılar: “Cemevleri Başkanlığı’nın kuruluşu bir başlangıç. Yetersiz olduğunu biliyorum, devamı gelecek. Siyasi görüşlerinizin farklı olmasının önemi yok. Sizden oy istemiyorum. Sizden oy almak için de burada bulunmuyorum. Kırmızı çizgimiz birlik, beraberlik ve vatanın bütünlüğü. Bunun için çalışıyoruz. Milli duruşunuzu izliyorum, takdir ediyorum.”

Dedeler, Bahçeli’nin sözlerini sosyal medyada paylaştığı görüşlerle devam ettirdiğini belirttiler. “Evim dahil olmak üzere bütün kapılarım size açık.” dediğini eklediler.

BAŞKANLIK İÇİN ‘TİTİZLİK’ VURGUSU

Çankaya Cemevi Başkanı Hüseyin Öz, HEF’in Batı merkezli bölücü projelere karşı kurulduğunu sunduğunda Bahçeli’nin “Batı merkezli çalışmaları da izliyorum, sizlerin sayesinde el birliğiyle boşa çıkaracağız.” diye araya girdiğini bildirdi. HEF Başkanı Mehmet Şahin, “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı’nın kuruluşunu destekliyoruz. Kurumda görevlendirilecek insanların titizlikle seçilmesi, yanlış kişilerle çalışmaların gölgelenmemesi, sürecin hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz.” dediğini, Bahçeli’nin de buna katıldığını aktardı.

 

Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli de şöyle anlattı: “Çok kibar, çok nazik bir karşılama yaptı. Ben söz sırası bana geldiğinde, ‘Ülkemiz bağımsız değilse, yabancıların çizmesi altındaysa, altından cemevi altından cami olsa neye yarar.’ dedim. Sayın Bahçeli de onaylar mahiyette kafa işareti yaptı. Devlet Bey’in sürecin en başından beri gösterdiği hassasiyet çok değerlidir. Aleviliğin bölücülerin oyuncağı olmasına izin vermeyeceğiz.”

Bahçeli geçen ay da Elazığ Mitingi öncesi Tunceli ve çevresindeki Alevi temsilcilerle bir araya gelmişti.

‘ALEVİ DE BİZİM, SÜNNİ DE BİZİM’

Devlet Bahçeli, Alevi kanaat önderleriyle buluşmasını duyurduktan sonra sosyal medya hesabında kısa bir değerlendirme paylaştı. Bahçeli’nin paylaşımında şu vurgular öne çıktı:

“Merhum Hocamız Prof. Dr Erol Güngör diyordu ki: ‘Nerede evliya kabri varsa orası Türk toprağıdır. Evliyası olmayan yerde Türk de yok demektir.’ Gönül dünyamızın yüksek mimarları, inanç hayatımızın şanlı mihmandarları bizi biz yapan vatan, millet ve iman türbedarlarıdır. Mazi kayıtlarımızın mana ve muhtevası değerlendirildiğinde, Anadolu’yu ve Balkanları imar ve ihya eden manevi önderlerimizin Horasan kaynağından doğup Türk-İslam ruhunu elden ele kahramanca taşıdıkları, kararlılıkla tebliğ ettikleri gayet net olarak anlaşılacaktır. Horasan erenleri bekamızın kilidi, milli ve dini birliğimizin kemer taşıdır…”

 

‘AYRIŞMAYA VE AYRILIĞA YER YOK’

“Bizim anlayışımızda mezhep ayrışmasına ve ayrılığına asla yer yoktur. Buna gerek yoktur. Kaldı ki bu makul değildir. Alevi de bizim, Sünni de bizimdir. Hepsi birden Türk milletinin asil ve eşit mensuplarıdır. Türk ve Müslüman olmak güzelliklerin en güzelidir… Milli birlik ve kardeşliğimiz adına almış olduğum bir kararı buradan paylaşıyor ve ilan ediyorum. Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde üstüme kayıtlı 5788,91 metrekarelik (yaklaşık 6 dönüm) arsayı bilabedel Horasan Erenleri Federasyonu’na hibe ediyorum…”

 “Unutulmasın ki, biz ezelden ebede uzanan ve asla kırılamayacak kardeşlik bağlarına sahibiz. Hiç kimseyle ayrımız, gayrımız yoktur. Mevzi farklılıkların muhteşem ve tarihi kaynaşmamıza herhangi bir engel çıkaramayacağına yürekten inanıyorum… Hepsinden önemlisi ve önceliklisi biz Müslüman Türk milletiyiz… Anadolu’nun Türklükle ve İslamla müşerref olmasını sağlayan hikmet ve hidayet ehli Allah dostlarını, Ehli Beyt’in aziz büyüklerini, ezcümle muhterem ceddimizi hürmetle, rahmetle, minnetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bahçeli, Alevilerle, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı