BALIKESİR MARKA DEĞERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ’DE
Haber
05 Ekim 2022 - Çarşamba 16:04 Bu haber 2045 kez okundu
 
BALIKESİR MARKA DEĞERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ’DE
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin katılımıyla yenilenebilir enerji kaynakları vizyon toplantısı gerçekleşti.
Bölge Haberi
BALIKESİR MARKA DEĞERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ’DE

BALIKESİR YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜSSÜ OLABİLİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı başladı.  Toplantıda temiz ve sürdürülebilir enerji kaynakları değerlendirildi. Balıkesir’in yenilenebilir enerji üssü olma yolundaki adımları, sanayi alanındaki atılımlarının önemli bir kısmının da bu sektörde yer almasının büyük anlam taşıyacağı ifade edildi.

Balıkesir Enerji Kaynakları Bakımında Öne Çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk toplantının açılış konuşmasını yaptı. Aşuk, yenilenebilir enerji kaynakları bakımından Balıkesir ilinin öne çıktığını vurguladı. Ayrıca Balıkesir’in; rüzgâr, güneş, biyokütle, biyogaz ve jeotermal enerji üretimi açısından güçlü bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk Balıkesir’in rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına uygun bir coğrafyada bulunmakla birlikte biyogaz ve biyokütle yatırımları için, bol miktarda ve kalori değeri yüksek, tarımsal ve hayvansal atık kapasitesine de sahip olduğunu açıkladı.

 

 

‘’Rehberimiz Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’’

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise toplantıda şunları dile getirdi , “Balıkesir’de artık sadece tarımdan, hayvancılıktan, turizmden, madencilikten değil sanayiden de söz ediyoruz. Ancak bu çizginin çok daha yukarılara tırmanması ve sürekli ilerleyebilmesi için Balıkesir’in bir yol ayrımında olduğu ve seçimlerini yapıp ona göre yol alması gerektiği de muhakkaktır. İlimizde sektörleri belirleyerek ilerleyebileceğimiz, potansiyelini değerlendireceğimiz alanlara yönelerek bu çalışmayı yürütmeliyiz. Burada en büyük rehberimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdır’’.

Kilit Nokta ‘Enerji’

Vali Şıldak konuşmasının devamında şunları söyledi, “ Artık belli başlıkların öne çıkarılıp bu alanlarda çok daha iyi olma konusunda iddialı olmakla birlikte marka değer oluşturmak durumundayız. Rüzgârın, güneşin, hayvansal atıkların ve jeotermalin kaynak olarak İlimize kazandırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi bakımından önem taşıyor. Ukrayna’da yaşanan gelişmeler de enerjinin ne kadar kilit önemde olduğunu göstermiştir. Bu açıdan baktığımızda bugünkü toplantının çok anlamlı, çok kıymetli olduğu muhakkaktır” diye belirtti.

‘’Dünya Şehirleri İçin Bir Rol Model’’

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yenilenebilir enerjinin uluslararası sınırlamalar karşısında ülke olarak güçlendirdiğini belirtti. Toplantıda konuşma yapan Bakan Yardımcısı Büyükdede, “Enerji üretiminde kullanılan ürünlerin üretim kabiliyetlerinin Balıkesir’e kazandırılması bu işin nihai sonucu olacaktır. Balıkesir’de yenilenebilir enerji üretiminde bir uçtan diğerine uzmanlaşma sağlandığında bu imkânlar anlam kazanacak ve diğer dünya şehirleri içinde onu rol model yapacaktır” dedi.

 

 

Stratejiler Belirlendi

Türkiye’nin 81 İlinde yapılması planlanan Sanayi Ve Teknoloji İş birliği Kurulu Toplantısı (SANTEK) kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve STK’lar arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetleriyle İlin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemeyi amaçlıyor.

Enerji Kaynakları Konuşuldu

Toplantıda konuşmaların ardından rüzgâr, güneş, biyogaz-biyokütle ve yenilenebilir enerjide gelişen teknolojiler olmak üzere dört başlık panellerde ele alındı. Panelde yenilenebilir enerji kaynakları tüm yönleri ile tartışıp değerlendirildi.

Haber: Nursima Akyürek

Kaynak: Editör:
Etiketler: BALIKESİR, MARKA, DEĞERİ, YENİLENEBİLİR, ENERJİ’DE,
Yorumlar
Haber Yazılımı