Balıkesir Kuzey Batı Çevre Yolu
Haber
11 Ağustos 2022 - Perşembe 12:54 Bu haber 6505 kez okundu
 
Balıkesir Kuzey Batı Çevre Yolu
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 metre genişliğinde ve 10 kilometre uzunluğundaki Balıkesir Kuzey Batı Çevre Yolunun yapımına yarından itibaren başlanacağını söyledi.
Bölge Haberi
Balıkesir Kuzey Batı Çevre Yolu

Şahin”28 Haziran 2022 günü yapılan ihalede yaklaşık maliyet 1 milyar 38 milyon 132 bin 965 kuruş olarak hesaplandı. İhale, Uluova İnşaat ile, Ahmet Demirel İnşaat İş Ortaklığı’na 975 milyon 814 bin liraya verildi. 26 Temmuz günü imzalanan sözleşmeye göre yarın başlayacak inşaat süresi 250 gün sürecek ve 9 Mayıs 2023 günü tamamlanacak.  Karayolları Bölge Müdürlüğü “Yol Şantiye Alanı” için Büyükşehir Belediyesi’nden uygun yer istedi ve Büyükşehir Belediyesi Kepsut Kavşağı yanındaki Belediyeye ait alanı “Kuzey Batı Çevre Yolu Şantiye” alanı olarak karayollarına tahsisi için Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Meclis gündemine alındı” dedi.

 

Şahin devamında unları söyledi “Kuzey Batı Çevreyolu maalesef şehrimizdeki “malum zihniyet “in karşı çıkmasına ve engellemek için uzun zaman uğraş vermesine rağmen nihayet “geciktirilmiş olarak” yapım işine başlanacak. Başka şehirler hizmet gelmesi için hep birlikte talepte bulunurken Balıkesir’de hizmet yapanın elini tutarak siyaset yapmayı maharet bilen garip biz zihniyet var.  Yıllar önce yapılması gereken bu çevre yolu nihayet yapım aşamasına geldi. Diğer iller birlikte hareket ettikleri için sorunlarını daha hızlı çözerek daha ileri gittiler. Balıkesir’in geç kalan, geciktirilen şehir olma özelliğinden kurtulması için birlikte hareket etme kültürüne sahip olmamız gerekiyor. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak çaba sarf ediyoruz. Yücel Yılmaz başkanlığında şehrimizde 30-40 yıldır çözülememiş sorunları hızla çözme iradesi göstererek şehrimize cazibe merkezi haline dönüşmesinin yolunu açıyoruz”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir, Kuzey, Batı, Çevre, Yolu,
Yorumlar
Haber Yazılımı