Başkan Erdoğan:Avrupa Birliği, kapısında bizi 52 yıl süründürdü
Haber
11 Kasım 2022 - Cuma 12:47 Bu haber 1553 kez okundu
 
Başkan Erdoğan:Avrupa Birliği, kapısında bizi 52 yıl süründürdü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Töreni’nde önemli mesajlar verdi. Erdoğan, 'Avrupa Birliği, kapısında bizi 52 yıl süründürdüler. Hala aynı şeyi yapılıyor. Gereken cevabı vereceğiz.' dedi.
Dünya Haberi
Başkan Erdoğan:Avrupa Birliği, kapısında bizi 52 yıl süründürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Semerkant'taki Türk Devletleri Teşkilatı 9.Zirvesi'nde, Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı "Türk Dünyası Ali Nişanı" takdim edildi. Erdoğan, Türk Dünyası Ali Nişanı'nın şahsına tevdi edilmesinden dolayı büyük onur duyduğunu belirterek, Türk dünyası olarak bugün düne göre daha güçlü olduklarını söyledi.

 

"TÜM ALANLARDA ENTEGRASYON İÇİN SARSILMAZ BİR İRADEYE SAHİBİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Aile meclisimiz, ayakları yere sağlam basan ve geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyen bir uluslararası teşkilat haline dönüşmüştür. Ekonomiden sağlığa, spordan kültüre, siyasetten ticarete, vatandaşlarımızın hayatına dokunan tüm alanlarda entegrasyon için sarsılmaz bir iradeye sahibiz. Teşkilatımızın uluslararası alandaki görünürlüğünün de her geçen gün arttığını memnuniyetle müşahede ediyorum. Ortak çaba ve özverimizin ürünü olan teşkilatımızın bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen herkese bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum.

Mevcut zorlukların ve meydan okumaların üstesinden müşterek gayretlerimizle geleceğimize canı gönülden inanıyorum. Özellikle de bu organizasyonda gerçekten ev sahibi konumunda olan Şevket Mirziyoyev kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. Her şeyiyle müstesna bir organizasyon, müstesna bir ev sahipliği ve bütün bu ev sahipliğiyle birlikte de inanıyorum ki önümüzdeki dönemi çok daha başarılı bir şekilde icra edecekler. Aynı şekilde yeni dönemde görevi üstlenecek Kazakistan başkanına da özgüveni noktasında çok çok başarılar diliyorum ve görüyorum ki Kazakistan'da da aynı başarıyı sürdürmek ve bu başarıyla geleceğe yürümeyi yakalayacağız.

"BUNLAR BİZİM İÇİN İFTİHAR MESELESİ"

Karabağ'da çok ciddi bir mücadele sürdüren, bu mücadeleyi şu anda altyapısıyla, üst yapısıyla en güzel şekilde devam ettiren İlham Aliyev kardeşimi bu esnada, bu mücadele sırasında iki yıldır neler başardığını, neleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Şu an itibarıyla defaatle oradaki törenlere de katılmak suretiyle neler yapıldığını yerinde görme imkanım oldu. Yerinde görünce de bir Türk olarak iftihar ettim. Bu kadar kısa zamanda bu kadar başarı hakikaten bizlere tabii ki gurur vesilesi oluyor. Özbekistan'da da aynı durumu şu anda dün akşam İlham kardeşimle de konuştum. Özbekistan'da da bütün fiziki altyapıda üstyapıda çok ciddi bir değişim dönüşüm görüyoruz. Bunlar bizim için iftihar meselesi.

Kazakistan'da sayın Tokayev'le yeni bir süreç. Genç bir lider olarak Caparov'un da aynı başarıyı sürdüreceğine olan inancım gerçekten fazlasıyla var.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş AB açıklaması: Gereken cevabı vereceğiz

 

"GEREKTİĞİ ZAMAN CEVABINI VERECEĞİZ"

Tabii bu arada bir gözlemci üye olarak Viktor Orban kardeşime Avrupa ile Türk Dünyası arasında oluşturduğu köprü nedeniyle gerçekten çok çok teşekkür ediyorum ve adeta aynı kökten gelme bir havayı estiriyor. Bundan dolayı da Avrupa Birliği içerisindeki demokrasi mücadelesi sebebiyle kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. Çünkü bu mücadeleyi vermek herkesin karı değil. Bunları hep yaşadık, yaşıyoruz. AB kapısında 52 yıldır bizi süründürdüler, hala aynı şeyi yapıyorlar. Biz de onlara gerekeni gerektiği zaman da cevabını vereceğiz.

Tabii bu ödül şahsıma büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Halklarımız arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesine, devletlerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve teşkilatımızın uluslararası itibarının daha da artırılmasına yönelik gayretlerimizi artırarak sürdürmekte kararlıyız, kararlıyım. Sizlere tekrar teşekkür ediyor, hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum.

ERDOĞAN, AĞAÇ DİKME TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Registan Meydanı’nı ziyaret edip, ağaç dikme törenine katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş AB açıklaması: Gereken cevabı vereceğiz

 

ZİRVEDE 4 BELGE İMZALANDI

Özbekistan’ın Semerkant şehrindeki Ebedi Şehir Kongre Merkezi'nde, "Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi sona erdi.

Zirve sonunda Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi Semerkant Deklarasyonu, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin Kurulmasına Dair Nahçıvan Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Protokol, “Türk Devletleri Teşkilatı İçtüzüğü” Hakkında Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Dünyası Ali Nişanı takdim edilmesine ilişkin 4 belge imzalandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş AB açıklaması: Gereken cevabı vereceğiz

 

"ERMENİSTAN HALA ASKERİ PROVOKASYONLARI GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR"

CAPAROV'DAN BARIŞ VURGUSU

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov da Kırgızistan’ın çatışmaların barış ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği tutumuna bağlı kaldığını ifade etti.

Son 2-3 yılda dünyada uluslararası anlamda çeşitli tehditlerin oluştuğuna işaret eden Caparov, “Dünyadaki mevcut istikrarsız durumla birlikte bölgesel güvenlik sorunları ön plana çıkıyor. Kuşkusuz böyle bir edişe verici durum ülkelerimiz arasında yakın iş birliği yapmamızı, karşılıklı saygı ve ortak çabalarının pekiştirilmesini gerektiriyor” dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ise TDT üye ülkeleri arasında iş birliğinin daha da güçlendirilmekte ve yeni seviyeye çıkartılmakta olduğunu ifade etti. Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ve Uluslararası Türk Akademisi dahil Türk devletlerini birleştiren örgütünü oluşturma fikrinin Kazakistan’a ait olduğunu kaydeden Tokayev, “Bu örgütler kardeş ülkelerimizin kültürel ve manevi yakınlaşmasının gerçek iletkenleri haline geldi” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Erdoğan:Avrupa, Birliği,, kapısında, bizi, 52, yıl, süründürdü,
Yorumlar
Haber Yazılımı