Başkan Tosun da ne yapacağını,nereye müdahale edeceğini şaşırdı..
Haber
30 Ağustos 2022 - Salı 14:30 Bu haber 2288 kez okundu
 
Başkan Tosun da ne yapacağını,nereye müdahale edeceğini şaşırdı..
Evlere şenlik vaka ne yazık ki Bandırma'da yaşandı. 74 yaşındaki şehit babası Kocadağ önce Bandırma Belediyesi tarafından 'imar kirliliği' nedeniyle para cezası şoku yaşarken konu yargı aşamasında takip edilmediği için 1 yıl hapiz cezası ili karşılaştı. Ceza paraya çevrildi.Başkan Tolga da belediyenin krestiği cezayı iptal ettirmesine karşı yargıda belediyenin davayı takipsizliğinin faturasını da şimdi ödemekle karşı karşıya.
Bölge Haberi
Başkan Tosun da ne yapacağını,nereye müdahale edeceğini şaşırdı..

Üst kattan çöp atıyorlar diye evinin önüne derme çatma bir sundurma yaptıran 74 yaşındaki şehit babası İbrahim Kocadağ, önce Bandırma Belediyesi’nin “imar kirliliği” gerekçesiyle kestiği para cezasıyla şok yaşadı. Kocadağ daha sonra bu konuda mahkemede yargılandı. Mahkeme, Kocadağ’a 1 yıl hapis cezası verdi, cezayı paraya çevirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, şehit babasını mağdur etmeyecekleri sözünü vermiş ve kesilen 7 bin liralık cezayı tahsil ettirmemişti. Ancak Belediye’nin bu konuda açtığı dava geri çekilmedi. Kocadağ, “. Hem 6 bin lira adli para cezası hem de Belediye’nin avukatlık vekalet ücreti olan 5 bin 100 lira gibi bir rakam ödeyeceğim, ödemezsem hapse girecekmişim, çok üzgünüm” dedi.

 

BANDIRMA’da evine yaptırdığı sundurma nedeniyle Belediye’nin ceza kestiği şehit babası İbrahim Kocadağ, şimdi de aynı sebeple hapis cezasına çarptırıldı. Bandırma Belediyesi, evine yaptırdığı sundurma nedeniyle ‘kaçak inşaat’ nedeniyle 7 bin lira para cezası kesti, ardından şikayetçi olup dava açtı. Bandırma 3. Asliye Ceza Mahkemesi, 74 yaşındaki İbrahim Kocadağ’ı, evine yaptırdığı sundurma nedeniyle 1 yıl hapis cezasına mahkum etti; cezayı paraya çevirdi.

Kocadağ, Bandırma Belediyesi’nin sundurmayla ilgili yaptığı cezai işlem sonrasında Belediye Başkanı Tolga Tosun’la görüştüğünü, Tosun’un kesilen cezayı tahsil etmeyeceği sözü verdiğini ve paranın tahsil edilmediğini söyledi. Kocadağ, “sağolsunlar parayı tahsil etmediler, ama hakkımda dava açmışlar” dedi.

Oğlu Jandarma Er Ramazan Kocadağ 1992’de Siirt Eruh’ta şehit olan İbrahim Kocadağ, imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle Bandırma Belediyesi’nin uyguladığı cezai işlemin ardından Belediye Başkanı Tolga Tosun’la görüştüğünü ve Tosun’dan “mağdur etmeyeceğiz” sözü aldığını söyledi. Başkan Tosun da, konunun basında yer alması sonrasında şehit babasıyla görüştü ve mağduriyeti ortadan kaldıracaklarını söyledi. Ancak Bandırma 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği hapis kararı, Tosun’un bu sözünü yerine getirmediği, davayı geri çekmediğini gözler önüne serdi.

 

 

ŞEHİDİN İSMİNİ PARKA VERDİLER, BABASINA PARA CEZASI KESTİLER!

Bandırma Belediyesi, 1992’de Siirt’te şehit olan Ramazan Kocadağ’ın adını 17 Eylül Mahallesi’ndeki çocuk parkına verdi. Böylece şehidin ismi ölümsüzleşti. Ancak şehit babası, kamu kurumlarından ve kamu yöneticilerinden beklediği ilgi ve yakınlığı göremediği gibi, bir de evine yaptırdığı derme çatma sundurma yüzünden başı derde girdi.

Şehit babası İbrahim Kocadağ,  “En alt katta oturuyorum. Üst kattan sürekli çer çöp geliyor. Bunu engellemek için derme çatma malzemelerle uyduruk bir çatı yaptım. İsteyen herkes gelip görebilir. Komşumuzun şikayeti üzerine belediye önce ceza kesti. Sağ olsunlar para cezasını ödetmediler ama ardından suç duyurusunda bulunmuşlar. Önce karakola gidip ifademizi verdik şimdi de para cezasına çevrilen hapis cezası aldık. Hem 6 bin lira adli para cezası hem de belediyenin avukatlık vekalet ücreti olan 5 bin 100 lira gibi bir rakam ödeyeceğim. 24 ay eşit taksite bölmüşler. Birini ödemediğimde paranın tamamını ödemem gerekiyormuş. Ödemezsem de hapse girecekmişim. Çok üzgünüm” sözleriyle yaşadığı süreci anlattı.

 

Başkan Tosun: İddialar balon.!

Olay hakkında gazetecileri bilgilendiren Tosun “ İbrahim Kocadağ üst kattakilerin çöp attıklarını gerekçe göstererek ikametine sundurma yaptırıyor. Bu sundurmayla ilgili belediyemize yapılan şikayet üzerine ekiplerin yerinde tespit yapıp İbrahim Kocadağ’a eski haline dönüştürmesi için 30 gün süre veriyorlar. Bu süre içerisinde sundurma sökülmediği için konu encümene geliyor. Encümende İbrahim Kocadağ’a 7 bin TL para cezası verilmesi, kamu davası açılmasına karar veriyor. Biz İbrahim Kocadağ’ın şehit babası olduğu yargı sürecinde öğrendik. Öğrenir öğrenmez de encümen tarafından kesilen 7 bin TL tutarındaki para cezasını ben belediye başkanı olarak kendi cebimden ödedim Ardından da yerel yönetim olarak 24 Şubat 2022 tarihinde kendi şahsi imzamla 3.Asliye Ceza Mahkemesine davamızdan vazgeçtiğimizi ilettik. Bundan sonraki süreçte davanın devam edip etmeyeceği yargının konusudur. Bizler İbrahim Kocadağ’ın şehit babası olduğunu öğrendikten sonra nasıl hassas davrandıysak, aynı hassasiyetin ilgili kurumlar tarafından da gösterilmesini beklerdik” dedi.

 

-Algı oluşturmaya çalışıyorlar

İktidar partisi temsilcilerinin yaptıkları açıklamalarla Bandırma Belediyesinin şikâyetinden vazgeçmediği yönelik spekülasyonlar oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Tosun “ Biz bahse konu kişinin şehit babası olduğunu öğrendikten hemen sonra encümen tarafından kesilen cezayı ödedik, ertesi günde şahsi imzamla belediye olarak davamızdan vazgeçtik. Kaldı ki bizler kamu görevi yapıyoruz. Devlet yasaların uygulanmasında kişilerin sen cumhurbaşkanısın, sen belediye başkanısın, sen şehit babasısın gibi unvan ve statülerine bakmıyor. Bizi bu konuda eleştiren iktidar partisinin temsilcileri bu süreçte yerel mahkemeyle iletişime geçip gerekli desteği vermeleri gerekmiyor mu? Bu güne kadar bu desteği vermeyenler şimdi yaptıkları açıklamalarla algı oluşturup belediyemizi yıpratmaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Tosun, da, ne, yapacağını,nereye, müdahale, edeceğini, şaşırdı..,
Yorumlar
Haber Yazılımı