BAŞKAN TOSUN; "YAPTIĞIM GÖRÜŞMELER NETİCESİNDE İL OLMA POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK"
Haber
20 Haziran 2023 - Salı 00:44 Bu haber 2512 kez okundu
 
BAŞKAN TOSUN; "YAPTIĞIM GÖRÜŞMELER NETİCESİNDE İL OLMA POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK"
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Bandırma’nın il olması ile ilgili Ankara’yla yaptığı görüşmeler neticesinde potansiyelinin çok yüksek olduğunun altını çizdi. Başkan Tosun, “Bu iş artık siyasi parti, belediye, muhalefet, iktidar değil, bu iş artık Bandırma ailesi olup hep beraber tek yürek olup, hiçbir şekilde siyaseti gözetmeksizin kol kola, el ele girip bizim Ankara’da göstermiş olduğumuz ilgiye, alakaya, bağlantıya, ilişkilere dayanıyor. İl olmaya en çok yaklaştığımız dönemdeyiz” dedi.
Bandırma Haberi
BAŞKAN TOSUN;

 

Bandırma'da "İL"zirvesi

 

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Bandırma’nın il olması ile ilgili Ankara’yla yaptığı görüşmeler neticesinde potansiyelinin çok yüksek olduğunun altını çizdi. Başkan Tosun, “Bu iş artık siyasi parti, belediye, muhalefet, iktidar değil, bu iş artık Bandırma ailesi olup hep beraber tek yürek olup, hiçbir şekilde siyaseti gözetmeksizin kol kola, el ele girip bizim Ankara’da göstermiş olduğumuz ilgiye, alakaya, bağlantıya, ilişkilere dayanıyor. İl olmaya en çok yaklaştığımız dönemdeyiz” dedi.

 

Bandırma’nın il olması ile ilgili Bandırma Ticaret Odasının organizasyonuyla yapılan toplantıda konuşan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Ankara’yla yaptığı görüşmeler neticesinde Bandırma’nın il olma potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek “ il olmaya en çok yaklaştığımız dönemdeyiz” dedi. Başkan Tosun konuşmasında, “Şu anda ikinci toplantıyı gerçekleştiriyoruz Bandırma’nın il olması konusunda. Yaklaşık 7,8 ay önce MHP Genel Başkan Yardımcısının 100.yılda 100 il söylemiyle bir araya gelmiştik. Bu sadece o dönem itibariyle konuşuldu, o da söylemdi zaten. Fakat bakıldığında genel seçimler geçti, genel seçimlerden sonraki süreçte MHP Genel Başkanının bu söylemi getirmesi ve AK parti tarafından bu söyleme karşılık da ‘yapılacağı’ ile ilgili değişikliklerin olması ile birlikte şu anda Türkiye’de19 tane il olacak potansiyeldeki şehrin dinamikleri bu işin olacağı ile ilgili hareketlendi. Bandırma’nın zaten geçmişten bugüne ciddi şekilde toplumsal olarak burada yaşayan insanlar olsun, şehir olsun, sivil toplum kuruluşları olsun Bandırma’nın il olması noktasında hatta geçmiş dönemlerde bir iki sefer de direkten döndüğüyle ilgili konuları hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bandırma’da doğduğumuz yaşadığımız andan itibaren bizler olsun büyüklerimiz olsun Bandırma’nın il olması hücrelerimize kadar girmiş kişileriz. Çünkü Bandırma potansiyeliyle, sanayisi ve üniversitesiyle, tarımı ve balıkçılığıyla, hayvancılığı ve ticaretiyle, limanıyla, buradaki yaşayan nüfusuyla gerçekten bunu hak eden şehirlerden, en önde gelen şehirlerden bir tanesidir. Tabi belki geçmiş yıllara nazaran İl olmaya en çok yaklaştığımız dönemdeyiz. Şu anda 19 tane ilçe il olacak ve en yaklaştığımız dönemdeyiz. Hepimiz görüşmeler yapıyoruz bu konuda. Ama sadece buradan görüşme neticesinde değil, bunun somuta ulaşması için de hepimizin hareketlenmesi gerekiyor. Buradaki sivil toplum kuruluşlarının, odaların, meslek odalarının, hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Gerçekten çok ciddi şekilde belli başlı şehirlerin, kulisler yapıp, kalabalık bir şekilde örgütlenerek parti parti gezdiklerini ben geçmişte de biliyorum. Şu anki 19 ilin açıklanmasından sonraki süreçte de konunun gündeme alınıp herkes tarafından takip edildiğini de gayet iyi biliyorum.

 

Bandırma’nın,  şu anda yaptığım görüşmeler neticesinde il olma potansiyeli çok yüksek. Yukarıda görüşmüş olduğum sadece kendi partililerim değil, başka partilerin de büyükleriyle de görüşmüş olduğum noktada il olma potansiyeli çok yüksek. Fakat bunun ciddi görüşmelerden, Lobilerden geçtiğini de herkes kabul ediyor, söylüyor. Bugün iktidar partisi ilçe başkanlarımız burada. Onlara çok ciddi şekilde sorumluluk biniyor. Yerel yönetim olarak, Belediye Başkanı olarak bizim üzerimize çok sorumluluk biniyor. Muhalefet partisi ilçe başkanlarının üzerine de çok sorumluluklar biniyor. Bizim burada odalarımız var, odalarımızın genel başkanlarının üzerine de çok sorumluluklar biniyor. Yani buradaki her kişinin üzerinde büyük sorumluluklar var.  Bu sorumlulukları da hep beraber aşacağız. Herkes görüşmelerini yapsın. Bir dahaki kısa vadedeki toplantıda biz burada belli bir komisyon oluşturup, icap ediyorsa hep beraber gidip Ankara’da kiminle görüşmemiz gerekiyorsa; siyasi parti liderleri, oda başkanları vs. bizim bu görüşmeleri tamamlayıp Bandırma’nın il olması noktasında hazırlamış olduğumuz hem üniversite raporlarını, hem Belediyemizin hazırladığı raporları ve Bandırma’nın il olması ile ilgili yetisini, yeteneklerini, oluşan şartların hepsini bizim Ankara’ya gidip anlatmamız gerekiyor. Sadece oradaki şartların tanınması değil, gidip orada görüşmeler, lobiler yapıp, kuvvetimizi, birliğimizi, beraberliğimiz göstermemiz gerekiyor.

 

Bu iş artık siyasi parti, belediye, muhalefet, iktidar değil, bu iş artık Bandırma ailesi olup hep beraber tek yürek olup, hiçbir şekilde siyaseti gözetmeksizin kol kola, el ele girip bizim orada göstermiş olduğumuz ilgiye, alakaya, bağlantıya, ilişkilere dayanıyor. Bu yüzden hepimizin bir birimize sahip çıkması gerekiyor. Hiç kimsenin bir birinden bir şey saklamadan,  siyaset gözetmeksizin yapmış olduğu görüşmelerle, milletvekilleri ile olsun, genel başkanları ile olsun, başkan yardımcılarıyla olsun, Cumhurbaşkanıyla olsun, yardımcıları olsun, görüşmelerimizi tamamlayıp hiç yüksünmeden buradan çıkacağız Ankara’ya gideceğiz ve hep beraber her işin altından kalkacağımıza inanıyorum.

 

Güzel bir şehirde yaşıyoruz, bu şehirde yaşayan insanları Bandırma’nın il olmasına inanmış insanlar. 7’den 70’e herkes Bandırma’nın il olmasını istiyor. Çok yaklaştığımızı düşünüyorum ve inanıyorum. İl olacağına da inanıyorum.  Hep beraber bu çalışmaları yapmamız gerekiyor. Bu birliği ve beraberliği herkesin görmesi gerekiyor. Bandırma’nın il olmasını ne kadar istediğimizi de bu işi yapacak olan kişilere bizim göstermemiz gerekiyor. İl olacak ilçelerin listesine bakıyorum, oradaki liste nüfus sıralamasına göre yapılan bir liste ve Bandırma olarak ilk 19’un içindeyiz. Balıkesir’in iki tane ilçesi var il olmaya aday, herkes il olabilir, kimsenin önüne geçmek gibi bir derdimiz olamaz. Bizim kendi potansiyelimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı bizi il yapacak kişilere göstermemiz gerekiyor. Limanımız var, Türkiye’de sayılı kentler arasında. Yine Demiryolunun Limanın içine kadar gittiği sayılı kentler arasındayız. Üç ve dört ilçede üniversite var, bir tanesi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi. Sanayimiz ona göre. OSB’lerimiz kuruluyor. Bizim tek yapmamız gereken Ankara’da birlik beraberlik içerisinde yüksünmeden kapı kapı gezeceğiz. Bandırma’yı anlatacağız ve destek isteyeceğiz. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak şahsım ve Belediye adına üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Yaparım da. Bu kentin il olması benim şu anda hayatta isteyeceğim en önemli şeylerden bir tanesi.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, TOSUN;, "YAPTIĞIM, GÖRÜŞMELER, NETİCESİNDE, İL, OLMA, POTANSİYELİ, ÇOK, YÜKSEK",
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
BAŞKAN TOSUN;
BAŞKAN TOSUN;
Yorumlar
Haber Yazılımı