Başsavcılık,İnce’nin kaseti’ iddialarıyla ilgili harekete geçti
Haber
11 Mayıs 2023 - Perşembe 15:10 Bu haber 1236 kez okundu
 
Başsavcılık,İnce’nin kaseti’ iddialarıyla ilgili harekete geçti
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yönelik kaset iddialarıyla ilgili harekete geçti.
Siyaset Haberi
Başsavcılık,İnce’nin kaseti’ iddialarıyla ilgili harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 10 Mayıs’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ’cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim” ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun ‘Bir suçun işlendiğini öğrenen Cumhuriyet savcısının görevi’ başlıklı 160’ıncı maddesinde düzenlenen; ‘Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hali öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar. Cumhuriyet savcısı, maddi gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için, emrindeki adli kolluk görevlileri marifetiyle, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür.’ hükmü hatırlatılarak, şöyle denildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından söz konusu sosyal medya paylaşımında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen ‘şantaj’, ‘tehdit’ ve ‘belgede sahtecilik’ suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen soruşturmaya başlanılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya mecrası Twitter’da Ali Yeşildağ adına sosyal medyada açılan bir hesap, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye seks kaseti iftirası attı.

Yeşildağ, sahte görüntüleri “Muharrem İnce’nin videosunu paylaşmama kararı aldım. Fakat size birkaç fotoğraf çektim. Böylelikle Muharrem p*** dosyasını kapatıyorum” notuyla paylaştı.

Söz konusu görüntülerin Nisan 2022’de yayınlanırken görüntülerdeki kadının Almanya’da yaşayan yetişkin film oyuncusu Jasmin Babe, erkeğin ise bir Alman olduğu anlaşıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başsavcılık,İnce’nin, kaseti’, iddialarıyla, ilgili, harekete, geçti,
Yorumlar
Haber Yazılımı