BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN, “KADINLAR DÜNYAMIZIN MEDENİYET IŞIĞIDIR!”
Haber
08 Mart 2023 - Çarşamba 00:36 Bu haber 1521 kez okundu
 
BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN, “KADINLAR DÜNYAMIZIN MEDENİYET IŞIĞIDIR!”
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Manşet Haberi
BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN, “KADINLAR DÜNYAMIZIN MEDENİYET IŞIĞIDIR!”

Başkan Av. Tolga Tosun “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” mesajı

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisi, 8 Mart 1857'de kadınların mücadele ateşini yaktı. Bir tekstil fabrikasında başlayan grevde çıkan yangın sonucu çoğunluğu kadın 129 kişi can verdi. Bu feci olayın tarihi 8 Mart 1857'ydi. Takvimler 1921 yılını gösterdiğinde, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü,” ilk kez, “Emekçi Kadınlar Günü” adı altında Türkiye’de kutlanmaya başlandı. Kadın hakları hareketinde bir odak noktası olan bu özel gün dolayısıyla Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, kutlama mesajı yayınladı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bir kadının gözüyle bakabilseydik hayata, bir kadının eli, emeği ve yüreğiyle dokunabilseydik ve bir kadının sevdiği gibi sevebilseydik, kesinlikle çok daha güzel bir yer olurdu dünya. Daha güzel bir dünya ancak kadınlarımız için daha adil bir hayatla mümkün. Kadınlarımız için tam adaletin var olduğu bir dünya diliyorum.

Hepimizin bildiği üzere, geçtiğimiz ay ülkemizde büyük bir deprem felaketi meydana geldi. Bir kez daha kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Öte yandan afet bölgesindeki yurttaşlarımız zor bir süreçten geçiyor. Özellikle kadınlarımız bu süreçten çok daha olumsuz etkileniyorlar. Tüm zorluklara göğüs geren kadınlarımızın yanında olmaya özen gösteriyor, maddi-manevi imkanlarımızı sunacağımızı belirtmek istiyorum. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız.

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Kadınlar dünyamızın medeniyet ışığıdır!”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BELEDİYE, BAŞKANI, AV., TOLGA, TOSUN,, “KADINLAR, DÜNYAMIZIN, MEDENİYET, IŞIĞIDIR!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı