Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan yanıt: Anayasanın açık ihlali
Haber
07 Mart 2023 - Salı 03:54 Bu haber 1575 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan yanıt: Anayasanın açık ihlali
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'li iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülünün Anayasaya aykırı olduğunu belirtti.
Türkiye Haberi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan yanıt: Anayasanın açık ihlali

Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yeniden Altılı Masa'ya döndü. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş için cumhurbaşkanı yardımcılığı önerisini gündeme getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'li iki belediye başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülüyle ilgili,  "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" açıklamasını yaptı.

 

'KÜRESEL SÖMÜRGECİLERİN PLANLARI İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞLARI BOŞTUR'

Mehmet Uçum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez (m.127/5). Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Başdanışmanı, Uçum'dan, yanıt:, Anayasanın, açık, ihlali,
Yorumlar
Haber Yazılımı