Böyle muhalefet olunmaz.!
Haber
06 Ocak 2022 - Perşembe 01:26 Bu haber 2847 kez okundu
 
Böyle muhalefet olunmaz.!
CHP ve TTB Türkiye’nin milli aşısı TURKOVAC’ı hedef aldı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, milli aşımız için ‘bilimsel olarak bir sıvıdan farkı yok’ ifadelerini kullanırken, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut’da ‘ortada aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var’ dedi.
Sağlık Haberi
Böyle muhalefet olunmaz.!

Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, milli aşımız TURKOVAC’ı hedef aldı. Vedat Bulut, TURKOVAC aşısının Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 çalışmalarının olmadığını iddia ederek "Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda oldukça şeffaf davranması gerekiyor ve bu çalışmaların da hızlı bir şekilde bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ki bizim uzman kuruluşlarımız, pandemi çalışma grubumuz bu belgeleri inceleyerek Turkovac ile ilgili bir bilgi sunabilsinler. Çünkü ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” ifadelerini kullandı.

 

CHP: HERHANGİ BİR SIVI

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir ise KRT TV canlı yayınında “TURKOVAC'la övünmek istiyoruz ama 'bilimsel olarak' şu anda herhangi bir sıvıdan maalesef farkı yok” ifadelerini kullanmıştı.

 

‘TTB YÖNETİMİ KENDİNİ YETKİLİ OTORİTE İLAN ETMEYE KALKMIŞTIR’

 

Cumhuriyetçi Hekimler Başkanı Hikmet Çevik, TTB’nin açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Neyin aşı olduğuna karar verenin TİTCK ve bilim kurulları olduğunu belirten Çevik, “TTB yönetimi kendinden menkul kriteleriyle kendini yetkili otorite ilan etmeye kalkışmıştır.Bu tutum ne bilimsel ne de ahlakidir.TURKOVAC, Türk bilim camiasının insanlığa bir armağanıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Böyle, muhalefet, olunmaz.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı