B.şehir Meclisi'nde CHP-İP siyasi ön almaya mı çalışıyor?
Haber
13 Kasım 2022 - Pazar 03:08 Bu haber 1704 kez okundu
 
B.şehir Meclisi'nde CHP-İP siyasi ön almaya mı çalışıyor?
C.başkahı kararnamesi ışığında B.şehir Başkanı Yılmaz'ın halkın talebi doğrultusunda B.şehir de BASKİ'nin 50 oranını aşan su tarifelerinde indirim kararı alması sonrası CHP-İP'li meclis üyelerinin suda indirim talep etmeleri AK Parti Grup sözcüsü Av.Şahin tarafından siyaseten ön alma çabası olarak değerlendirildi.
Bölge Haberi
B.şehir Meclisi'nde CHP-İP siyasi ön almaya mı çalışıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi su faturalarında yüzde 50’i aşacak indirim için çalışmalara başladı.   Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle belirlenen insani su kullanma indirimiyle yüzde 20, BASKİ’ye ait 10-12 ton aralığındaki ikinci kademe tarifesindeki 12 tonluk tüketim sınırının 15 tona çıkartılmasıyla da yüzde 20 indirim planlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yılbaşından itibaren de aylık olarak su faturalarına yansıyan TÜFE artışını iptal edilecek. Üç başlıkta yapılacak indirimlerle birlikte vatandaşlar faturalarını yüzde 50’i aşkın tutarda ucuz ödeyecek.

Balıkesir’de uzun süredir su faturalarının yüksekliği vatandaşların tepkisini çekiyordu. BASKİ Genel Kurulu’nda su tarifelerine yapılan zammın yanı sıra her ay TÜFE oranında gerçekleşen artışlarla kabarık fatura tutarları ödemek durumunda kalan vatandaşın zor durumuna Büyükşehir Belediyesi kayıtsız kalmadı. Su faturaları üzerinde çalışma gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üç başlıkta yapacağı uygulamalarla su tarifesinde yüzde 50’yi aşkın indirim yapacak. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi@’yle “insani su kullanım oranı” şeklinde belirlenen maddeye istinaden hane başına yapılan su tüketiminin yüzde 20’sini faturalara yansıtmayacak. Bir diğer yüzde 20’lik indirim ise su tarifelerindeki değişiklikle yapılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 10-12 ton arasındaki kullanım için belirlediği ikinci kademe su tarifesindeki 12 ton sınırını 15 tona yükseltti. Üçüncü başlıkta ise yıllar önce alınan bir karar yılbaşından sonra rafa kaldırılarak indirim sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra su faturalarına aylık TÜFE oranında yansıyan artışın yılbaşından sonra alınmayacak.

KULLANILAN SUYUN

YÜZDE 20’Sİ ÜCRETSİZ OLACAK

Üç başlıkta yapılacak indirimlerin yüzde 50’i aşacağı kaydeden AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Cumhurbaşkanımız bir kararname yayınladı. Bu kararnameyle konutlarda insani su hakkı hane başına aylık toplam kullanımın beşte biri aşmayacak şekilde ücretsiz ya da indirim yapılması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanımızın bu kararnamesi kapsamında bu maddeyi hayata geçireceğiz. Türkiye’de bir ilk olacak bu maddenin uygulanması. Dolayısıyla bu kararnameyle birlikte su faturalarının yüzde 20’si ücretsiz olacak.  BASKİ’nin belirlediği su tarifesi üç kademeden oluşuyor. 0-10 ton birinci kademe, 10-12  ton ikinci kademe şeklinde tutarlar faturalara yansıyordu. İkinci kademedeki 12 ton sınırını 15 tona çıkartıyoruz. Konutların çoğunluğu 15 tondan az su tüketiyor. Su tüketim oranında yüzde 20 sınırı yukarı çektik.  Son olarak da su faturalarına aylık TÜFE oranında zam yapılıyor. Bunu önümüzdeki yıl ilk 6 ay uygulamayacağız. Dolayısıyla suyu sabitliyoruz.  TÜFE şu anda yüzde 80’ni aşıyor.  Bu artışta faturalarda yer almayacak. Altı ay dememizin sebebi de BASKİ’nin altı ay sonra genel kurulu olmasından dolayı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, vatandaşlarımızdan gelen talepleri dinleyip bu indirimlerin yapılması için talimat vermişti. Önümüzdeki aydan itibaren uygulanacak indirimler Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: B.şehir, Meclisi'nde, CHP-İP, siyasi, ön, almaya, mı, çalışıyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı