Bu eylemde bir terslik var..!
Haber
23 Aralık 2021 - Perşembe 03:23 Bu haber 3848 kez okundu
 
Bu eylemde bir terslik var..!
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu grevdeki işçileri müzakere masasına çağırdı. Bir önceki teklifinden bir puan aşağı teklif verdi. İşçiler önce belediye binasına girerek protesto etti daha sonra CHP İlçe Başkanlığı'nı işgal etti.Sendika ve işçilerin eylemi kamuoyunu şaşırttı. Genelde iktidar partileri işgal edilirken,bu kez muhalefet belediyesi ve muhalefet partisi tepkilere maruz kaldı ve işgal edildi..
Son Dakika Haberi
Bu eylemde bir terslik var..!

Belediye İş Sendikası'na üye yaklaşık 300 personel, 60 gündür Bakırköy Belediye Binası önünde 'Sıfır Zam' dayatması nedeniyle yaptıkları greve devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP tarafından yönetilen belediyelerde personele en düşük 4 bin 500 lira verileceğini iddia etmesine rağmen Bakırköy'de grevde olan işçiler, çözümün bir parçası olmayan CHP Genel Merkezi'ne tepki gösterdi.

İşçiler haklı taleplerini görmezden gelen anlayışa 'dur' demesi gereken kişilerin başta il ve ilçe başkanı olmak üzere siyasi sorumluluğu olan herkes olduğunu belirterek, CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı'nı işgal etti.

Yaklaşık 50 kişilik grupla CHP Bakırköy İlçe Başkanlık binasına giden Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Özkan ve Sendika Şube Başkanı Savaş Doğan, İlçe Başkanı Celal Sevinç ve yönetimi ile görüştü.

Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Özkan, dün itibari ile Bakırköy Belediyesi'nde yapılan görüşmeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Kerimoğlu'nun da işçilerin talep ettikleri zam oranında bir artış sözü üzerine gittiklerini, ancak Kerimoğlu'nun masada bambaşka bir durum sergilediğini söyledi. Artık duruma tepki göstermeyen herkesin çözüm konusunda ortak bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç'e, yaptıkları tüm olumlu girişimlere rağmen herhangi bir sonuca ulaşılmadığını, CHP yönetiminin de çözüme dair bir adım atmadığını söyleyen Özkan, Sevinç'e de gereken ilgiyi göstermediği için sitem etti.

Bakırköy'de yaşananlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletene kadarda ilçe başkanlık binasını terk etmeyeceklerini söyleyen Özkan, "Bu gece ya sonuç alınacak, ya da arkadaşlarımız bu akşam burada misafir olacak" dedi.

'Bizim tepkimiz haklı taleplerimizi görmezden gelen CHP Genel Merkezi'nin ta kendisine' diyerek konuşmasını sürdüren Özkan, 60 gündür hamile ve engelli işçilerde olmak üzere, yaklaşık 300 çalışanın hem soğuk hava şartlarıyla hastalıkla mücadele ettiğini hem de kendilerini görmezden gelen bir anlayışla da mücadele ettiğini belirtti. Yaklaşık 50 kişilik grup, CHP Bakırköy İlçe Başkanlık binasındaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bu, eylemde, bir, terslik, var..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı