Büyükşehir ve Karesi'den Kurtdereli daveti
Haber
03 Ağustos 2022 - Çarşamba 14:30 Bu haber 2305 kez okundu
 
Büyükşehir ve Karesi'den Kurtdereli daveti
Karesi Belediyesince 12-13-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri için davet ziyaretleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de desteklediği güreşler için Karesi Belediye Başkanı Ankara’da kırmızı dipli mumla davetlerini sürdürüyor.
Spor Haberi
Büyükşehir ve Karesi'den  Kurtdereli daveti

Beraberinde Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri Ağası Abdullah Altıntaş ile birlikte Ankara’ya ziyaret turu gerçekleştiren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile çok sayıda bürokratı güreşlere davet etti. Orkan’ın davet ziyaretleri devam edecek.

 

Ankara’ya ziyaret gerçekleştirerek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşme gerçekleştiren Balıkesir heyetinde yer alan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, güreşlere davetlerinin devam edeceğini söyledi. Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Güreş Ağası Abdullah Altıntaş, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Organizasyon Komitesi Başkanı Başar Atikbay ile birlikte Bakan Ersoy’u ziyaret eden Dinçer Orkan, kırmızı dipli mumla birlikte güreş davetiyelisi takdim etti.

 

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Güreş Ağası Abdullah Altıntaş daha sonra Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya ve İhsan Selim Baydaş ile İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Özsoy’u da 62’nci Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerine davet etti.

 

Ankara ziyaretleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet’in toprakları Karesi’mizde bu önemli değeri yaşatıp ata sporumuza sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu yüzden güreşlerimizi daha iyi tanıtmak için Ankara’da bir dizi ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile görüşerek güreşlere davet ettik. İnşallah 12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak güreşlerimize kendisi de katılacaklar” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir, ve, Karesi'den, , Kurtdereli, daveti,
Yorumlar
Haber Yazılımı