Çipras'tan itifaf: Yunanistan, üçüncü güçlerin piyonu
Haber
28 Haziran 2022 - Salı 01:27 Bu haber 2029 kez okundu
 
Çipras'tan itifaf: Yunanistan, üçüncü güçlerin piyonu
Yunanistan'da ana muhalefet lideri Çipras, "Yunanistan, sadece sabit dış politika dogmasını terk etmiyor, aynı zamanda günün sonunda üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu haline gelen, Batı'nın uysal ve sadık müttefiki de oluyor" dedi.
Dünya Haberi
Çipras'tan itifaf: Yunanistan, üçüncü güçlerin piyonu

 

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Türk-Yunan ilişkilerindeki sorunları değerlendirdi.

''TÜRKİYE YÜKSELİŞTE''


Çipras, söylem düzeyinde artan gerginliğin kendisini endişelendirdiğini dile getirerek, "Bizi endişelendiriyor çünkü Türkiye’nin uluslararası alandaki rolü şu an yükselişte." yorumunu yaptı.

 

 

''YUNANİSTAN ÜÇÜNCÜ GÜÇLERİN PİYONU HALİNE GELDİ''


Türkiye'nin Ukrayna’da barış için ara bulucu olmak isteyen bir güç olduğunun altını çizen Çipras, ''Türkiye hem Batı'nın hem de Doğu'nun gözünde yükselişte. Bu, bizi endişelendiriyor. Zira Yunanistan, sadece sabit dış politika dogmasını terk etmiyor, aynı zamanda günün sonunda üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu haline gelen, Batı'nın uysal ve sadık müttefiki de oluyor." ifadelerini kullandı.

''DİYALOG KANALLARI AÇIK OLMALI''


Çipras, kendisinin 4,5 yıllık başbakanlığı süresince de Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde zor zamanlar yaşandığına dikkati çekerek, “CumhurbaşkanıErdoğan her zaman Erdoğan’dı. Son aylarda başka biri olmadı. Daha zor zamanlarda bile diyalog kanallarının açık kalması için sıkı çalıştık. Yunan tarafı olarak bunun için çalışıyorduk.” değerlendirmesinde bulundu. Çipras, hükümetin diyalog kanallarının açık kalması için aktif bir yol izlememesini "ihmalkarlık" olarak nitelendirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çipras'tan, itifaf:, Yunanistan,, üçüncü, güçlerin, piyonu,
Yorumlar
Haber Yazılımı