ÇÖMEZ’DEN KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNE BÜYÜK DESTEK
Haber
21 Nisan 2023 - Cuma 05:11 Bu haber 1474 kez okundu
 
ÇÖMEZ’DEN KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNE BÜYÜK DESTEK
Turhan Çömez, katıldığı bir televizyon programında, Kılıçdaroğlu’nun inancına yönelik açıklamalar yaptığı ve gençlere seslendiği video konuşmasındaki sözlerini değerlendirdi. TÜRKİYE ARTIK FARKLILIKLAR DEĞİL, REALİTELER ÜZERINDEN SİYASET YAPMALI KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ, TÜRK DEMOKRASİSİ ADINA ÇOK YERİNDE, KENDİ ADIMA MÜTEŞEKKİRİM.
Siyaset Haberi
ÇÖMEZ’DEN KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNE BÜYÜK DESTEK

TÜRKİYE ARTIK FARKLILIKLAR DEĞİL, REALİTELER ÜZERINDEN SİYASET YAPMALI
KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ, TÜRK DEMOKRASİSİ ADINA ÇOK YERİNDE, KENDİ ADIMA MÜTEŞEKKİRİM.

Turhan Çömez, katıldığı bir televizyon programında, Kılıçdaroğlu’nun inancına yönelik açıklamalar yaptığı ve gençlere seslendiği video konuşmasındaki sözlerini değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Adayı Turhan Çömez, katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dinî inancına yönelik sosyal medyadan yaptığı açıklamalarını “Çok kıymetli bir açıklama. Bu açıklamayı duymaktan çok mutlu oldum” sözleri ile değerlendirdi.

 

Çömez, “Türkiye’nin artık bu tip ayrıntılar üzerinde tepinmemesi, bunun üzerinden siyaset yapılmaması lazım” diyerek Kılıçdaroğlu’nun neden böyle bir açıklama yapmış olabileceğini anlattı ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi söylemlerini eleştirdi.


Çömez, şöyle konuştu:

“Özellikle artık hikayesi biten, insanlara söyleyecek bir sözü kalmayan, vaatleri tükenen ve 21 yılın sorumlusu olan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde dini motifler üzerinden siyaset yapmasına karşı bir politika olduğunu düşünüyorum. Son derece yerinde son derece samimi, içten, ve Turkiyenin ihtiyaç duyduğu bir açıksözlülük bu. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Artık Türkiye bu primitif (ilkel) anlayıştan kurtulmalı. Etnik aidiyetler, dini inançlar, bölgesel farklılıklar, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, doğulu, batılı, sağcı, solcu gibi bütün bu ayrımları bırakarak Turkiye’nin sadece ve sadece demokrasi, insan hakları, özgürlükler temelinde buluşabilmesi ve bu ülkede yaşayan her bir ferdin eşit ve birinci sınıf bir vatandaş olarak, huzur ve refah içerisinde yaşayabilmesi lazım. Bu olgunluğa ihtiyacımız var.”

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını samimiyet ve cesaretle yaptığını belirten Çömez, bu durumun olgunlukla karşılanacağının altını çizdi. Çömez, “Sayın Kılıçdaroğlu cesaretle bu açıklamayı yaptı ve ben kendi adıma gerçekten müteşekkirim. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ve yerinde bir açılımdı. Uzunca bir süredir kendisinin bir helalleşme çağrısı var. Toplumun değişik kesimlerine verdiği son derece sıcak ve samimi mesajlar var. Bu demokratik bir olgunlukla karşılanacaktır. Özellikle gençlere verilen mesajın önemli olduğunu düşünüyorum çünkü gençler dünyaya bizden biraz daha farklı bakıyorlar. O bakımdan Kılıçdaroğlu’nun attığı bu adım son derece yerinde.” diye konuştu.

 

12 yılı sürgünde olmak üzere 15 yıl Ingiltere’de yaşayan Çömez, Birleşik Krallık’ta insanların kimliklerine bakılmaksızın yaşanan demokrasiye de dikkat çekti: “Biliyorsunuz 15 yıl Ingiltere’de yaşadım. Londra Belediye Başkanı Müslüman ve ikinci kez seçildi. Büyük de bir destek var arkasında. Öte yandan yine Ingiltere’nin Başbakanı Hintli. Iskoçya’nın Başbakanı yine bir Müslüman. Dolayısıyla bunların hiçbirisine bakmamak lazım. Ingiltere’de bakılmıyor. Demokrasinin beşiği kabul edilen bu ülkede bakılmıyor. Bizde de bu etnik kimlikler, dini inançlar, bölgesel kimlikler üzerinden artık siyaset yapılmamalı, realite üzerinden siyaset yapılmalı.”

 

Erdoğan’ın artık siyaseten tükendiğini ve 21 yılın çok ağır bir sorumluluğunu taşıdığını ifade eden Çömez, toplumun ekonomik kriz ve derin bir yoksulluk içinde olduğunu kaydetti:
“Insanlar çok ciddi bir fakirlik içerisinde. Tüm bunlara karşılık Erdoğan bunları yok farz ederek hâlâ eski kodlarına dönerek, dini siyasete alet ederek devam etmek istiyor. Bu artık bir tükenişin bana göre işareti ve Kılıçdaroğlu’nun böyle bir duruşu ortaya koyması, Türk demokrasisi, Türk siyaseti adına bence çok yerinde. Ben kendisini bu söylemiyle çok takdir ettim.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇÖMEZ’DEN, KILIÇDAROĞLU’NUN, SÖZLERİNE, BÜYÜK, DESTEK,
Yorumlar
Haber Yazılımı