DEDEOĞLU ‘‘BANDIRMA'NIN İL OLMASI MECBURİDİR”
Haber
04 Mayıs 2023 - Perşembe 22:19 Bu haber 1768 kez okundu
 
DEDEOĞLU ‘‘BANDIRMA'NIN İL OLMASI MECBURİDİR”
Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BANSİAD) Mayıs ayı olağan toplantısını Bandırma Grand Asya Otel’de gerçekleştirdi. BANSİAD, Yükselen Şehir Bandırma Platformu kapsamında Balıkesir Milletvekili Adaylarını misafir etti. Açılış konuşmasınıBANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu’nun yaptığı ve Moderatörlüğünü Bandırma Belediye Meclis Üyesi İy İnsanı Levent Coşkun’un yaptığı toplantıda 28.Dönem Balıkesir Milletvekili Adayları Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Manşet Haberi
DEDEOĞLU ‘‘BANDIRMA'NIN İL OLMASI MECBURİDİR”

Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BANSİAD) Mayıs ayı olağan toplantısını Bandırma Grand Asya Otel’de gerçekleştirdi. BANSİAD, Yükselen Şehir Bandırma Platformu kapsamında Balıkesir Milletvekili Adaylarını misafir etti. Açılış konuşmasını BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu’nun yaptığı ve Moderatörlüğünü Bandırma Belediye Meclis Üyesi İş İnsanı Levent Coşkun’un yaptığı toplantıda 28.Dönem Balıkesir Milletvekili Adayları Bandırma’nın sorunlarına çözüm önerileri sunarak, Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BANSİAD, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği, Bandırma ve Kredi Kooperatifi’nin bir araya gelmesiyle oluşturulan Yükselen Şehir Bandırma Platformu’nun hazırladığı bölge sorunlarının yer aldığı rapor kitapçık halinde katılımcılara sunuldu.

Toplantıya Bandırma Belediye Başkan Av. Tolga Tosun, BANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Bandırma Ticaret Borsası temsilcileri, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz, Türkiye Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği, Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, MHP İlçe Başkanı Bekir Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Mehmet Atak, CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Serkan Sarı, Dr.Selim Panç, MHP Balıkesir Milletvekili Harun  Algül, Memleket Partisi Balıkesir Milletvekili Hakkı Bitikli katıldı.

Adil Levent  Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda milletvekili adayları kendilerini tanıtarak Bandırma merkezli sorunları ve bölgesel amaçlı projelerini BANSİAD üyeleriyle ve basın mensuplarıyla paylaştı.

 

Toplantının açılış konuşmasını BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu yaptı.Hazırladıkları Yükselen Şehir Bandırma raporunun önemli konu başlıklarına değinen BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu, Bandırma’nın ekonomik ve sosyal açıdan büyük gelişme dinamiğine sahip olduğunu söyleyerek, “Dernek olarak amacımız kentimizi her yönüyle geliştirerek bölgesine ve ülkesine önemli katma değer sağlayan bir cazibe merkezi haline getirmektir. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesinde milletvekili adaylarımızın bölgemize ilişkin görüşlerini bizlerle paylaşmaları için bugünkü toplantımızı organize etmiş bulunmaktayız. Bandırma’nın il olması mecburidir. Barındırdığı sanayi, tarım, turizm ve artan ticaret hacmi ile Bandırma il olmayı en çok hak eden ilçelerin başında geliyor. Bandırma, ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir ekonomik gelişime sahip. BANSİAD olarak potansiyeli açığa çıkartmak ve bölgemizi cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Derneğimiz BANSİAD’ın Mayıs ayı olağan toplantısında 14 Mayıs seçimleri öncesi Balıkesir milletvekili adaylarının bölgeye ilişkin görüşlerini almak için toplandık. Kentimizin sorunlarına yönelik talep raporunu tüm parti milletvekillerine ilettik. Bandırma ve bölgenin potansiyeline yönelik şehrin ihtiyaçlarını bir kitapçık haline getirdik. Bu hali ile de öncelikli sorunlara ilişkin maddeler oluşturduk. Bandırma İş İnsanları olarak kentin gelişimi için destek verecek tüm vekillere çalışmalarında destek vermeye hazırız’’ dedi.

 

BANDIRMA’NIN ÖNCELİKLİ SORUNLARI BELİRLENDİ

Yükselen Şehir Bandırma Platformu kapsamında hazırlanan raporda Bandırma’nın öncelikli sorunları önemli konu başlıkları halinde yer aldı. Raporda; Bandırma’da şehir içi trafik sorunu, Çevre yolu ihtiyacı, bölgesel 1 bölü 5 bin ölçekli imar planları, Marmara OSB, ziraat eğitimi ile ilgili bir meslek lisesinin kurulması, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi’nin kurulması, Tıp Fakültesi binası ve yeni bir hastanenin yapılması. Belirtilen sorunlar arasında; liman ve gümrük alanı ihtiyacı, serbest bölge ihtiyacı, Yüksek Hızlı Tren Projesi, İDO hızlı feribot seferlerinin düzenlenmesi, Bandırmaspor için yeni stadyum ihtiyacı, Kültür Merkezi Projesi ve Yüksek Gerilim Güç Laboratuarı Projesi de yer aldı.

 

VEKİL ADAYLARI SORUNLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GETİRDİ

MHP Milletvekili Adayı Harun Algül, “Bandırma sıkışmış bir kent. Bandırma’nın en büyük problemi bence sahipsizlik… Bandırmamız, Balıkesir’den ne kadar çok milletvekili olsa da bize özel Bandırma’dan milletvekillerinin az oluşuyla maalesef Ankara’daki hizmetleri alma konusunda eksik kalıyor. Dişli bir milletvekili bakanlardan daha faydalı olabilir.”diye konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Serkan Sarı, “ Üretim, kalkınma eğitim ve bilimin önceliği olacağı bir Bandırma için var gücümüzle bu alanlarda çalışmalara başlayacağız.”dedi.

Memleket Partisi Milletvekili Adayı Hakkı Bitikli, Bandırma’daki trafik sorununa dikkat çekti. Eğitim, üretim ve tarım alanlarında da Bandırma’da çalışmalar yürütülmesi gerektiğine değinen Milletvekili Adayı Bitikli, “Bandırma mega kentlerin ortasında kalan ve bu bölgelerden yoğun trafik alan bir bölge. Bu açıdan Bandırma’da bir çevreyoluna ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Selim Panç, “Bandırma’da sanayileşmeyi yapacağız ve şehirleşerek Bandırma’nın önünü açacağız. Bandırma’daki problemlerin çok olduğunu biliyoruz. Fakat geçmişte çok güzel örneklerde var. Biz CHP olarak hiçbir zaman sanayiye karşı gelmedik ama güzel örnekleri söyleyerek yanlışlarında altını çizmeliyiz.”dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEDEOĞLU, ‘‘BANDIRMA'NIN, İL, OLMASI, MECBURİDİR”,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
DEDEOĞLU ‘‘BANDIRMA'NIN İL OLMASI MECBURİDİR”
Yorumlar
Haber Yazılımı