Devlet,zincir mağazaladın ensesinde
Haber
07 Aralık 2022 - Çarşamba 05:05 Bu haber 1747 kez okundu
 
Devlet,zincir mağazaladın ensesinde
Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğinde, zincir mağazalar için yeni kural geldi. Buna 200'ün üzerinde şubesi olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.
Ekonomi Haberi
Devlet,zincir mağazaladın ensesinde

Resmi Gazete’de yayımlanan Ticaret Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğinde, zincir mağazalar için yeni kural geldi.

Buna göre zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı’nın sistemine aktaracak.

 

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Zincir mağazalara yönelik yeni kuralların getirildiği yönetmelikle, zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlerle şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı’nın sistemine aktaracak. Bu veriler kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşılabilecek. Kararın amacı tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesinin sağlanması.

Öte yandan, yönetmeliğin hükümlerinin uygulanmasını Ticaret Bakanlığı yürütecek.

 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Kasım’daki AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılacağını söylemişti.

Erdoğan basını da hedef alarak, “Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabinede arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi’ni kurarak takibini yapacağız. Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını bulacağız, takibini yapacağız” şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet,zincir, mağazaladın, ensesinde,
Yorumlar
Haber Yazılımı