DOĞAN: TOHUM TOPRAĞIN BAĞRINA, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYDE TOPLUMA EMANETTİR.
Haber
02 Aralık 2022 - Cuma 10:35 Bu haber 1656 kez okundu
 
DOĞAN: TOHUM TOPRAĞIN BAĞRINA, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYDE TOPLUMA EMANETTİR.
Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bandırma Haberi
DOĞAN: TOHUM TOPRAĞIN BAĞRINA, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYDE TOPLUMA EMANETTİR.

Doğan; "Bu dünyada her birimizin her an engelli konumuna düşebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak , “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur." dedi.

Doğan, 3 Aralık bir kutlama günü değil farkındalığı artırma günüdür. 3 Aralık’a bu bilinçle bakarak gönüllerdeki engeli kaldırmamız gerekiyor. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Onlar bizim için engele sahip birey değil Gurur kaynağıdır.
 
Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün özel gereksinimli kardeşlerimizin, çocuklarımızın sadece bir gün değil her gün yanındayız. Engellilik sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek ve desteklemek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Asıl engellilik; incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir.
 
Bu özel gün vesilesiyle bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını bir kez daha hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarı dolu güzel günler diliyorum." dedi
Kaynak: Editör:
Etiketler: DOĞAN:, TOHUM, TOPRAĞIN, BAĞRINA,, ÖZEL, GEREKSİNİMLİ, BİREYDE, TOPLUMA, EMANETTİR.,
Yorumlar
Haber Yazılımı