Eczacılar alanda,meydanlarda
Haber
29 Kasım 2022 - Salı 07:00 Bu haber 1696 kez okundu
 
Eczacılar alanda,meydanlarda
Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza ve halkın ilaç erişiminde yaşadığı sorunlara karşı gerçekçi çözüm talep eden eczacılar seslerini duyurmak için Türkiye’nin dört bir yanından otobüsleri doldurdu, Ankara’da buluştu.
Sağlık Haberi
Eczacılar alanda,meydanlarda

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Ankara Anıtpark’ta “Büyük Eczacı Mitingi” düzenledi. Eczacılar, ilaç yokluklarına, eczacıların yok sayılmasına, kamu eczacılarının hak kayıplarına ve ekonomik çıkmaza “dur” dedi. Mitingte eczacıların sorunlarına çözüm istendi.

Eczacılar adına konuşan TEB Başkanı Arman Üney, mesleklerine karşı yapılan haksızlıklara karşı durmak için miting yaptıklarını belirtti. Büyük bir umutla Ankara’ya geldiklerinin altını çizen Üney, şunları kaydetti:

 

“Bu vatana, bu topluma, mesleğimize ve meslektaşlarımıza büyük bir umutla, büyük bir aşkla, büyük bir bağlılıkla sahip çıkmak için buradayız. Bugün sesimizi duymayanlara duyurmak için, bizleri görmeyenlere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek için buradayız. Mesleğimize karşı yapılan tüm haksızlıklara dur demek için buradayız. Alanlardayız” dedi.

KAYBETTİKLERİNİ ANDILAR

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için Kovid-19 salgını süresince çalışmaya devam ettiklerini kaydeden bu süreçte kaybettikleri 77 meslektaşını, 24 eczane teknisyenini, 2 eczacı odası çalışanını andı. Üney “Biz sadece meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele etmiyoruz. Bir bütün olarak mesleğimizi savunuyoruz, toplum sağlığını savunuyoruz. Mesleğimizi değersizleştiren tüm girişimlere karşı mücadele ediyoruz.  Tek amacımız bu mesleğe hak ettiği değeri kazandırmak. Biz eczacılar, halk sağlığını korumak için, halkımıza, milletimize hak ettikleri hizmeti sunmak için, onurlu ve haysiyetli bir şekilde mesleğimizi sürdürebilmek için, buradayız” diye konuştu.

 

GERÇEKÇİ ÇÖZÜM İSTEDİLER

Üney, eczacılıkla ilgili yapılan düzenlemelerin yeterli olmadığını söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumunun ilaç alım protokolünde yaşanılan ekonomik sıkıntıya çözüm üretecek gerçekçi iyileştirmeler yapılmasını istediklerini belirten Üney "Biz eczacılar ilaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına 'dur' diyoruz." diye konuştu.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

Buluşmaya İstanbul’dan katılan Eczacı Ömür Çakmak, Aydınlık’a şu değerlendirmede bulundu:

“TEB’imizin çağrısı ve eczacı odalarımızın organizasyonuyla Ankara'da toplanılan mitinge Türkiye'nin dört bir yanından eczacılar akın akın katıldı. Biz de İstanbul'dan geldik. Kış ayına yaklaştığımız bir tarihte bu kadar eczacının mitinge iştirak etmiş olması artık bıçağın kemiğe dayanmış olduğunun işareti. Son dönemde giderek artan mesleki sorunlar, yaşanılan ekonomik sıkıntılar halkın ilaca erişimini de zorlaştıran bir safhaya ulaştı. Eczacılar halka ilacı uygun koşullarda temin edip ulaştırmak, hakkıyla ilaç danışmanlığı görevini yerine getirebilmek ve bu kamusal hizmetinin, emeğinin karşılığını almak istiyor. Eczacılar bu mitingte birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla barışçıl bir biçimde bu taleplerini dile getirdiler. Sesimizi yetkililerin duymasını ve gerekli adımları atmalarını umuyor ve bekliyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eczacılar, alanda,meydanlarda,
Yorumlar
Haber Yazılımı