Edremit’te Kurulan Tarım OSB’de Çalışmalar Hızlanıyor
Haber
27 Ekim 2022 - Perşembe 14:19 Bu haber 1906 kez okundu
 
Edremit’te Kurulan Tarım OSB’de Çalışmalar Hızlanıyor
Edremit İlçesinde kurulan, bölgeye yeni istihdam sahası oluşturacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.
Bölge Haberi
Edremit’te Kurulan Tarım OSB’de Çalışmalar Hızlanıyor

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ve diğer ilgililer katıldı. 

Toplantıda, tarım şehri Balıkesir’de ekonomi ve istihdamı güçlendiren hamlelerden birini Edremit İlçesinde alternatif tarımsal üretimle gerçekleştirecek Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ekonomiye yılda yaklaşık 120 milyon lira katkı sağlayacağı belirtildi. Edremit’te bölgesel ekonomik kalkınmayı ve alternatif tarımsal üretimini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen projenin; modern tarım faaliyetlerini yaygınlaştırması, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla jeotermale dayalı süs bitkisi seracılığının ve iyi tarım uygulamalarını geliştirmesi, çiçekçiliğin yaygınlaştırılması, katma değeri yüksek ürünlerin elde edilmesi amacıyla hayata geçirilmiş bölgesel kalkınma projesi olduğunun altı çizildi. Edremit’in; tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulmasında iklimi, lokasyonu, jeotermal enerji kaynakları, doğal gazı, yatırım alanları, yeterli iş gücü ve istekli girişimcileriyle büyük avantajlara sahip olduğu vurgulandı. İklimin süs bitkileri ve çiçekçilikle son derece uyumlu olduğu ve yıllık ortalama sıcaklığının söz konusu sektör için son derece yeterli olduğu belirtildi. 

Vali Şıldak süs bitkileri ve çiçekçilik alanında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyarak faaliyet gösterecek OSB’nin çok önemli bir proje olduğunu ve projeyi hayata geçirmeyi çok istediğini ifade etti. Ayakları yere sağlam basan gelişmeleriyle Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin en hızlı şekilde üretime geçirilmesi için ilgili kurumların projenin uygulamaya geçirilmesi yönündeki çalışmaları hızlandıracaklarını vurguladı. 2018 yılında başlatılan sürecin zaman kaybetmeden tamamlanacağını, bu konuyu çok yakından takip ettiğini ifade eden Şıldak, Edremit OSB alanında en kısa sürede sera parseli satışlarına başlanacağını ve özellikle bölgedeki üreticilerin bu alana yatırım yapmalarını beklediklerini dile getirdi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Edremit’te, Kurulan, Tarım, OSB’de, Çalışmalar, Hızlanıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı