Emeklilerin umudu başka bahara kaldı.
Haber
01 Temmuz 2022 - Cuma 18:35 Bu haber 2259 kez okundu
 
Emeklilerin umudu başka bahara kaldı.
Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı temmuz ayında alacakları zam oranındaydı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara zam müjdesi geldi.Endüşük emekli maaşı 3.500 olurken,bayram ikramiyelerine artış yapılmaması emeklilerin tepkisine neden oldu.
Ekonomi Haberi
Emeklilerin umudu başka bahara kaldı.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara zam müjdesi geldi.

 

Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Asgari ücret kadarki gelirin vergi dışı kalması uygulamasıyla kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır.

Asgari ücreti yükseltirken yapılan artışın yükünü işveren üstüne yıkmadık. Devlet olarak ciddi fedakarlıkta bulunarak asgari ücret yanında tüm maaşların asgari ücret kadar kısmından alınan vergiden vazgeçtik.

EMEKLİLERİN MAAŞINA YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YAPILDI

Arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde artış zaten yapılacak. Asgari ücretlilerimizin kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emeklilerin, umudu, başka, bahara, kaldı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı