Erdoğan düğmeye bastı: 7 il başkanı değişti!
Haber
25 Haziran 2024 - Salı 14:24 Bu haber 316 kez okundu
 
Erdoğan düğmeye bastı: 7 il başkanı değişti!
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 2'si büyükşehir olmak üzere 7 ilde il başkanlarını görevden alarak, yeni isimleri atadı. Değişikliklerin 31 Mart'ta CHP'nin kazandığı illerde yaşanması dikkat çekti.
Siyaset Haberi
Erdoğan düğmeye bastı: 7 il başkanı değişti!

Kurban Bayramı tatilinin ardından mesaiye başlayan AK Paerti, dün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını yaptı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin değerlendirildiği toplantıda 2'si büyükşehir olmak üzere 7 ilde il başkanları görevden alınarak, yeni isimler atandı.

 

AK Parti Teşkilat Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı R.T.Erdoğan tensibiyle Adıyaman İl Başkanlığına Faruk Bülent Kablan, Afyonkarahisar İl Başkanlığına Turgay Şahin, Erzincan İl Başkanlığına Alpay Kabadayı, Gaziantep İl Başkanlığına Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Kastamonu İl Başkanlığına Ahmet Sevgilioğlu, Osmaniye İl Başkanlığına Mehmet Sadi Binboğa ve Zonguldak İl Başkanlığına Mustafa Çağlayan'ın atandığı belirtildi.

AK Parti'de 'yerel seçim' değişiklikleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı: 7 il başkanı değişti! - Resim : 1

İl başkanı değişikliklerinin, CHP'nin kazandığı Zonguldak ve Adıyaman ile Kastamonu, Osmaniye, Gaziantep, Erzincan ve Afyonkarahisar'da yapılması dikkat çekti.

AK PARTİ'DE 'BAYRAK DEĞİŞİMİ'

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katıldığı parti toplantılarında "Bayrak değişimine" gidileceğini açıklamasında rağmen, şu ana kadar parti üst yönetimine ilişkin herhangi bir adım atmadı.

3 İL BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

Erdoğan’ın, parti üst yönetimi yerine değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması görüşünde olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatı ile Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti.

AK Parti'de 'yerel seçim' değişiklikleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı: 7 il başkanı değişti! - Resim : 2

TABANDAN TAVANA DEĞİŞİM

Önümüzdeki günlerde hız kazanacak değişim sürecinin teşkilatlardan başlanmasına parti içinde itiraz edenler de bulunuyor. Ancak il ve ilçe bazında değerlendirmeleri tamamlama aşamasına gelen AK Parti yönetimi, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı görüşü hakim olduğu belirtiliyor.

 

AK PARTİ'DEN KRİTİK KAMP

Kurban Bayramı tatilinin ardından mesaiye Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı ile başlayacak AK Parti, 30 Haziran'da belediye başkanlarıyla kamp yapacak. Kızılcahamam'da yapılacak kampın ana gündemi 31 Mart 2024 yerel seçimleri olacak.

30 Haziran'da başlayıp 2 Temmuz'da sona erecek Kızılcahamam'daki kampın ilk gününde genel başkan vekilleri belediye başkanları ile tecrübe paylaşımı ve sohbet programında bir araya gelecek. Ardından genel merkez yönetimi bölgelerindeki belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantıları yapacak.

AK Parti'de 'yerel seçim' değişiklikleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı: 7 il başkanı değişti! - Resim : 3

Kampın ikinci oturumda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basına açık bir şekilde belediye başkanlarına hitap edecek. Konuşmanın ardından toplantı basına kapatılarak Erdoğan’ın da katılımıyla genel istişare ve değerlendirme bölümüne geçilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdoğan, düğmeye, bastı:, 7, il, başkanı, değişti!,
Yorumlar
Haber Yazılımı