Erzurum'da provokasyon kokusu
Haber
08 Mayıs 2023 - Pazartesi 09:16 Bu haber 1233 kez okundu
 
Erzurum'da provokasyon kokusu
İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'daki mitinginde bir grubun taşlı saldırısıyla karşılaştı. İmamoğlu mitingi erken bitirmek zorunda kaldı.
Siyaset Haberi
Erzurum'da provokasyon kokusu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde provokasyon yaşandı. Mitingi sabote etmek için alana gelen bir grup, taşlı saldırıyla konuşmayı böldü. İmamoğlu mitingi erken bitirerek seçim otobüsyle alandan ayrıldı.

Polis, seçim otobüsünü takip eden elinde taş bulunan grubu TOMA ile dağıttı. 

 

 

Provokatörlerin attığı taşlar nedeniyle çocuklar dahil yaralananlar oldu. Ayrıca İmamoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan otobüste hasar meydana geldi.

CHP’den basına yapılan açıklamada “Ekrem İmamoğlu Erzurum’da gerçekleştirdiği mitingde taşlı provokasyon saldırısına maruz kalmıştır. Başkanımızın ve ekibinin durumu iyi olup önlemler dahilinde şehirden ayrılacaktır” denildi.

Ekrem İmamoğlu, provokasyon ve buna seyirci kalan polisleri uyarması sebebiyle sık sık bölünen konuşmasında şunları kaydetti: 

 

 

"İnsanlar bazen gaflet ve dalalete düşebilirler. Bir avuç insan ne yazık ki kalplerini buzla kaplamış olabilir. Onlar bir süre sonra pişman olacaklar. Yuhlamayın. Tabii bize ne düşüyor biliyor musunuz. Bize sevgi, bize barış, bize huzur, bize bolluk, bize bereket sözleri düşüyor. Siz bunu kullanın, bunu konuşun. Bunu seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin Valisi, Emniyet Müdürü, biz de sizi seyrediyoruz. Devam edin. Hiç sorun yok. Bakın ekonomik kriz, yoksulluk, fakirlik. Erzurum kişi başına düşen milli gelirde 81 il arasında 62'nci. Bu şehrin sorunu yoksulluk. Ama aldatılmış gençler, yöneticiler olabilir. Polisler, burada yaralanan vatandaşlar var, siz seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, Belediye Başkanı, hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz. Siz sakın cevap vermeyin. Erzurum, her şey çok güzel olacak. Göreceksiniz. Polisler halen seyrediyorsunuz bak. 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet Müdürü, Vali, Belediye Başkanı, hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız. Bakın sizin zarar görmemeniz için… Hayır hayır cevap vermeyin sevgili gençler. Provokasyon. Bir avuç insan tehlikeye atıyorlar sizi."

EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ'YE SERT TEPKİ

Daha sonra otobüsün içine giren İmamoğlu, dışarıya şöyle seslendi: "Sizler burada kadınların başına, elinde Türk bayrağı olan insanlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Türk bayrağı taşıyan insanlara hakaret ettiriyorsunuz. Bir avuç insanın tedbirini alamayan Emniyet Müdürü, Vali, hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Emniyet. Buradaki sulhu sağlamanız için şehir turuna devam ediyorum. Buradaki sulhu sağlayın. Beni dinlemeye gelenler, siz taş atmayın. Sakın attıkları taşı geri atmayın. Siz sakin olun. Polis sizin güvenliğinizi sağlamak zorunda. Hepinizi görüyorum."

Daha sonra İmamoğlu'nun otobüsü miting alanından uzaklaştı. Bu sırada otobüsü takip etmeye devam eden kitleye polis TOMA'lardan tazyikli su sıktı.

İmamoğlu için alana toplanan vatandaşlar da tepkilerini, “Hükümet istifa”, “Vali istifa” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla gösterdi.

 

 

KILIÇDAROĞLU: MİLİTARİST KOALİSYON

Olayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından bir video yayımladı. Kılıçdaoğlu, videoda “Sevgili halkım, mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var” dedi.

Kılıçdaroğlu, amaçlarının vatandaşı korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erzurum'da, provokasyon, kokusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı