Eski ABD Başkanı Trump'ın evine FBI baskını
Haber
09 Ağustos 2022 - Salı 13:56 Bu haber 1925 kez okundu
 
Eski ABD Başkanı Trump'ın evine FBI baskını
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’da bulunan Mar-A-Lago malikanesinin dün Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları tarafından arandığını duyurdu.
Dünya Haberi
Eski ABD Başkanı Trump'ın evine FBI baskını

Trump, yazılı açıklamasında, "Florida, Palm Beach`teki güzel evim Mar-A-Lago şu anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelmedi.” ifadelerini paylaştı.

Donald Trump'ın evi arandı! İlk görüntüler yayınlandı - Resim: 2

Associated Press, konudan bilgisi bulunan kişilere dayanarak, FBI aramasının, Trump`ın Beyaz Saray`daki görevi sırasında Florida`daki ikametgahına gizli kayıtları alıp almadığına ilişkin bir soruşturmayla ilgili olduğunu belirtti.


Adalet Bakanlığının, bu yılın başlarında Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi tarafından Mar-A-Lago`dan alınan 15 kutu belgenin içinden çıkan gizli kayıtların varlığını araştırdığı kaydedildi.

Donald Trump'ın evi arandı! İlk görüntüler yayınlandı - Resim: 4

Federal yasaların, gizli devlet belgelerinin yasalarca belirlenmiş yetkili yerlerden dışarı çıkarılmasını yasakladığı bilgisi paylaşıldı.

114

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eski, ABD, Başkanı, Trump'ın, evine, FBI, baskını,
Yorumlar
Haber Yazılımı