FETÖ ajanları boş durmuyor
Haber
09 Ocak 2024 - Salı 01:03 Bu haber 724 kez okundu
 
FETÖ ajanları boş durmuyor
Prof. Dr. Ali Gür, FETÖ’nün karakter yapılanmasıyla mücadele konusunda önemli uyarılarda bulundu. ‘Karakter yapıyla mücadelede’ sorunlar olduğunu belirten Prof. Dr. Gür, bu yapıdaki kişilerin FETÖ tarafından nasıl kullanıldığını, üyelerinin nasıl gizlendiği ve harekete geçtiğini madde madde anlattı
Türkiye Haberi
FETÖ ajanları boş durmuyor

Akademide FETÖ’ye karşı uzun yıllardır mücadele eden ve bu konuda bilimsel çalışmalar da yapan Eski Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, FETÖ’nün karakter yapısına dikkat çekti. Prof. Dr. Gür, FETÖ ile organik bağı veya iltisakı olmadığı varsayılan FETÖ karakterinin özümsenememesinin FETÖ ile mücadelede sorun oluşturduğunu belirtti. X hesabından FETÖ karakter yapısının örgüt tarafından nasıl kullanıldığını ve ülkemize karşı oluşturduğu riskleri anlatan Ali Gür, şu ifadelerle anlattı:

 

“FETÖ ile çok uzun zamandır aktif mücadele yürüten ve bu konuda yoğun bilimsel çalışmalar yapan bir akademisyen olarak FETÖ ve onların karakter yapılarını iyi analiz etme imkânım oldu. Yazdıklarım sahadaki yansımalardır… Yarası olan gocunabilir… “FETÖ uluslararası bir istihbarat ve terör örgütü olduğu kadar aynı zamanda bir karakter sorunudur. Uzun zamandır FETÖ ile yapılan mücadelede esas sorun, FETÖ ile organik bağı veya iltisakı olmadığı varsayılanların FETÖ karakterini özümsemeleridir.

Ali Gür’den FETÖ uyarısı - Resim : 1

‘YETKİLERİ ELE GEÇİRİNCE DAHA TEHLİKELİLER’

“FETÖ’nün karakter yapısından beslenen ve kurumlara yerleşmiş olanlar kazara bir de yetkileri ele geçirince daha tehlikeli olmaktadırlar. Liyakatsizliklerini ve usulsüzlüklerini kapatabilmek için kurumsal imkânları kullanarak yalan, iftira, sahte belge üretme, kumpas kurma, kişisel verilerin korunması kanununa muhalefet, usulsüz açılan soruşturmalarla tehdit ve şantaj, görev ve yetkiyi kötüye kullanma, FETÖ iltisaklıları kurumlara doldurarak kurumları işlemez hale getirme ve kaostan beslenme gibi FETÖ karakter yapısının tüm özelliklerini sergilemektedirler.

‘YAPTIRILAMAYACAK USULSÜZLÜK YOK’

 

“Bir de işledikleri bazı cürümlerin kayıtları FETÖ’nün eline geçtiyse artık bu tiplere yaptırılamayacak usulsüzlük ve yolsuzluk yoktur. Zira artık FETÖ onların ruhunu satın almıştır. Bu karakter yapısında olanlar, geçmişte bu yöntemleri uygulayarak milletin başına bela olan FETÖ’nün geldiği hazin durumdan ders almamış olacaklar ki onlara öykünmeye devam ediyorlar.

‘DEVLET MÜHLET VERİR İHMAL ETMEZ’

“FETÖ’cüler en güçlü zamanlarında nasıl tepe taklak olup kaçacak delik aradıysalar, bunlar da zamanı gelince aynı akibeti yaşayacaklardır. Meydanı boş zannedenler unutmasın ki ‘devlet mühlet verir ihmal etmez’. Bakalım bunlara suç ortaklığı yapanlar hesap zamanı gelince hangi mazerete sığınacaklar. Olanlardan benim haberim yoktu, ben yapmadım o yaptı” yönlü mazeretler artık en hafif tabiriyle aptallık olarak yorumlanıyor. Genellikle bu tipler gemi su almaya başlayınca en hızlı satılanlardır. ‘Kendi rızasıyla zarara girene merhamet edilmez’ kuralı her zaman geçerlidir.”

İŞTE KARAKTER YAPININ ÖZELLİKLERİ

Prof. Dr. Ali Gür, FETÖ’nün karakter yapısının önemli karakter özelliklerini madde madde şöyle anlattı: Bulundukları ortama göre şekil alırlar. Sürekli farklı maskelerin arkasına sığınırlar. Ait olmadıkları yapılara sızarak orada gizlenmeyi iyi başarırlar. Düşüncelerini açıkça ortaya koymaktan çekinirler. Gerçek yüzlerinin açığa çıkmasından çok korkarlar. Sürekli arkadan iş çevirirler. Kaostan beslenirler. Tek olduklarında çok korkak iken yandaşları ile beraber olduklarında Gustav Le Bone’un kitle psikolojisinde olduğu gibi vahşi ve nobran karakterlerini açığa vururlar. Tehdit, şantaj, sahte belge üretmek ve kumpas kurmakta deneyimlidirler. Karıncayı incitmez pozuyla dolaşıp her türlü usulsüzlük ve yolsuzluğu kendilerine mübah görürler. Yalan ve iftira en önemli gıdalarıdır. Dürüstlük ve erdem en önemli düşmanlarıdır. Birliktelikleri menfaat üzerinedir ve vefaları menfaat bitene kadardır. Sıkıştıklarında birbirlerini hemen satarlar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: FETÖ, ajanları, boş, durmuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı